O artistă din judeţul Neamţ şi… ineditele sale opere de artă

alisa sculptura cranii os bone carving skull 2 768x576 O artistă din judeţul Neamţ şi... ineditele sale opere de artă

Alisa Staneci, pictor nemțean, absolventă a Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, a reușit să combine una dintre străvechile forme de artă (sculptura în oase) cu taxidermia (arta împăierii) trofeelor de vânătoare. In fapt, este vorba de o trecere spectaculoasă într-o artă pe care puțini în lume reușesc să o practice cu talent.

Ea a trecut peste taxidermia clasică a trofeelor din fondul cinegetic / domestic și a început, cu pasiune si pricepere, studiul diferitelor culturi ale lumii și complexitatea sculpturii acestora, urmând liniile naturale ale osului. Mai mult, s-a axat pe sculptura craniilor, o formă de sculptură mai puțin practicată, dar cu niște rezultate deosebite, spectaculoase.

Lucrările sale, diferite si atragatoare, dovedesc din plin ca Alisa Staneci a reușit cu brio să transforme simple cranii în lucrări unice de artă neconvențională.

M-am oprit asupra culturii balineze, care se deosebește de arta celorlalte insule din Indonezia datorită influențelor culturii hinduse, în special sculptura craniilor, adusă de indieni cu sute de ani în urmă, pe timpul regelui Airlangga (1019 – 1042), declara artista presei locale si nu numai. Cultura hindusă ma purtat si mă poartă într-o lume nouă, de origine veche «șamanică» pe alocuri, unde pot valorifica liber trofeele și craniile. Partea mea preferată fiind libertatea de exprimare și desenul fiecărei piese (care este unic), în funcție de starea de spirit pe care o am și care naște conceptul vizual final, concept ce evoluează în mod natural pe măsură ce înaintez în lucru.

Ce spuneti, interesant, nu?

Merita sa fie vazute si admirate asemene inedite opere de arta, realizate cu multa pasiune de aceasta talentata creatoare de frumos…

(sursa: Stiri-Neamt.ro; Dan-Mihail Bîrjoveanu )

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Arta, Guest Post, Locuri si lucruri frumoase ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “O artistă din judeţul Neamţ şi… ineditele sale opere de artă”

  • Alisa Staneci
    ... a scris la 18 octombrie 2020, 18:02   [#1]

    ..Eu nu am inventat nimic ,eu redescopăr..
    Redescopar o cultură veche “cioplirea in cranii ”
    carving in hunting skulls

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?