O seară de neuitat…

florin iordache si liviu dragnea psd O seară de neuitat...

Doar de două-trei ori pe an am ocazia să-l întâlnesc și pe fratele meu și pe tata în același timp. Frate-miu ăsta, despre care vă tot povestesc, a plecat în lume când eu aveam vreo 10 ani (ca să facă școală) și de-atunci se întoarce în satul natal doar ocazional.

Destinele noastre se intersectează, cum spuneam, doar de câteva ori anual, dar asta nu ne împiedică să dăm frâu liber sentimentelor frățești ce ne leagă, mai ales că tata încă ne „arbitrează” părerile. E drept că de fiecare dată discuția se leagă la un pahar, c-așa-i pe la țară…

Aseară am avut atâtea de spus încât am făcut bătături în câlcâie tot mergând cu sfertul la butoiul din beci. Aproape că ne-au trimis zorii la culcare. De multă vreme n-am mai avut o discuție ca asta…

Ca să pricepeți ce vreau să spun e musai să vă zic că fratele meu are 58 de ani, eu 52 și tata 78. Și ce credeți că „au discutat” niște bătrânei ca noi? Am început cu tema zilei, pe care o tot dezbatem de vreo 30 de ani: cum naiba e posibil ca niște indivizi ca Iliescu și discipolii săi să facă legea în România după răsturnarea sângeroasă din 1989?

Niciunul dintre noi nu a votat vreodată „social-democrația” asta de fațadă, dar suntem obligați să trăim „binefacerile ” ei, fiecare în felul lui. Tata (un fost tâmplar de succes) cu o pensie de 1000 de lei după 35 de ani de muncă, fratele meu (strungar de meserie) spălând vase prin hotelurile Italiei și eu (un fost dascăl suplinitor) condamnat să dau de lucru unor semeni ce cred că guvernul „le dă”.

Concluzia unanimă a fost că suntem niște proști, devreme ce „majoritatea” o aplaudă pe doamna Dăncilă și îi ține isonul tovarășului Dragnea. Apoi ne-am rătăcit în păreri aburite de bere și în regretele că ne-am pierdut tinerețea zadarnic crezând că lucrurile pot fi îndreptate.

Valorile de odinioară devin desuete, oricât ne-am dori să nu fie așa (asta e o „cugetare” personală). Toate canalele media propagă ideea că bâtrânii nației (pensionarii, adică) sunt vinovați de „democrația” actuală. Păi bine, fraților, unde sunt generațiile născute după 1989?

Și, mai ales, unde ne e respectul față de adevăr? Poate aflăm răspunsul la mitingul de week-end „organizat cu respectarea legii” de tovarășii din capul mesei. Ăia de se dă peste cap ca să susțină „independența” justiției…

Nu știu de ce nu reușesc să scriu vreun comentariu fără să pomenesc de mai marii zilei. Dragnea s-a lăudat că la mitingul de sâmbătă vor fi prezenți „cel puțin câteva sute de mii de români”. Discutam cu frate-miu aseară că România are vreo 40 de județe și presupuneam că în București, oricât ai căuta, nu poți găsi mai mult decât 100.000 de fraieri (asta era varianta optimistă) care să-l susțină cu pancarte și lozinci pe noul tătuc. Prin urmare, restul de „fani” ar trebui adus cu autocarele din provincie. Ca să transporți în capitală 100.000 de cetățeni ai nevoie de vreo 2000 de autocare. Adică vreo 50 din fiecare județ… Doar ca să parchezi aceste autocare ai nevoie de minimum 5 hectare.

Se-ntrecu nea Liviu cu gluma. Ăsta chiar nu-și dă seama că nu toți românii sunt chiar atât de proști precum îi crede tovărășia lui?

Seara de ieri chiar a fost o seară memorabilă. Am avut, în sfârșit, cu cine discuta pe viu…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

10 comentarii la “O seară de neuitat…”

 • ... a scris la 6 iunie 2018, 1:03   [#1]

  De proşti şi de d-ăştia cu mâna-ntinsă după banul public nu duce lipsă România, avem cât să dăm la toată Europa. Cu ăştia care trimit bani la bugetul public e mai greu, pe zi ce trece am impresia că sunt tot mai puţini! Vreo 5 meleoane, aşaaa, au cam plecat prin ţările cu apă caldă. O altă parte “a ieşit din sistem pe cale naturală”. Copii (de români!) se nasc tot mai puţini, motivele sunt cât se poate de evidente: nivelul de trai ridicat din România (sarcasm!), siguranţa zilei de mâine, respectul pentru cetăţean, etc… ba mai mult decât atât, ne-am pricopsit şi cu leprele astea (ce ne guvernează) pe cap! Aşa că, viitorul nu sună deloc bine…

 • ... a scris la 6 iunie 2018, 1:21   [#2]

  Firma la care lucrez (o companie mică din provincie) are parteneri (B2B) în toată ţara, -- alte firme mici, unele chiar afaceri de familie. Firmele (partenere) în cauză, funcţionează de peste 15 ani iar până la această oră au trăit doar din această activitate şi majoritatea au ajuns să-şi facă un rost în viaţă în urma acestor mici afaceri (o casă decentă, vreo 2 maşini, concedii, etc). Repet, au făcut asta timp de vreo 15 ani!
  Ghici ce? Vreo 20% dintre toţi ăştia, şi-au vândut casele, şi-au închis micile afaceri şi s-au cărat în vest, fiecare şi-a căutat un loc de muncă pe la câte-o companie din vest! Adică, au dat “postul” de “patron” din România pe un post de “pălmaş” în vest, fără să clipească! Asta în ultimul an!
  Au zis că, pur şi simplu, deja s-au săturat, nu mai merge treaba. Taxe peste taxe, impozite peste impozite, controale peste controale, birocraţie şi hârtii, hoţi ce au invadat străzile (în ultima vreme, se întâmplă spargeri după spargeri, se fură din case/apartamente, poliţia nu face absolut NIMIC!). Mai o amendă că n-ai avut nu ştiu ce hârtie, mai o taxă că, deeh, trebuie plătite promisiunile din campanie, mai o scumpire la utilităţi, combustibil, etc… şi uite-aşa îţi piere cheful de-a mai trăi în România anilor 2018.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 iunie 2018, 1:25   [#3]

  Las’ că mai comentăm și mâine, nene Dan, că azi am consumat prea multă bere.Mulțam de postare, prietene…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 iunie 2018, 1:38   [#4]

  Nu se pune problema să ai chef sau nu, nea Dan.Trăim într-o Românie condusă de niște tovarăși ce mint cum deschid gura. Paradoxul e că ne place să fim duși cu zăhărelul. Nu chiar tuturor, doar unora…

  Sunt prea trecut prin viață ca să -i lămuresc pe tineri că pasivitatea nu aduce nimic bun. Sper (încă am speranțe) că tinerii prezentului vor găsi calea cea dreaptă…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 iunie 2018, 21:04   [#5]

  Urmăresc discursul lui Tăriceanu și-mi vine să borăsc. Nimeni nu e mai presus de lege, spune tovarășul. Trebuie să luptăm pentru democrație și împotriva statului paralel…

  Gata, mă duc să-mi fac valiza…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 iunie 2018, 21:17   [#6]

  Lingăi au fost și mai sunt încă… Ăsta e neamul românesc… Vă invit să urmăriți live pe privesc.ro mitingul de susținere a PSD-ului,

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 iunie 2018, 21:26   [#7]

  A cuvântat și Olguța Vasilescu. Urmează Viorica Dăncilă.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 iunie 2018, 21:35   [#8]

  Mesaj important: guvernul va lupta împotriva abuzurilor. Statul paralel e dușmanul. Doamnelor și domnilor, să-l întâmpinăm pe măria sa Liviu Dragnea.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 iunie 2018, 21:54   [#9]

  Trăiască, trăiască , trăiască și-nflorească tovarășul Dragnea. Oameni buni, sa ajuns prea departe: statul paralel calcă în picioare drepturile lui Liviu.

  De ce oare am un deja vú. Liviu Dragnea nu uita, noi suntem de partea ta!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 iunie 2018, 22:08   [#10]

  Dady, lasă microfonul!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »