Oamenii mor cu covid, sau din cauza covidului!?…

55875401 2437614622918408 2038081437877403648 o 600x400 Oamenii mor cu covid, sau din cauza covidului!?...

Intr-un recent comentariu pe marginea unui articol (de la o vreme, cam toate scrise, dar si citite, doar de noi!), colegul si bunul amic virtual Francisc, afirma cu harul sau binecunoscut ca “Eu inca mai cred ca acest coronavirus (cum ii spun crainicii multor televiziuni) e mai degraba un pretext, un motiv de a pune botnita pe gura sloboda a lumii, decat un pericol iminent”! Asta-i si parerea, ba chiar convingerea mea, dar si a altora poate mai competenti, in masura sa explice si sa ofere adevarul ne fardat sau eronat. Iata o prima dovada, un prim exemplu menit sa confirme cele mai sus scrise.

Renumita publicație germană (și posibil cel mai mare ziar european în existență) Das Bild a anunțat peste weekend că măsurile de încarantinare pentru prevenirea răspândirii Covid-19 au fost „o greșeală uriașă. “Tot in Germania, Prof. Klaus Püschel, doctor patolog și lider al Departamentului de Medicină Criminalistică la Hamburg University Hospital, spune că „la urma urmei, Covid-19 e o problemă virală, asemeni gripei, și în majoritatea cazurilor, nu este fatală, decât în cazuri extreme. E important să examinăm cu atenție decesele din cadrul pandemiei pentru a stabili dacă virusul a fost într-adevăr cauza bolii. Din cele 180 de decese cauzate de Covid-19, cu toții sufereau și de alte afecțiuni și nu erau copii sau adolescenți. Infecția cu Covid-19 a fost pur și simplu picătura care a umplut paharul pentru mulți bolnavi. ”
In alta tara, Italia, considerata de multi printre cele mai afectate de “noul coronavirus, dl. “Vittorio Sgarbi, membru al Camerei Deputaților din Italia, a denunțat statisticile privind decesele Covid-19 ca fiind false. Sgarbi consideră că statisticile false sunt propagate de guvern și de mass-media pentru a teroriza cetățenii Italiei și pentru a instaura o dictatură. “NU au murit, cum fals se spune, 25. 000 de oameni în Italia, ci o modalitate de a impune dictatura! Protestele impotriva globalistilor, care se folosesc de coronavirusul Covid-19 pentru a distruge libertatile, se extind in lume. Incet-incet, oamenii incep sa inteleaga pericolul. Deja, suntem in pragul unei dictaturi, aceasta dictatura fiind numita “noua normalitate”. Nu exista nicio “normalitate”, este o minciuna.”

Dar haideti acum sa aflam si ce se intampla aici, pe la noi, in tara in care zvonurile, dezinformarile si “grija” guvernantilor fata cetateni sunt la ordine zilei.

“Monitorizarea oamenilor, cenzura libertatii de exprimare, internarea cu forta in spital chiar daca nu ai niciun simptom, denuntarea celor care stranuta si nu poarta masca (asa cum ar vrea Ministrul de Interne, Marcel Vela) sunt atacuri extrem de grave la adresa libertatilor noastre. Ramane de vazut, daca oamenii accepta sau nu… . , scrie si posteaza pe net, cu grija de a nu fi aspru sanctionat, anonimul… Yahushua
In aceasta perioada, Curtea Constitutionala a Romaniei si Avocatul Poporului au fost adevarata opozitie, care, in mod normal, ar trebui sa existe in Parlament. Astazi, nu exista in Parlament opozitie la adresa globalistilor, caci toate partidele sunt globaliste si sustin aceste masuri totalitare. ”
La randul sau, binecunoscutul doctor Vasile Astărăstoae, pare a fi si mai transant: “Dictatura politico-medicală are o spoială de știință. Este o nebunie! De la o simplă răceală s-a trecut la apocalipsă! Până în iulie vor fi doar cateva cazuri sporadice. N-am înțeles (n.n. nici noi!) închiderea cimitirelor, bisericilor. Dacă se poate merge la sparanghel, la mall sau în Austria să acorzi asistență cerlor bolnavi, atunci de ce respectarea strictă a regulilor de distanțare socială nu te poate lăsa să ieși de aici. Apoi…
- De la o simplă răceală s-a trecut la o apocalipsă. Este o afecțiune, o epidemie, un virus nou, toată lumea este de acord.
- Dacă cineva face accident vascular și i se face testul, care uneori îi vine după ce a murit, cauza decesului îi este raportat COVID-19. Este absolut absurd.
- Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? Da, nu poți să ieși din localitate unde este zonă roșie.
- De ce nu poți să circuli noaptea? Credeți că virușii sunt păsări de noapte care pot să te atace?!
- Boala este cu puțin mai gravă decât gripa și o spun cu toată responsabilitatea pentru că vedeți, în Europa, în momentul de față, nu au ajuns la numărul mortal de gripă din sezonul 2017-2018.
- Guvernanții n-au încredere în români, îi tratează ca pe niște proști, inculți, limitați și așa mai departe. În condițiile astea nici cetățenii n-au încredere în statul român. (n.n. mult adevar, dle doctor!)

- De ce oare nu se deschid stațiunile? Pentru că oamenii după ce au stat atâta timp închiși în casă trebuie să se refacă.

