Obligativitate anvelope iarna (perioada)

anvelopa cu lant pentru iarna Obligativitate anvelope iarna (perioada)

Obligativitate anvelope iarna (perioada)

Suntem la începutul lunii octombrie şi afară este destul de rece, iar în anumite zone din ţară (în special la munte) este deja zăpadă. Şoferii nu trebuie să uite că în curând vor trebui să-şi “încalţe” maşinile cu anvelope de iarnă.

Dacă sunt şoferi care au uitat, aceştia trebuie să ştie că potrivit legii, autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, în perioada 1 noiembrie – 31 martie. De asemenea, dacă circulaţi în zone în care este deja zăpadă, este obligatotiu să aveţi maşinile echipate cu anvelope de iarnă. Amenzile sunt foarte mari, drept urmare nu merită să riscaţi o amendă, decât să daţi banii pe amenzi mai bine vă cumpăraţi anvelope de iarnă … Să nu mai vorbim de siguranţa voastră în trafic, care ar trebui să fie pe primul loc.

Pentru a evita aglomeraţia de la service-uri ori de la vulcanizări, este de preferat să vă schimbaţi anvelopele de vară cu cele de iarnă, ceva mai repede de 1 noiembrie, asta deoarece majoritatea şoferilor merg la service ori la vulcanizare pentru a-şi înlocui anvelopele, cu maxim o zi sau două înainte de data de 1 noiembrie, rezultatul fiind nişte cozi interminabile şi ore întregi de aşteptare. Eu am păţit odată că a trebuit să aştept aproape o jumătate de zi pentru înlocuirea anvelopelor de vară cu anvelope de iarnă, drept urmare am de gând să merg cu maşina la service cu cel puţin o săptămână mai devreme …

amenzi mai mari pentru autoturismele fara cauciucuri de iarna Obligativitate anvelope iarna (perioada)

Categorie articol [ Auto / Moto ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Obligativitate anvelope iarna (perioada)”

 • ... a scris la 7 octombrie 2013, 17:46   [#1]

  Da, aceasta procedura este obligatorie schimbarea anvelopelor. Acest lucru va ajuta sa evitati neplacerile in trafic. Si daca o sa faceti si VTP a autoturismelor v-a fi perfect.

 • lee
  ... a scris la 8 octombrie 2013, 22:42   [#2]

  Daca nu este zapada, nu trebuie sa incalti masina de la 1 noiembrie

  Potrivit Ordonantei, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Asadar, utilizarea cauciucurilor de iarna nu este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului.
  Uite asa ne-au mintit cu televizorul, 2 luni, si dupa aceea sa aflam ceea ce spune legea.

  Faptul ca pe vreme rece indiferent de starea carosabilului, cauciucurile de iarna iti asigura o mult mai buna franare, si o mult mai buna stabilitate pe carosabil, asta e o alta poveste.

 • Andreea
  ... a scris la 14 noiembrie 2013, 12:39   [#3]

  Inainte de toate trebuie sa ai la indemana anvelope de calitate, nu conteaza neaparat perioada

 • Syl
  ... a scris la 11 octombrie 2014, 16:16   [#4]

  Cred ca toata lumea care a folosit cauciucuri de iarna pana acum, a vazut clar diferenta. Asa ca nu încape îndoială de eficienta acestora chiar daca nu e zapada si mai este si 1 noiembrie. Când temperatura a scăzut sub 10′ deja e problema cu eficienta cauciucurilor de vara. Drumuri bune tuturor!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?