O mică enigmă…

Calin Popescu Tariceanu ALDE Liviu Dragnea PSD O mică enigmă...

Ce se întâmplă cu noi, dragi români?

De 28 de ani tot votăm și nu reușim să facem alegerea potrivită. S-au schimbat generațiile și tot pensionarii sunt vinovați de eșecul acestei „democrații” de carton. Dacă stau să cuget, ajung la concluzia că și în 1947 guvernul doctorului Groza a fost „ales” de popor.

Ce dacă niște naivi au avut idealuri? Au murit cu libertatea în brațe pentru ca noi să avem dreptul alegerii. „Noi” le-am respectat sacrificiul, alegând pe Iliescu și pe toți discipolii săi. Și uite-așa am ajuns să trăim într-o țară condusă de premieri condamnați penal (unul dintre ei n-a reușit nici măcar să se sinucidă) și de „legiuitori” specializați în „arta” hoției. Indiferent de anotimp, nu avem niciodată timp să băgăm de seamă că „aleșii” își bat joc de viitorul țării.

Mai marii zilei ne aburesc cu „state paralele” și cu vorbe precum „vom merge până la capăt” (tinerii României nu au de unde să știe lozinca „vom face totul pentru a îndeplini neabătut programul cincinal trasat de secretarul general al partidului, tovarășul Nicolae Ceaușescu”). Istoria se repetă, dragilor. Și majorității îi place asta…

Cât de naiv poți fi ca să te sui într-un autocar ce te duce în capitală pentru a susține un „social-democrat” ce s-a cocoțat la putere cu ajutorul unui „liberal pur-sânge”? De Dragnea și Tăriceanu vorbesc…

De data asta nu mai e de glumă, dragii mei. Bandiții ăștia sunt capabili de orice mârlănie pentru a-și păstra privilegiile. Votul nu mai e o soluție, fiindcă e controlat de armata de profitori ce a pus stăpânire pe destinele noastre.

Până la urmă, dacă numa‘ stau fără să cuget, ce-am de pierdut? La vârsta mea, nimic. Cei care pierd sunt tinerii români…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “O mică enigmă…”

 • ... a scris la 26 iunie 2018, 11:57   [#1]

  Mă gândesc uneori că, poate, ar trebui să ne uităm la noi înşine, ca popor, şi să ne întrebăm: oare, noi cum suntem? Pentru că mi se pare absolut straniu să văd că de 28 de ani încoace avem doar pramatii în parlament? Nu cumva, oare, sunt politicienii “oglinda” poporului…?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 12:52   [#2]

  Ce-și face poporul cu mâna lui, lucru manual se numește, Dane. Dacă majorității votanților îi place de Dragnea și gașca lui, asta e! Problema mea e că acest individ uns cu toate alifiile a fost votat doar de vreo 3,5 milioane de români. Chiar să nu conteze părerile celorlalți cetățeni? Sau, ca să refolmulez: unde e restul românilor, că prea puțini protestează?

  Oglinda reflectă întotdeauna pe cel ce se uită la ea. Iar noi nu putem fi frumoși și liberi când suntem sluți și cocârjați.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 12:55   [#3]

  Rectific: Problema mea e că partidul acestui individ…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 20:41   [#4]

  De n-ar exista roboțelul tău păzitor de vulgarisme, Dane, aș trage o sudalmă ca să se-audă până-n Șparlament: ‘tu-vă muma-n fund de șnapani! Vorba cântecului: „ăia hoți, ăștia hoți/mama lor la toți”

  De frica cenzurii, mă mulțumesc să le trag o flegmă direct în obraz și să îmi cer scuze că nu i-am votat niciodată. Ce pensula mea de partid social-democrat e PSD (alias FSN și PDSR) dacă liderii lui sunt putred de bogați după ce au „lucrat” toată viața în slujba poporului?

  Să nu crezi cumva că sunt un invidios. Nici vorbă. Dar când văd că toate nulitățile se cred far călăuzitor, m-apucă damblaua și îmi pierd controlul. Așa că, la naiba cu „roboțelul”: mergeți în pilula mea, tovarăși!

 • MisuS
  ... a scris la 27 iunie 2018, 9:23   [#5]

  Nu alegerea in sine este problema. Tagma asta, a hotilor din fruntea statului, ca este vorba de executiv sau de legislativ, au creat un sistem de selectie, o sita , pentru accesul la functii eligibile. Pot trece doar cei care sunt “dupa chipul si asemanarea lor”. Indiferent de partid. Pana nu vom alege persoanele care merita, individual si cu responsabilitatea faptelor lor pe timpul mandatului acordat de elctorat, nu vom progresa. Alegatorului i se ofera un buchet de idei atractive, tentante, care insa nu vor vor fi realizate, pentru ca nu exista vointa din poartea acestei tagme de hoti.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 iunie 2018, 10:17   [#6]

  În contextul politic din ultimii 28 de ani, persoanele care merită nu ajung în situația de a putea fi aleși, domnule MisuS. Sistemul de selecție, sita de care vorbiți împiedică pe cei cinstiți (oare mai există și oameni cinstiți în România?) să ajungă pe listele electorale.

  Când mă uit la „somitățile” ce alcătuiesc guvernul României în anul Domnului 2018, îmi vine să borăsc. Nu înțeleg ce e în capul membrilor PSD de îl susțin cu atâta patimă pe „marele strateg” Liviu Dragnea.

  Încă mai sper ca până la alegerile viitoare românii să se deștepte… Sau suntem toți un neam de hoți?

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »