Opel Ampera

Opel Ampera Opel Ampera

Opel Ampera – Consum de 1.6 L/100 km

Despre Opel Ampera se poate spune ca, este un automobil foarte frumos, care consuma 1.6 litri de benzina la 100 de km … Restul e Can-Can … adica, detalii care conteaza mai putin.

Opel Ampera este un concept (deja pus in practica) putin diferit fata de automobilele electrice de pana acum. Majoritatea masinilor electrice de pana acum erau “hibride”, adica, aveau un motor electric care asigura propulsia un anumit numar de km si un motor pe benzina “just in case”, pentru situatiile cand ramaneai in “pana prostului”, respectiv fara curent in baterii. Au aparut si modele de masini care erau 100% electrice, respectiv propulsia era asigurata de un motor electyric care era alimentat de la bateriile (acumulatorii) masinii. “Plinul” in acest caz inseman incarcarea bateriilor (acumulatorilor) masinii.

Opel Ampera este putin diferit. Propulsia este asigurata exclusiv de motorul electric, motor care este alimentat de bateriile care pot asigura o autonomie de pana la 60 de km. Suficient pentru o zi de mers prin oras, munca, acasa, supermarket, dentist si seara la o inghetata sau la o bere …

Pentru deplasarile mai lungi, intra in actiune cel de-al doilea motor al masinii, un motor pe benzina, dar care nu propulseaza masina direct, ci are rolul de a genera energie electica pentru motorul electric care propulseaza masina. Motorul pe benzina va functiona la o turatie constanta si va incarca bateriile masinii care alimenteaza cu energie electrica, motorul care asigura propulsia masinii. In acest fel, se obtine un consum de doar 1.6 l/100 km, un adevarat record tinand cont de faptul ca este o masina cu 5 locuri si poate atinge viteza maxima de 160 km/h.

Opel Ampera Opel Ampera

Opel Ampera Opel Ampera

Opel Ampera Opel Ampera

Opel Ampera Opel Ampera

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 22 septembrie 2011 in categoria Auto / Moto. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Opel Ampera”

 1. Mihai

  La pretul de 43000-45000 de euro cu cat se vinde in Germania, o astfel de masina este mult prea scumpa pentru cei mai multi dintre potentialii clienti. Ar fi trebuit sa faca o masina care sa fie accesibila ca si pret.

 2. Alinutza

  In primul rand, consuma 1,2 l/100km. Pretul pentru Romania este 42.900 Euro (TVA inclus).

  Intrebari pentru Mihai: cine nu vrea sa faca o masina mai ieftina? Cine a reusit sa faca o masina electrica mai ieftina cu astfel de tehnologie, cu un consum asa de mic, cu incarcare la orice priza normala in garaj sau la serviciu, cu 4 locuri si cu potbagaj de 300 de litri ?
  Testati aceasta masina si apoi mai vorbim …

 3. Che

  Prius is better… and cheaper.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale