Unii oameni, mai fiare ca… animalele!

MCZo YXNo PWE3 Yj Ey Yz Ri M2 Fi ZTcz N2 Ew NGYz NWU3 MGY0 ZWY0 Zj Y4 thumb Unii oameni, mai fiare ca... animalele!

In mediul online a apărut joi, 18 februarie 2021, un filmuleţ în care se poate vedea cum patru muncitori forestieri scot din bârlog tot atâţia pui de urs, distrându-se copios în timp ce chinuiau animalele pentru a le determina sexul. Afland despre aceasta “isprava“, poliţiştii din Neamţ şi Harghita s-au autosesizat, iar nu dupa mult timp indivizii, acei oameni cu porniri barbare, au fost identificaţi. Anchetatorii precizeaza că este vorba despre persoane din primul judeţ menţionat, care lucrau la o societate din domeniul exploatării masei lemnoase de pe raza Ocolului Silvic Privat Gheorgheni şi că, drept rasplata, le-au fost întocmite dosare penale. “Având în vedere apariţia în mediul on-line şi în mass-media a unor imagini video în care se observă cum 4 pui de urs sunt scoşi din bârlog de mai multe persoane, Compartimentul de Presă din cadrul IPJ Harghita este abilitat să facă următoarele precizări. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita s-a format o echipă operativă complexă, care a iniţiat activităţi specifice operative, în vederea clarificării tuturor aspectelor acestui caz“, a transmis Poliţia Harghita.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie, precum şi deteriorarea sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă. Filmul menţionat a fost făcut public de Asociaţia pentru protecţia animalelor Casa lui Patrocle – Animal Rescue, care a cerut implicarea autorităţilor competente, lucru care s-a şi petrecut deja. În acest caz s-a implicat şi Garda de Mediu Harghita, astăzi reprezentanţii acestei instituţii efectuând căutări pentru găsirea puilor de urs. „Încă nu ştim ce s-a întâmplat cu puii de urs, acum sunt efective în teren care îi caută. Specialiştii care au văzut filmuleţul şi i-au auzit ţipând au spus că mama ar fi trebuit să apară. Dacă îi găsim, specialiştii Gărzii de Mediu îi vor reloca într-un areal unde să fie protejaţi şi ocrotiţi, avem un asemenea loc în judeţul Harghita, în zona oraşului Bălan“, a declarat, pentru “Mesagerulneamt. ro“ (una din surse), Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita.

Este posibil, cred eu, ca ursoaica să nu mai fie în viaţă, poate a fost împuşcată sau a decedat din cauze naturale, lucru probabil ştiut de muncitorii forestieri, pentru că s-au apropiat dezinvolţi de bârlog. Ca oameni cu experienţă în munca la pădure ştiau cu siguranţă că un astfel de mamifer reacţionează extrem de violent dacă în arealul unde îşi creşte puii apar intruşi, în speţă oameni. Rămâne de văzut dacă ursuleţii vor fi găsiţi în viaţă, pentru că de la data când a fost realizat filmuleţul, al cărui „regizor“ este tocmai unul dintre muncitorii forestieri, au trecut deja câteva zile bune, el fiind făcut pe data de 15 februarie. Cazul petrecut în exploatarea forestieră din Harghita a fost făcut public si pe pagina de Facebook a Asociaţiei Casa lui Patrocle, unde sunt zeci de comentarii despre incredibilul comportament al muncitorilor forestieri. Iată doar numai una, elocventa ca si celelalte- “Ăştia au serioase probleme psihice. Să facem cu toţii o petiţie să-i închidă pe viaţă la nebuni! Bieţii ursuleţi! Ce rău îmi pare că nu era mama lor prin preajmă! Poate data viitoare! Creaturi îngrozitoare, oribile şi scârboase (cei care arătau ca nişte oameni, că să fim serioşi, nu sunt) . Concluzia trasă după aceste imagini este că cel mai periculos animal rămâne tot Omul“, spun cei de la asociaţia menţionată.

Da, perfect adevarat. În loc să sune la 112 sau să anunţe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacţii de oameni normali – ei au facut din asta o mizera distracţie pe măsura minţilor şi sufletelor limitate pe care, probabil, le au!… Din nefericire asemenea “bravuri“ (practici) intalnesti mai peste tot. Zeci de animale sunt bătute, chinuite şi mai apoi abandonate pe străzi. Se întâmplă zlinic, în România. De cele mai multe ori, cazurile semnalate la Poliţie sunt mai puţine decât în realitate. Anul trecut, bunaoara, puţin peste 600 de sesizări au fost înregistrate, în toată ţara. Animalele norocoase ajung în centrele Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Numai in apropiere de Bucureşti există 3 astfel de adăposturi. Nu puţine au fost însă cazurile în care animalele au fost omorâte cu bestialitate ori chinuite ani la Ce spune asta? Va las pe dv sa o spuneti si s-o explicati…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Unii oameni, mai fiare ca… animalele!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2021, 17:41   [#1]

  Ce-ar mai rămâne de explicat, bătrâne Marc? Unora nu le plac animalele crescute în mediul lor natural și cred că dacă au toporul în mână au voie să se creadă stăpâni peste codru. Cică securea puterii le dă dreptul să taie orice…

  Tare mi-ar fi plăcut ca băieților ăstora din „topor” să le fi „mormăit” ursoaica un „mor” cu repetiție.

  Ce să mai zic altceva? Nu ne plac animalele din pădure, în schimb murim de dragul jivinelor politice…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2021, 18:42   [#2]

  Abia după vreo două (beri, ce altceva!) am băgat de seamă că vorba mea despre „tăiat” ar putea fi interpretată politic.

  „Animalele politice” chiar trebuie sacrificate pe altarul democrației, fără nici-un pic de remușcare…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?