Oare ce poţi să mai spui sau să crezi?!

93guQxK0 Oare ce poţi să mai spui sau să crezi?!

Din situatiile statistice date publicitatii (cu o perseverenta uimitoare!) reiese ca pana in prezent in România sunt aproape 50. 000 de cazuri de persoane infectate cu COVID, din care aproximativ 27. 000 s-au vindecat și alți 4000 de asimptomatici au fost externați. Practic la acest moment, în toată țara sunt 20. 000 de de cazuri active – persoane depistate pozitiv, în urma testării. Acestea sunt cifre oficiale raportate de Grupul de Comunicare Strategică. Raportate la întreaga populație a țării, de 20. 121. 641 locuitori, cele 20. 000 de cazuri active reprezintă 0, 1%. Restul de 99, 9% din totalul românilor neafectați de virus?

“Suferă grav însă, din cauza prostiei și incompetenței guvernului care nu-și face treaba și nici măcar nu aplică riguros și eficient măsurile minim obligatorii în cazul epidemiilor, ne spune dr Adina Alberts, intr-un articol postat pe net.
Practic, Guvernul pedepsește populația sănătoasă în loc să combată focarele de infecție cu COVID și să rupă lanțurile de contaminare. Populația este obligată să suporte consecințele eșecului grav în gestionarea crizei sanitare…

-Nu face anchetele epidemiologice până la capăt ca să rupă lanțurile de contaminare.
-Nu ia măsurile necesare pentru a îngrădi, elimina și preveni focarele de infecție din spațiile asupra cărora are deplină responsabilitate – spitale, cămine de bătrâni, de copii, instituții publice; realitatea a demonstrat că aici au apărut cele mai virulente focare de infecție.
-DSP-urile în loc că reacționeze imediat, așa cum se impune, ignoră apelurile oamenilor, refuză testările, tergiversează ori ascund realitatea.
-Nu comunică eficient, corect, coerent și credibil.
-După mai mult de 5 luni de pandemie nu au pregătit corespunzător infrastructura medicală; e o continuă brambureală cu numărul paturilor ATI, cu autorizarea secțiile exterioare ale spitalelor COVID, cu detașarea forțată și nu voluntară a personalului medical.
-Refuză testarea în masă, prin intermediul medicilor de familie, care ar da tabloul exact al contaminării la nivel național.
-Inutil încearcă Dl Iohannis să dea vina pe PSD. Adevărul, valabil pentru orice om de bun simț, este că guvernul său, adică guvernul PNL a scăpat de sub control pandemia. Guvernul PNL a ajuns să fie complet lipsit de credibilitate. Românii au ajuns să nu mai creadă nimic din ce face ori ce spune acest guvern, după repetatele manifestări de incompetență, de aroganță și sfidare a legii, de rele practici, de aberații- inclusiv anticonstituționale, de manipulare, ori pur și simplu de prostie, în gestionarea crizei COVID
-S-a ajuns la situația alarmantă că 45% dintre români nu cred în existența virusului. Iar o treime nu crede în comunicatele guvernului.
-Este un lucru grav că guvernul Orban continuă să țintească populația sănătoasă, prin măsurile antiCOVID. Nu este o soluție să impui restricții tuturor, oriunde și oricând. Inclusiv la plajă. Să interzici activitatea teraselor după ora 23: 00. Să impui obligativitatea purtării măștii pe promenadă în timpul serii – între 18: 00 și 23: 00. Să te năpustești cu amenzi asupra oamenilor.
-Toate datele/faptele/statistica arată clar că, de exemplu, Constanța este la coada clasamentului, atât în privința numărului de îmbolnăviri totale – 902, în 5 luni de pandemie – cât și a numărului de noi cazuri – 27, în ultimele 24 de ore, în pofida faptului că pe litoral sunt/vin sute de mii de oameni din toată țara.
▪ NU OAMENII CARE VIN LA PLAJĂ/ÎN VACANȚĂ INFECTEAZĂ ROMÂNIA. NU TURIȘTII GENEREAZĂ CONTAMINARE ȘI INFECȚII, CI DEZORGANIZAREA GUVERNULUI, TOTALA SA LIPSĂ DE CREDIBILITATE, FAPTUL CĂ A SCĂPAT LUCRURILE DE SUB CONTROL
▪ NU TURIȘTII CRESC PANDEMIA. DOVADA ESTE CĂ RATA DE INFECTARE REZULTATĂ DIN TESTELE LA CERERE ESTE DE 0, 05%, AȘA CUM REZULTĂ CHIAR DIN ANALIZA DATELOR OFICIALE- din 8000 de teste doar 4 au fost pozitive.
- Prin măsuri aiurea guvernul Orban riscă să pună pe butuci turismul românesc și să lase pe drumuri alte sute de mii de angajați în plus față de milionul de contracte definitiv desființate.
▪ IMPORTANTĂ ESTE TESTAREA ÎN MASĂ, TRATAREA BOLNAVILOR, REZOLVAREA SITUAȚIILOR DIN FOCARE, NU PRIGONIREA CELOR SĂNĂTOȘI. ”

Iata ce se scrie in comentariile de pe net:
* “Ar fi bine ca acțiunile aberante ale factorilor de decizie să fie greșite din prostie și lipsă de experiență dar din păcate toate indiciile ne arată că acțiunile sunt premeditate și urmăresc scopuri obscure! ” (Laurentiu-Emilian Achim)
* “Doamna doctor sunteți un om minunat Veniți cu cifre concrete câți sunt infectați dar oamenii nu vor sa înțeleagă deranjează supăra! ” (Lenuta Apetrei)
* “Sa vezi ce “scad” cazurile cand se apropie alegerile… brusc asa! Inteleg sa fie luate masuri dar am impresia ca exagereaza… se induce o frica in mintea oamenilor si asta nu-i ok… suntem cred singura tara ce nu stie sa managerieze aceasta situatie. ” (Annabele Andreea)
* “Ventilația mecanică fără încălzirea amestecului de oxigen și aer duce la răcirea plămânilor ceea ce teoretic ar putea favoriza hemaglutinarea dar și replicarea virusului” (Traian Liviu Danciu)
* “Aveți dreptate, bolnavi cu hipertensiune arteriala mare, în fibrilație, abdomen acut dureros, gravide, etc., îi plimba cu salvarea de la un spital la altul să-i convingă ca e bine sa fie internați în contagioase (cazuri concrete) cu suspiciune de Covid”… (Lola Dorobantu )
* “Da, ASA ESTE, dar din toamna cand va incepe frigul si normala gripa de inaintea iernii aceasta va fraterniza cu acest virus si va deveni ucigatoare asa ca va trebuii sa acceptam vaccinarea obligatorie” (Dumitru D Hurjei)
* “CHIAR NU SE ÎNȚELEGE CĂ GUVERNUL ESTE VINOVAT CU MĂSURILE ABUZIVE IMPOTRIVA TUTUROR!!!!!! EI NEFĂCIND ABSOLUT NIMIC!!!! INTRAREA IN ȚARĂ NECONTROLATĂ A DIASPOREI!!!!! ” (Flori Preda)
* “Pare un virus care se multiplică mai bine la temperaturi mai mici de aceea se cantonează inițial pe mucoasa nazală și în faringe
Febra nu îi priește acestei variante de virus dar noi ne îndopăm cu Nurofen sau Paracetamol că și cum ar fi virus gripal. În toată lumea e nebunie cu acest Covid19 deci nu trebuie să culpabilizăm pe nimeni în aceste momente eventual încetineală forurilor științifice mondiale care nu pot încă să rezolve ecuația patogenezei bolii” (Traian Liviu Danciu)
* “D -na Doctor suneti un om deosebit sper ca mulți oameni sa deschidă ochii și sa vadă realitatea in urma postărilor d voastră! ” (Rosca Maria)
* “Guvernul nu stie sa faca altceva decat ca raul sa fie si mai rau, lasa copii fara educatie si socializare, lasa oamenii fara un loc de munca. Guvernul Romaniei, impreuna cu ministerul educatiei si ministerul sanatatii sunt un mare 0″ (Kozák Karolinacu )
* “Virusul a devenit “arma politica” și toți postează pro și contra. Dam vina pe guvern, in loc sa respectam regulile. Trebuie sa păstram distanța, sa purtam masca, sa ne spălam pe mâini, etc Ce e așa de complicat și de ce trebuie sa dam vina pe alții? ” (Maia Pastiu)
* “Pe mama mea au trimes o inapoi acasă de la spitalul au spus că nu are nimic.
De 3 zile am internato la spital privat și surpriza Tumoare și 30. 000 leucocite/27kg… (Geta Sticha)

