O nouă revenire

a5T1udY O nouă revenire

Egalitatea închipuită este mijlocul de a arăta inegalitatea” – Goethe
Dacă nu este în interesul publicului, atunci este în interesul afacerilor” – Joseep H Defrees

Mai zilele trecute, într-un precedent articol, vorbeam despre inegalitățile existente – și chiar amplificate – din mai toată România. Aminteam atunci de spusele celor de la postul național de televiziune din Italia cu referire la situația sus scrisă, ceea ce (după aprecierea unor reporteri din Peninsulă) a situat țara noastră pe un nedorit loc fruntaș în topul inegalităților sociale de pe continentul european. La exemplele citate, iată că acum, după câte am mai văzut și m-am crucit, vin acum cu altele, de dată recentă și foarte elocvente în ceea ce privește inegalitatea la români. În timp ce întreaga mass media, dar mai ales tv-urile, ne prezintă zilnic imagini ale sărăciei actuale, cu drumuri pline de noroaie, case dărăpănate, copii fără de carte, flamânzi, rupți și subnutriți cât și cu alte asemenea ipostaze terifiante, prin alte părți (ce-i drept, mult mai puține la număr) altiii, îmbuibații, parveniții și ajunșii, foștii și actualii nu-și mai încap în pielea lor, arătând fără jenă tuturor, ce-au ajuns de capul lor. Toate, chiar sub ochii instituțiilor și a celor a căror menire este tocmai aceia de a veghea la eradicarea corupției și, implicit, la respectarea legilor. Scrise și ne scrise.Așadar, nunta fiicei lui Becali, nuntă mare, ca-n povești, cu peste 400 de “fețe ‘mpărătești” și c-o frumoasă fata, dar și cu-n tată care-și etalează mai de fiecare dată “mărinimia” și zestrea sa bogată. Așa a și fost, v-ați convins, probabil, din cele ce-ați văzut. Nunta de acum și chiar de ani buni, nu mai este doar o ceremonie religioasă și/sau civilă, în timpul căreia se sărbătorește începutul unei căsătorii. În mod obișnuit, nunta a fost și ar trebui să fie un ritual prin care se oficializează uniunea dintre două persoane (în majoritatea țărilor lumii: de sexe diferite) în fața unei autorități civile sau/și religioase, urmată de o petrecere.

După ce probabil ați vizionat videolclipuruile mediatizate aproape non-stop pe multe tv-uri, comentate numai la superlativ de prietenii și slugoii multimilionarului în euro, devenit după ale lor spuse “cel mai mare și mai bun om din România“, dumneavostră ce spuneți?
Orice, numai de inegalitate să nu mai amintiți. Căci mostrele văzute și realitatea au demonstrat, din plin, inegalitatea!

Cele vizionate și… admirate la “nunta secolului“, cum o denumea, cu mult aplomb, un acolit de aceeași speță cu personajul principal, nu sunt, din păcate, chiar unicate. Pentru că astăzi aici, la noi în România, atât de mult exagerată și afișată bogăție (cinstită sau prinhoție) cât și sărăcia lucie a multor concetățeni, sunt și vor mai fi multă vreme embleme ale inegalității de care tot ne place să vorbim și amintim! Nimeni cred că nu contestă nunțile, aceste evenimente absolut firești pentru orice om de pe planetă, întrucât ele-s binevenite, tradiționale cât și așteptate cu nerăbdare de la miri și pân’ la… nașu’ mare! Dar, tot din nefericire și de ce nu?!, de… nu mai poți de bine, ele s-au transformat nu numai într-o evidență sursă de câștig, de desfrâu și afișare a bogăției nelimitate cât și, nu de puține ori, a prostului gust: de la sutele, uneori chiar și miile de… invitați, la exorbitantele meniuri, băuturi și ținute vestimentare, din import, pân’ la banii aruncați… flămânzilor ori “măturați” cu aspiratorul!

Nunțile de altădată, nunțile obișnuite de mult dispărute, rar dacă mai pot fi văzute! Ce-i drept, câte odată le mai vezi tot de prin palate și case bogate, tot cu sute de invitați și cu miri de ‘n ori fost însurați, că ce să-i faci, asta-i moda cu… întărirea familiei, mai ales la cei avuți! Săracii de ei!

Pe de altă parte, “bogații… sărăciei”, despre care rar se mai vorbește, zac pe mai departe în anonimat și-n mizeria lor pe care nici “dragile” noastre televiziuni, cu unele excepții, nu-i mai bagă-n seamă! Sunt ocupate și atrase, cu forța magnetului, doar de banii… clientului. Care? Cei de talia dlui Becali…

Iată dragilor, cu ce “mari realizări” ne afișăm și ne tot mândrim, noi, românii, prin Europa! Cu inegalități… legalizate și cu mincini pe săturate!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?