Nu mai alimentati de la PETROM !!!

Petrom Nu mai alimentati de la PETROM !!!

Nu mai alimentati de la PETROM !!!

Am primit acest mesaj prin email si am sa-l postez aici, asa cum este … Cert este ca, pretul motorinei si al benzinei au ajuns la niste valori deja insuportabile pentru buzunarele romanilor! Asa zisii “benzinari”, s-au inteles intre ei sa ridice pretul carburantilor. Desi pretul petrolului pe plan mondial nu a crescut, benzinarii din Romania au urcat constant pretul carburantilor. In ultimii doi ani, pretul carburantilor a crescut cu peste 85% si se anunta noi scumpiri !!!

O actiune de revolta este absolut necesara, daca nu vrem ca in curand pretul unui litru de motorina sau benzina sa treaca de 7 RON.

Trimiteti acest mesaj pe Facebook, Twitter, Google Plus si toate celelalte retele de socializare, trimiteti mesajul prin email, Yahoo Messenger sau orice alte mijloace de comunicare online, scrieti pe bloguri si forumuri. Iata si mesajul, pe care ar trebui sa-l faceti cunoscut tuturor:

ZIUA ACTIUNII FORTEI TACUTE

APEL CATRE ROMANII CARORA LE PASA ! MERITA SA DOVEDIM CA SUNTEM O FORTA DACA SUNTEM UNITI !

Taxele incluse in pretul benzinei, la 1 ianuarie 2012:
– acciza este de 467 euro/tona;
– taxa de drum este de 125 euro/tona;
– taxa de solidaritate este de 10 euro/tona (cate un cent/litru – motivul este acoperirea prejudiciului creeat in urma falimentului Bancorex, prejudiciu platit tot de catre romanii care sunt fraierii de serviciu).

Producatorul are un pret de aproximativ 370 de euro/tona.

Astfel, rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:
370 + 467 + 125 + 10 = 972 euro/tona de benzina (cu taxe si accize) !!!

Se mai adauga TVA de 24%, adica 233.28 euro.
Totalul este de 1205.20 euro/tona !!!

Un litru de benzina este 1.205 euro (aproximativ 5.15 RON).
Producatorul incaseaza 370 de euro/tona. Statul incaseaza 835.28 euro/tona !!!

Din 17 ianuarie 2012, NU MAI ALIMENTATI DE LA PETROM !!!
Este singura solutie de spargere a monopolului carburantilor. Lovind intr-unul singur, acesta va avea doua solutii: sa intre in faliment sau sa scada pretul, declansand in acest fel concurenta pe piata. Mai mult, este singura sansa prin care putem cere si obliga guvernul Romaniei si Petromul sa desecretizeze Contractul de Privatizare si sa aflam care sunt tradatorii acestei tari. In felul acesta se vor dezvalui si comisioanele date (pretul tradarii) si nemernicii care le-au primit (hotii natiunii). Imprastiati acest mesaj in proportie geometrica, astfel incat in 17 ianuarie sa fie accesat de cel putin 100.000 de romani. Pana acum el a fost trimis la peste 1800 de useri. Alatura-te si tu si trimite la cei pe care ii cunosti !

Categorie articol [ Stiri Auto, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Nu mai alimentati de la PETROM !!!”

 • ... a scris la 11 ianuarie 2012, 22:01   [#1]

  Tara noastra e prea avuta si din cate se vede nu prea declanseaza reactii . Multi merg pe ideea ca nu ma intereseaza cat e motorina ca nu am masina, sau a mea e pe benzina. Dar masinile de transport ce folosesc? Nuci?

  Asa e romanu, cap de pompa… Inteleg din toate astea ca sunt avuti, isi permit. 8-|

 • Andrei
  ... a scris la 12 ianuarie 2012, 10:40   [#2]

  Initiativa asta cu boicotul nu isi are rostul. A mai fost una si anul trecut care nu s-a concretizat, si nu din cauza ca nu se implica romanii in asta, ci din cauza ca nu au cum sa faca petrolistii ceva pt a micsora preturile.

  Ganditi-va cate probleme sunt acum in Iran, cate tensiuni au fost in Libia, amintiti-va ca statul roman a crescut accizele… nu ai cum sa faci boicoturi si sa fii luat in seama de astia si sa te astepti sa intervina in scaderea pretului.

  Avem oricum cele mai ok preturi din Europa.

 • ... a scris la 12 ianuarie 2012, 11:55   [#3]

  Personal am citit o stire anul trecut prin septembrie ca se asteapta preturi la carburant de 7 lei pe litru de benzina. Deci nu ar fi o mare mirare, pentru mine cel putin.

 • ... a scris la 12 ianuarie 2012, 14:24   [#4]

  @Andrei -- Cele mai ok preturi din Europa? Cand spui asta raportezi pretul /litru la salariul minim pe economie? Problemele sunt o poveste care sa ia ochii, si accizele e adevarat ca sunt mari dar nu cresc in fiecare zi, cum e pretul carburantului.

  Azi am trecut pe la pompa, 5,90 lei /litru de motorina. Scumpire pe motiv ca…? Statu ce face? Isi suge degetul mijlociu dintre picioare.

  In fine, la noi totul e posibil. Nimic nu functioneaza, hotie pe fata, oameni creduli care se lasa manipulati de o “flegma” scoasa de un papițoi incoerent, care nu e in stare sa gandeasca nici pentru el sa nu mai zic de altii. Ca in bancul cu blonda la frizer, cand i s-a spus sa scoata castile din urechi nu a mai respirat pentru ca in casti i se spunea: Inspira -- expira.

  Scumpirile astea o sa traga dupa ele preturile alimentelor, medicamentelor etc. In concluzie, o sa fie o varza murata.

 • ... a scris la 15 ianuarie 2012, 20:42   [#5]

  poi daca pretul final este de 1.20 euro pe litru nu inteleg nemultumirea voastra .. nu trabuie pus un adaos ? transport ? plati salariati ? impozit pe teren ? impozit pe profit ? recunosc ca pretul nu e unul mic dar nu va-ti gandit sa boicotati statul roman ? care a crescut taxele , impozitele , accizele si tot ce exista ? ca statul roman de anul asta incaseaza impozitul pe profit anticipat de la producatorii agricoli ? adica ia 16% din ce declara agricultorii ca vor recolta sau culege in toamna asta vi se pare normal ? dc nu cereti salarii mai mari ? pretul benzinei si motorinei nu e cel mai mare din Europa ideea e ca nu ne-o putem permite. ieri am alimentat in Austria 1.40 benzina insa aia au salarii mai mari de aia nu se plang de carburanti.
  In schimb noi traim sa ne platim gazu , curentu etc si de mai ramane ceva si alimentam. Repet problema nu e pretul carburantului ci RENUMERATIA !!!!!!!!!!!!

 • ... a scris la 15 ianuarie 2012, 23:19   [#6]

  PROBLEMA E ADAPTAREA PRETURILOR LA VENITURI!!!! Deageaba o ari papagal si sari pe taxele impuse. Sunt si taxe! CU CARU! Nu iti fa probleme cu adaosu si cu salariatii! Fara frica, ca nu iasa in pierdere doar ca nu le ajunge profitu. Asa ca nu o mai arde cu europa! ROMANIA E IN LUMEA A 3A !!!!!

 • ... a scris la 17 ianuarie 2012, 1:57   [#7]

  @cristi ce ai zice de adaptarea veniturilor la preturi si nu viceversa ? altfel ai zambi cu un salar de 1000-1200 de EU. nu ar mai fi o problema nici de ar fi 2 EU/L

 • ... a scris la 17 ianuarie 2012, 17:15   [#8]

  Da, normal… si cum veniturile nu se adapteaza….. revin la ce am zis mai sus..

 • ionut85
  ... a scris la 1 februarie 2013, 22:05   [#9]

  gresit avem cel mai mare pret comparativ cu salarile care le au romani preturile ar trebui calculate in functie de salarile romanilor asa cum este in strainate daca ar fi sa faci naveta cu masina ta personala ar insemna sa muncesti degeaba

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?