O afirmație, care implică mai multe răspunsuri!…

emigranti sirieni musulmani in croatia 150x150 O afirmație, care implică mai multe răspunsuri!...

Deunăzi, lecturând un cotidian central, atenția mi-a fost atrasă în mod deosebit de un titlu aflat pe prima pagină: “MAI BINE AȘTEPT AICI O LUNĂ DECÂT SĂ MERG ÎN ROMÂNIA”! În articol era vorba de marele exod al refugiaților din Asia Mică și nu numai, înspre țările Europei, cu predilecție Germania. Un subiect aflat acum la ordinea zilei, cum se poate spune, comentat și rascomentat în presa de toate felurile, nu numai din România ci de pe întregul continent.

Așadar, la prima vedere, nimic deosebit despre peripețiile miilor de refugiați ce zilnic, în coloane nesfârșite, bat pe jos, ca pe vremea barbarilor, aproape jumătate de Europa! Blocajele ce le întâlnesc, nu-i descurajează! Dimpotrivă! La un asemenea blocaj, la granița unei țări vecine, un reporter roman, impresionat de cele văzute, i-a propus unui tânăr afgan, profesor de lb. engleza, să vină în România, asigurându-l de găzduire. Răspunsul? Îl puteți afla din titlul articolului din ziarul despre care am amintit (Adevărul din 17 Sept. ac) și reprodus în cele scrise ceva mai sus. Deci, fără nici o explicație, refugiatul nici n-a vrut să audă de România!

Acum, mai mult decât firesc, vă veți întreba: ce motive, ce explicații o fi avut? ! Ce cauze au generat în fond afirmația sa ? După prerea mea, cauzele și explicațiile sunt, din nefericire, multiple și regretabile pentru noi, toți romanii! În primul rând, situația economia. Deloc roză! De aici, mai apoi, se poate vorbi de nivelul de trai, gradul de civilizație, de educație și cultura etc etc.

Cred de asemenea, că nu trebuie omisă corupția care, din câte se poate constata, se extinde tot mai mult, contaminând, mai ales, persoane și categorii sociale din sfere tot mai înalte! Urmează, într-un șir întreg și regretabil de explicații, creșterea infracționalității, cu crime și violuri ce ne pun tot mai mult pe gânduri, slaba infrastructură (care, de ani buni există, dar … lipsește cu desăvârșire, dezvoltându-se, practic, numai prin eternele planuri și proiecte), numerosele probleme din sistemul medico-sanitar, din învățământ și multe, multe altele.
Nu trebuie omis nici faptul, foarte important și în același timp dureros, că România este unică țară din Uniunea Europeană care are premierul cercetat de DNA și, din câte se știe, trimis în judecată! ! Iată, după a mea părere, doar câteva din explicațiile și, de ce, nu?, răspunsurile ce se cuvin la afirmtia tânărului refugiat.

Ca o completare, aflu că în urmă cu câteva zile, alți trei refugiați, rătăciți pe teritoriul României, lângă graniță, au cerut, plângând, să fie trecuți, înapoi, în Ungaria! Alte comentarii, le faceți Dumneavoastră!

emigranti sirieni musulmani in croatia O afirmație, care implică mai multe răspunsuri!...

Acum, la final, permiteți-mi o devagatie. Este, de fapt, o precizare. În ce mă privește, niciodată nu mi-am asumat veleități de scriitor! Dacă am catadicsit să scriu pe acest blog (foarte plăcut, bine structurat și administrat, atrăgător) o fac din plăcere. Din dorința firească da a comunica cu semenii, de a schimba păreri, împărtăși opinii, de a afla lucruri noi, interesante. Cu riscul de a face din cele scrise un talmeș-balmeș (cum, din păcate, afirma unii), promit să continui, nicidecum să mă implic în a vâna greșelile altora, în insulte, denigrări și alte asemenea practici suburbane, compromițătoare. Viața merge înainte, nu? Tuturor, numai de bine! Pe curând!…

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “O afirmație, care implică mai multe răspunsuri!…”

 • craciun
  ... a scris la 19 septembrie 2015, 11:57   [#1]

  Cum ar trebui sa gândească românii care au fost obligați să-și părăsească tara, casa ori familia și sa câștige o pâine amară în străinătate?
  Or fi și refugiați de război printre ei, dar mie îmi suna mai mult a emigranți,,economic”
  Problema mea nu este cu acești refugiați ci cu mai marii nostrii care nu protejează absolut deloc populația (nici în tara sau în străinătate prin ambasade/consulate)