- Nu am înțeles nici acel Comitet de Comunicare Strategică. Cum ar putea ei să zică că unele știri sunt false?

„Eu am spus de la început că nu putem să știm care este mortalitatea reală pentru că s-a schimat modalitatea de raportare numai pentru cazurile COVID-19. Dacă cineva are un accident vascular cerebral este dus în spital, și să spunem că face o gripă, cauza morții este trecută ca accidentul vascular cerebral. Dacă cineva însă face același accident și i se face testul, care uneori îi vine după ce a murit, cauza decesului îi este raportat COVID-19. Este absolut absurd.
Cum arată „noul normal” după relaxarea restricțiilor? În unele state se simte viața. La noi insa, de la o simplă răceală s-a trecut la o apocalipsă! Până pe 15 mai vor fi mai cazuri, dar mai încolo, până în iulie, vă garantez că vor fi numai cazuri sporadice”
In continuare, dl doctor V. A. se intreaba, dar si se minuneaza din nou:

“De ce nu poți să ieși din localitate unde este zonă roșie? De ce nu poți să circuli noaptea? Credeți că virușii sunt păsări de noapte care pot să te atace? Deciziile acestea au fost făcute din spaimă, ca nu cumva să se greșească. Ce am observat și o spun cu toată sinceritatea, pentru că am susținut modelul suedez, în România există o criză de încredere. Guvernanții n-au încredere în români, îi tratează ca pe niște proști, inculți, limitați și așa mai departe. În condițiile astea nici cetățenii n-au încredere în statul român. N-au încredere în măsurile care se propun. Tot timpul au o bănuială, o suspiciune că în spate ar fi ceva ascuns sau o conspirație. Trebuie să fim mai atenți la dictatura politico-medicală pentru că este mai periculoasă decât orice. Asimptomaticii puteau fi tratați acasă, la domiciu. Doar Italia a făcut această prostie de a-i trata la un loc cu ceilați și au fost sufocați. Nu văd nicio rațiune pentru care pacienții au fost alungați din spitale, când s-a spus că trebuie tratate doar urgențele, atât. De restul au spus să stea acasă. Pacienții s-au speriat și n-au mai venit în spitale. Toți au crezut că spitalul este un focar de infecție cu un virus ucigaș. Pacienții ăștia au stat acasă, li s-a înrăutățit starea de sănătate, și unii, cred că au și murit din această cauză, și nu au diagnosticul de COVID. ”
Dacă la început am înțeles măsurile extreme, da, era un virus nou, toată lumea era speriată și atunci spui că faci mai mult, decât să fii acuzat. Dar pe măsură ce a trecut timpul, să menții aceleași măsuri, să le duci până pe 15 mai, când știi că o epidemie virotică respiratorie nu durează mai mult de 70-90 de zile, că vârful deja a fost atins.
Referindu-se la situatia actuala, la decesele inregistrate si mediatizate mai ceva ca starea vremii, alt slujitor al lui Hypocrat, doctotul Horațiu Moldovan, tine sa precizeze ca… „80% ar fi murit oricum” si ca acum sunt mai mulți doctori decât pacienți. “Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”…

Aceleasi sentimente, aceleasi trairi si afirmații devastatoare despre situația actuală sunt impartasite si de multi alti concetateni realisti si obiectivi: “O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial”; „Domnule Președinte Klaus Iohannis, românii s-au trezit! Nu mai vrem să fim OI mânate în turmă! ” – Alex Coita;: “Proiectul de lege pentru Starea de alertă este INACCEPTABIL” (Adrian Țuțuianu) ; “Măștile NU se poartă pe stradă! ” (anonim) ; “Masca ne face mai mult rău decât bine! ” (anonim)
” Cei cărora nu le este frică -să lucreze, iar cei care într-adevăr au acel sentiment de frică, pot să stea în casă până se va descoperi fie medicamentul, fie vaccinul. ” (V. A. ) ; “Fapte, nu vorbe! Alături de ” eroii” (candva blamati si etichetati… spagari!) din prima linie” (anonom) ; “Lumea să poarte masca de protecție până pe 1 iunie și să respecte regulile de distanțare, dar nu și distanțarea socială. ” (fricosul)
Asadar, eu sper sa mai traim si sa vedem cum acest virus (gresit numit… “ucigas”) se va stinge singur. În câteva zile, cum ni se tot spune, ne vom relua viața socială. Despre pandemie si Covid fiecare-i liber sa creada ce vrea si cat il duce capul, dar să vină si cu argumente. Nu să facă cenzură chiar si-n zilele noastre…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Oamenii mor cu covid, sau din cauza covidului!?…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 mai 2020, 22:45   [#1]

  Să zică cine ce-o vrea
  Eu țin la părerea mea:

  Virusul ăsta atât de „ucigaș” face parte din „arsenalul” folosit de stăpânii lumii ca să „îmblânzească” setea de libertate a „popoarelor”.

  Îți cer iertare pentru acest comentariu, prietene Marc…

 • marc
  ... a scris la 16 mai 2020, 6:39   [#2]

  Nu prea vad rostul scuzelor mai cu seamă că si eu am spus EXACT aceleasi adevăruri?!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 mai 2020, 7:56   [#3]

  Subsemnatul Francisc întâiul declar pe propria răspundere că cererea mea de iertare e absolut inutilă…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?