Oportuniștii și cameleonii, păcălesc românii!

cameleon reptila Oportuniștii și cameleonii, păcălesc românii!

Cred că acum, în zilele pe care le trăim, nu este pentru nimeni o noutate: cameleonii sunt marii maeștrii ai deghizării. Dacă după unii specialiști aceste șopârle ce au capacitatea de a-și schimba culoarea corpului, pentru a se adapta mediului în care trăiesc, după alții (istorici, sociologi, analiști politici) dimpotrivă, cameleonii sunt cei care-și schimbă culoarea corpului în dorința de a atrage atenția, mult mai “fascinanti” și interesant de observat pentru noi, fiind “oamenii-cameleoni”.


Caracteristicile acestor “șopârle “, cameleonii, oportunitii, găsesc corespondențe bine conturate în caracterul unor oameni. Dintre ei, să recunoaștem că oamenii politici- cameleoni, sunt cei mai periculoși, lunecosi, imprevizibili, pentru foarte mulți cam greu de dibuit și de … pătruns. Și totuși, ei sunt printre noi, și sunt tot mai mulți, iar unii dintre ei, “excelează ” în arta deghizării și au reușit de-a lungul anilor să rămână cumva în umbră, să-și manipuleze modelele pe care de fapt inițial le imitau! Exemple? Avem cât frunză și iarbă (Andronescu, Firea, Oprișan s a m d) ! Mai ales acum, după “seismul”din PSD! Ei, oamenii politici cameleoni, nu au principii, nu știu, nu cunosc decât să fie schimbători, să supraviețuiască, să-și urmărească propriile interese, să le fie lor și numai lor bine, atât! Aceste exemplare fără principii, chipurile adaptabili la orice situație, nu sunt decât figuri aparent slugarnice și aparent maleabile în tiparele oricărei ideologii, dar, în realitate sunt niște fățarnici, farisei, lunecosi, imprevizibili și extrem de periculoși. Oamenii cameleoni, mai ales cei din zona politicului, nu doresc decât să supraviețuiască și aceasta CU ORICE PREȚ și atunci folosesc singura lor armă, unealtă pe care o dețin, aceea a lipsei lor de convingeri personale. Ei sunt, cum spuneam, foarte schimbători, se mulează în interes personal pe persoană, situație, evenimente, sunt după cum bate vântul în relațiile cu fiecare. Acești cameleoni, în timp devin atât de versați, perverși, fără scrupule … ei sunt TRĂDĂTORII PROFESIONIȘTI!


Nu au principii, nu au păreri, nu au frică de Dumnezeu, ei au doar glazură straielor celor puternici la un moment dat pe scena politică, însă, nu au culoare, ci, doar culoarea altora, „convingere ” pe care și pe aceea o vând, o trădează, preocupați să supraviețuiască și… atât! Extrem de abili, oamenii cameleoni, acești șerpi camuflati în umbră, și-au dezvoltat pe parcursul vieții și alte abilități, dobândite cândva, acumulând experiență, adaptări și strategii, pentru a supraviețui ca învingători. Cameleonii mereu în umbră, aparent “muște inofensive” apelează la ceea ce se numește “mimetism“, un eficient și extrem de interesant mijloc de protecție. Oportuniștii, oamenii cameleoni, își fac jocul nu numai pe scena politică ci și în mediul de afaceri, în medii atât de diferite, în zona jurnalisticii, aproape că ii întâlnim peste tot … peste tot acolo unde gasesc un mediu prielnic de a-și desfășura abilitățile manipulării în toată splendoarea. Un binecunoscut proverb românesc ne spune că: “lupul își schimbă părul, dar năravul ba“. La fel și cameleonii, sunt schimbători, își schimbă “culoarea”, dar caracterul și “parfumul”, niciodată. Și când te gândești că pentru ei e doar singurul mod de supraviețuire pe care-l cunosc și acceptă, în timp devenind, supraviețuitorii învingători … . Victimele sigure ale cameleonilor? Cei cu care se aseamănă, cei din același aluat, dar și noi, plebea, credulii și naivii, cei care le-am oferit în ani, cu… ospitalitate, câmp de manevră și votul de încredere!


Acum, după această prea cuprinzătoare parte introductivă, mă simt obligat moral să fac o precizare. Nu din lașitate sau frica de… urmări, ci din prea multă părăduiala de spațiu oferit și așa, cu multă larghețe, de “Blogu’ lui Dan”, pentru un asemenea subiect revoltător de adevărat, dar nu tocmai plăcut de scris și comentat. Un subiect cu trimitere exclusivă la o categorie de oameni de care-mi este pur și simplu, scârbă! Nici când n-am agreeat oportunismul și nici oamenii cameleoni. Așa că nici nu-i voi mai nominaliza și nici măcar exemplifaica. Îi știți și-i știm mult prea bine, întâlnindu-i peste tot, în orice colț al României dar mai cu seama prin partidele politice existente, din care unele fiind doar simple găști de interese total neortodoxe. Care dintre ele-s mai cu moț, iarăși cred c-o știm cu toți! Mai abitir se pare unul, care zice-se că-i mare și tare! Mare o fi, precum și interesele ce-i reunesc pe esicherul politic românesc. De fapt tot pe acolo, în acel… partid de “granit”, acum, ce-i drept, c-am prăfuit, lesne poți găși și revedea mulți asemena oportuniști-cameleoni care, fie că s-au dezis de “conducătorul cel mare”, acum la pârnaie, acuzat ca vai de el, de tot felul de greșeli, fie că, spun și promit ei (cu aceleași vechi idei), că gata, cu ce-a fost, ne regrupăm și ne modernizam din mers. Nu vom mai fi ca până ieri, ci adevărați europeni! Oare-i de crezut o asemenea schimbare?!

Eu mi-s cam pesimist! Dar dumneavoastră? Până una, alta, va recomand să vizionați videoclipurile de mai jos, care cred că va vor edifica și mai mult asupra celor scrise, cunoscute și trăite de noi, toți! Alături sau nu, de “cameleonii”… hoti!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Oportuniștii și cameleonii, păcălesc românii!”

  • EU, Camel Lion
    ... a scris la 11 iunie 2019, 21:02   [#1]

    Intr-adevar, nu e deloc incantatoare privelistea ramasa-n PSD, dupa inlaturarea din decor a proscrisului Dragnea si implicit a ideii de “stat paralel”, cu toti “camelii si ionii” care se-ngarmadesc sa infiereze dictatura celui care, pana mai ieri, era “cel mai aplaudat presedinte”. Aproape ne lasa impresia ca Dragnea era singurul adversar autentic al “statului paralel”, de vreme ce s-au risipit impreuna “la pachet”, intr-o aparenta dependeta de tip “cauza-efect”, asta daca nu s-ar manifesta atat de evident intentia iohannistilor de a-i conserva, nefericitului locatar de la Rahova, imaginea nefasta pe seama careia sa castige si alegerile prezidentiale. Pana la urma si EU, ca tot romanul, nu-mi mai bat capul cu “dac-a fost rau Dragnea, sau nu”, insa ma tot sacaie-ntrebarea “dac-am scapat, sau n-am scapat inca de el” si nu reusesc sa-mi dau seama cum de m-am procopsit cu aceasta noua obsesie. “OM trai si OM vedea”, asa cum zice romanul cu gandul la “cea de-a sasea Duminica de dupa Pasti” de anul viitor, ca cea de anul asta a scapat-o fara vreun beneficiu!

  • EU, Camel Lion
    ... a scris la 12 iunie 2019, 3:48   [#2]

    Iar EU imi cer scuze pentru faptul “de a fi ratat acuzativul” in ultima fraza, “…ca pe cea de anul asta a scapat-o…”! Imi pun cenusa-n cap!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?