 • Mihai Traian
  ... a scris la 19 septembrie 2015, 14:54   [#2]

  Multumesc pentru articolul dv., scurt, corect si concret privind situatia noastra economica (Ponta spune ca suntem tigrul europei), dar omite sa spuna ce imprumuturi a facut si nu spune nimic despre modul in care a cheltuit acesti bani. Pe mine ma nemultumeste si ma revolta tupeul lui Ponta de a se crampona de putere cu orice pret. Candva spunea ca daca va fi trimis in judecata va demisiona. Uite ca este trimis in judecata si nici gand de demisie.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 septembrie 2015, 9:45   [#3]

  Demisia e apanajul oamenilor serioși, domnule Mihai. Despre Ponta putem spune orice în afară de faptul că e om de cuvânt. Victor Viorel e singurul individ de pe planetă ce reușește să spună trei minciuni în două cuvinte. Culmea prostiei e că mai sunt destui români ce cred în „cuvintele” lui…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 septembrie 2015, 10:28   [#4]

  „Talmeș-balmeș”-ul dumneavoastră e bun de citit, domnule Ciubotariu. Nu trebuie să ai veleități de scriitor ca să scrii ce crezi. E nevoie doar de cineva care știe să citească și (eventual) să înțeleagă. Ne speriem degeaba că valul de imigranți va veni peste România, devreme ce românii fug din propria patrie în căutarea unui trai mai bun.
  (o paranteză, totuși: divagație nu devagație)

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 20 septembrie 2015, 12:55   [#5]

  Observatia Dv.Dle,Francisc intaiul,este mai mult decat binevenita!Aveti perfecta dreptate!In ce ma priveste,nu mai incerc motivari sau scuze,pentru ca- impardonabil(e in loc de i)!Multumiri si o zi buna!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 septembrie 2015, 18:35   [#6]

  Era doar o paranteză, domnule Marc. Mi-a plăcut articolul dumneavoastră. Nu e nevoie de motivări sau scuze.

 • ... a scris la 21 septembrie 2015, 1:44   [#7]

  Desigur că, din punct de vedere economic, nu veţi fi capabili să integraţi un număr mare de emigranţi. Ca urmare, unii din cei ce vor intra în spaţiul românesc nu vor putea să se întreţină (valabil şi în ţările din jur), datorită şi vibraţiilor în creştere ale planetei. Cu toate
  acestea, vor fi şi aceia care vin cu scop precis în spaţiul românesc, deoarece sunt călăuziţi de ghizii şi aspectele lor înalte, Maitreya şi Sananda, arhangheli, îngeri, de a veni în această zonă, ştiind că aici va fi un loc propice Iluminării (vestul, nordul şi centrul României). Deci, ei vor veni călăuziţi, din ambele direcţii – est şi vest. Vom avea, aşadar, o confluenţă de energii stabilindu-se în nord, nord-vest şi centrul României (precum şi în Serbia, Ucraina şi alte zone adiacente). Zona temporală aferentă acestei migraţii este cuprinsă undeva între
  2009-2015, în cel mai probabil scenariu la timpul prezent. Vor fi, în principal, două tipuri de instabilităţi, care vor genera această migraţie spre zonele amintite din România:

  a) instabilitatea unor ţări occidentale, precum Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania, Olanda şi alte câteva zone. Cauzele vor fi multiple :
  - altitudinea scăzută a unora din aceste ţări, aproape de nivelul mării, în contextul schimbărilor climatice;
  - infiltraţii ale anumitor energii în UE, cu efecte de instabilitate a valutei europene.

  b) cea mai dramatică instabilitate: Orientul Mijlociu – se escaladează războiul între ţări precum Israel, Iran, Arabia Saudită, Irak, Siria şi alte zone, care probabil îşi vor schimba numele în anii ce urmează.

  Sursa: https://www.dropbo...chele%29.pdf?dl=0

  P.S. Cartea a fost publicata in 2010, iar in limba romana nu se mai gaseste pe internet. Descarcati-o si dati-o mai departe, trebuie sa afle toata lumea adevarul pur despre cine suntem si ce se schimbari vor avea loc in toata lumea.

  Nu in ultimul rand, aceasta carte confirma ca toate cele scrise de catre Radu Cinamar sunt mai mult decat reale.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 21 septembrie 2015, 9:46   [#8]

  Formidabila carte!Multumiri!

 • Magdalena
  ... a scris la 26 septembrie 2015, 0:35   [#9]

  Toata lumea are dreptul la opinie dar in maniera de bun simt; asadar, de nu se poate cu bun simt sa nu continue urmarirea articolelor.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?