October Sale – Reduceri de preț la produsele din China

october sale 150px October Sale   Reduceri de preț la produsele din China

October Sale – Reduceri de preț la produsele din China

Pentru cititorii acestui articol și care nu sunt bine familiarizați cu comerțul de produse electronice din România (și Europa, în general), am să încerc să explic în câteva rânduri ce se întâmplă și cum funcționează piața în acest domeniu. Evident, există cititori avizați care cunosc foarte bine aceste lucruri, însă pentru cei care (încă) nu știu, informațiile de aici vor face puțină “lumină”.

Cum spuneam, clienții români (și europeni) care sunt pasionați de domeniul IT, cunosc foarte bine cum se produc, unde sunt produse și cum ajung în Europa produsele electronice. Cu foarte mici excepții (minuscule, de-a dreptul), tot ce vedem la această oră pe piață în materie de electronice, sunt produse în China. Există marile branduri din industrie, branduri de origine americană, sud-coreană, italiană, germană, etc, companii gigant care în ultimii ani și-au mutat toată producția în China. Singurele lucruri “originale” (într-o mai mică sau mai mare măsură), sunt: ideile, proiectele, conceptul, modelul de business și … sigla! Cu alte cuvinte, există niște ingineri care proiectează un anumit produs, produs pe care va fi inscripționat un anumit brand și va fi pus în vânzare pe piețele din Europa și SUA respectând modelul de business al brandului respectiv.

Un exemplu ar fi Apple, unul dintre cele mai renumite branduri din lume și care, printre altele, “produce” celebrele telefoane iPhone. Da, acele iPhone-uri pentru care clienții fac cozi de sute sau mii de oameni, clienți care își instalează corturile în fața magazinului așteptând ora de deschidere a magazinului de a doua zi dimineața, pentru a fi printre primii care intră în posesia ultimului model de iPhone. Da, acesta este “modelul de business” al celor de la Apple. Au anumite “standarde” în execuția (finisajele) produselor, standarde pe care le impun fabricilor din China, iar mai apoi “speculează” la maxim brandul și calitățile produselor, făcând bani frumoși de pe urma clienților dispuși să plătească multe sute de dolari pentru un produs “premium” … produs în China.

Ideea este că, fabricile din China au învățat din asta cel puțin două lucruri: 1.) să producă diverse electronice, și 2.) să facă produse bune. Iar pasul următor și câte se poate de firesc al fabricanților din China, a fost să încerce să-și vândă produsele sub alte branduri decât cele “renumite” pe plan mondial, însă la un preț mult mai mic. Iar modelul acesta de business a început să funcționeze și rezultatele se văd …

În acest fel, au apărut pe piață o sumedenie de branduri chineze, majoritatea dintre ele (încă) necunoscute în Europa și SUA. Pentru că, până acum, chinezii au fost ocupați cu producția și mai puțin cu cu marketingul și promovarea. Situația însă începe să se schimbe radical, chinezii vor să intre pe piața europeană și cea americană cu produse ieftine și sub branduri proprii. Iar una dintre modalitățile prin care încearcă să facă asta, este … internetul. Astfel că, au apărut mai mulți retaileri din China, care s-au concentrat pe promovarea produselor chinezești în Europa și SUA.

Și câteva concluzii scurte… Produsele sub brand chinezesc, sunt ieftine. Iar pe lângă faptul că sunt ieftine, anumiți retaileri vin și cu diverse campanii de reduceri de preț prin care (în anumite perioade) vând produsele și mai ieftin decât prețul lor “de China”. Una dintre aceste campanii se numește “October Sale” și este lansată de către un retailer din China.

Campania “October Sale” se desfășoară în perioada 20 octombrie 2015 – 26 octombrie 2015 și este împărțită în două, astfel:

  • 20 octombrie – 23 octombrie, vor fi reduceri speciale la OnePlus Two 64GB, Doogee Y100 Pro, Harman Kardon si Beelink X2;
  • 23 octombrie – 26 octombrie, vor fi reduceri speciale la Meizu M2 Note si Doogee Y100X.

october sale October Sale   Reduceri de preț la produsele din China

Există mult mai multe produse în oferta retailerului din China, ofertele pot fi găsite aici: www.everbuying.net/…/174.htm.
Din ofertă fac parte telefoane mobile, phablet-uri, tablete, ceasuri “smart” (smartwatch), echipamente de rețelistică (routere wireless, switch-uri, etc), mediaplayere & TV Box-uri, drone & elicoptere, proiectoare video și multe alte produse.
Vă invit să urmăriți ofertele și dacă ceva “vă trage cu ochiul”, puteți comanda direct pe site. Produsele se trimit și în România și există inclusiv variantă de transport gratuit, doar că durează mai mult până ajung produsele – la varianta cu transport gratuit, poate dura aproximativ 60 de zile.

october sale October Sale   Reduceri de preț la produsele din China

Categorie articol [ Advertoriale ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “October Sale – Reduceri de preț la produsele din China”

  • Severus
    ... a scris la 22 octombrie 2015, 18:44   [#1]

    Interesant , ceva similar gasiti si pe saitul de la gearbest.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?