Cineva trebuie să spuna și o altă opinie cu subiect și predicat. Poate ca totusi vom afla la un moment dat care a fost si este adevarul… adevarat! Pana atunci, sa fim sanatosi!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Oare ce poţi să mai spui sau să crezi?!”

 • ... a scris la 8 august 2020, 18:41   [#1]

  Eu zic că este absolut nesănătos să crezi toate balivernele pe care le îndruga unii şi alţii pe internet ori în viaţa reală. Înţeleg că mulţi oameni sunt nemulţumiţi, efectele acestei pandemii se răsfrâng asupra tuturor, dar să negi existenţa acestui virus ori să dai vina pe guvern pentru prostia din capul tău mi se pare a fi atitudine şi gândire de idiot 100%.

  Dragă cetăţean român plin de drepturi şi fără responsabilităţi, nu guvernul trebui să-ţi păzească ţie curul de vreo problemă, în primul şi în primul rând trebuie să te păzeşti tu, că e vorba de sănătatea ta şi a celor din jurul tău.

  Cât despre o bună parte din turismul românesc, din partea mea ar putea liniştit să moară, nu-i nici o pierdere pentru societate. Măcar s-ar face loc pentru alţii care poate sunt mai responsabili. Lui Orban i-a scăpat la un moment dat porumbelul din gură şi a spus ceva de genul că la cât contribuie turismul la bugetul de stat este un sector prea puţin important pentru economie. Şi cam are dreptate! Ia vedeţi ce salarii se dau în turism, cât se vinde fiscalizat şi cât se vinde la negru. Iar după ce guvernul le-a făcut cadou milioane de euro prin tichetele de vacanţă acordate bugetarilor ia ghiciți ce s-a întâmplat? Exact, operatorii din turism au mărit preţurile şi atât! Nu salarii mărite la angajații din turism plătiți extrem de prost, nu investiţii, nu responsabilitate, nimic-nimic, şi-au băgat banii în buzunar și şi-au mai cumpărat un X6 nou ori şi-au mai construit o casă.

  Aşa că din partea mea turismul românesc poate să crape liniştit.

 • marc
  ... a scris la 8 august 2020, 20:39   [#2]

  Ai multă dreptate in tot ce scrii.Asa-i.Cat priveste turismul romanesc,pot sa spun(pana la proxima ocazie)ca e un simulacru de ceea ce ar trebui să fie!Ca dealtfel si in alte domenii,puternic afectate de aceasta pândește..

 • marc
  ... a scris la 8 august 2020, 20:41   [#3]

  Pandemie…

 • marc
  ... a scris la 9 august 2020, 11:43   [#4]

  Realitățile sunt dure iar eu le-am reliefat si nu odata,chiar daca pe ici,pe colo ,am mai deranjat pe….cineva.Dar peste toate, cred ca e nevoie de încredere în viață și-n sine, în forta ei de a generea si stări de bine.Forta e in noi ,iar ea ,forta,trebuie alimentată de speranță și lupta.O lupta cu toate relele ce vin din negura existenței cotidiene.Nu cu vaicareli si presupuneri,nu cu acuze nejustificate si cu vorbe spurcate,ci cu fapte si exemple decupate din realitate.Din tot ce vedem,traim si simtim ca se intampla de la un timp in jurul nostru,al fiacaruia…O FI ASTA CALEA?!….

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?