O nouă biblie…

biblia carte O nouă biblie...

Suntem contemporanii rescrierii istoriei. Se găsi un individ, Dragnea pe numele lui, ce crede că e salvatorul nației române. Ajutat de apostolii săi, își propagă inepțiile pe toate canalele media posibile. Rolul lui Toma necredinciosul e jucat de Băsescu. Ăla de ne-a fost președinte vreme de un deceniu…

Dincolo de istorie, suntem părtași la o măsluire fără precedent a trecutului. Ne mințim fără să clipim că trecutul comunist al României a fost perfect. Toți cetățenii aveau de lucru, toți aveau unde locui, ce mai, raiul pe pământ…

Am ajuns să trăim în „democrație”. O democrație șchioapă, în care toți neaveniții se cred salvatorii neamului. O „democrație” în care valul minciunii îneacă orice gând de bine. Încerc să-mi găsesc cuvintele, dar nu reușesc.

O democrație în care e valabil…

Decalogul lui Dragnea…

– 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tău. De ce cauți alți stăpâni în afară de mine?
– 2. Nu-ți face chip cioplit la care să te-nchini. Mulțumește-te cu unul necioplit ca mine.
– 3. Nu lua cu tine numele meu în deșert. Lasă-l acasă când pleci.
– 4. Amintește-ți de nașterea mea și cinstește-o cât te ține buzunarul. Dacă n-ai de-o „cinzeacă”, cere-i vecinului.
– 5. Uită și de mamă și de tată, că oricum n-ai cu ce să-i întreții, darmite să-i cinstești. De vrei să-ți fie bine și să trăiești mulți ani pe pământ, obișnuiește-te cu sărăcia.
– 6. Să nu cumva să ucizi minciuna sau hoția înaintea adevărului și cinstei, că bunul simț e o specie rară.
– 7. Să nu fii des frânat. Tăbăcește-ți obrazul mai des și unge-l cu uleiul minciunii.
– 8. Nici să-ți treacă prin minte să nu furi într-o lume de hoți. Ai de gând să rămâi cinstit? Du-te pe Marte.
– 9. Ridică întotdeauna mărturii mincinoase împotriva aproapelui tău și ferește-te să ridici adevărul. Poți face hernie…
– 10. Nu jindui la sărăcia aproapelui. Lasă asta în seama mea.

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 4 mai 2017 in categoria Diverse, Guest Post, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

11 comentarii la subiectul “O nouă biblie…”

 1. Francisc întâiul

  Sloboziți-vă la vorbă, prieteni. Cine vă împiedică să spuneți ce vă vine pe limbă? Tăcerea e de aur doar pentru miei…

 2. jpm

  Buna ziua.
  Mi-a placut articolul , mai ales punctul 2 din Decalog.

 3. ciubotaru marc

  Buuuna, Francisc! Consoleaza-te insa cu faptul ca doar noi doi si dl Dan ce mai scriem si comentam! Restul, vorba ta, nu prea-si… slobozesc guritele! De ce? Intreaba-i si tu…
  PS: -- Peste ceva timp, probabil, ca voi fi si eu prin Banat, via Ardeal!

 4. Dan

  Cele 10 porunci ale lu’ Dragnea :)) A doua e tare de tot =))

 5. Severus

  Super, hhahahah —-- nu cumva sa nu furi de la punctul 8 :)

 6. Francisc întâiul

  Coincidență sau nu, punctul 8 a fost confirmat în urmă cu 27 de ani, atunci când declarația de la Timișoara n-a fost luată în seamă. De-aia avem numai „cinstiți” ce ne conduc destinele…

 7. Francisc întâiul

  Tare să fie, dacă zici și tu, Dane. Credeam că vorbesc pe nas când spuneam de neciopliți, da’ văd că mai există oameni ce sunt de acord cu părerile mele.

  Între noi doi fie vorba, Dragnea e uns cu toate alifiile. Știe să mintă atât de frumos încât îl depășește fără probleme pe prostălăul de Ponta. Ăsta-i președintele de care are nevoie România!

  Doamne ferește!…

 8. Francisc întâiul

  Spune-mi când și unde, Marc. Ar fi păcat să fii în Banat și să nu ne întâlnim la o bere.

 9. ciubotaru marc

  Draga Francisc, esti un dragut! Deocamdata nu stiu exact ziua si nici itinerariul, dar in orice caz, dupa 20 Mai, cu punct fix-Timisoara. De acolo, tot precis, o sa fie Herculanele si Drobeta Tr Severin. Va fi, cred, si o fuga pe la Mehadia si Bolvasnita. Daca, eventual, ne vom intalni, indiferent cu, sau fara bere, placerea (cel putin pentru mine) va fi mare! Daca nu, o lasam pe alta data. In orice caz, din perimetrul Banatului, te voi contacta . Alte detalii si… amanunte, pe cale… diplomatica! Pana atunci, numai de bine!

 10. Severus

  Intalnirea cavalerilor Jedi. Va doresc sa va mearga bine si sa beti o bere si pentru noi cei din linia întâi, de pe acest simpatic blog.

  Cat despre Dragnea, nu stiu daca are vreo aparitie pe sticla in care sa nu minta cat de putin. Nu credeam ca-l poate intrece cineva pe Ponta, si sa o faca , cu atata nonsalanta.

 11. Francisc întâiul

  Nu-ți face probleme, Severus. Dacă va fi să mă întâlnesc cu Marc, voi avea grijă să nu fie doar o singură bere. Ultima o bem în sănătatea ta, ca niște cavaleri Jedi, vorba matale.

  Te-ai prins, bag de seamă, că Dragnea l-a depășit net pe Ponta în materie de minciuni. Săracul Pinocchio a rămas doar cu nasul lungit și cu amintirile vremurilor de odinioară. Dr. Agnea se pricepe de minune să mintă cu nonșalanță. Personal, nu cred că acest individ a știut vreodată ce e ăla adevăr… Minte atât de bine încât crede și el ce spune.

  Mentorul lui (la Iliescu mă refer) ar trebui să se mândrească. Discipolii nu-l fac de rușine, ci duc mai departe „învățăturile” dobândite. Nu scriu mai multe, că îmi vine să borăsc…

  Când mă gândesc că individul ăsta e președintele Camerei Deputaților, mă întreb de ce dorm românii în bocanci. Cine dracu’ votează în România de 27 de ani, de ne conduc niște nulități pe care le aplaudăm?

  Răspunsul e simplu: eu, tu, el și ceilalți. Adică majoritatea…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro