Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le-nţelegi!….

Eugen Nicolicea deputat UNPR 150x150 Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le nţelegi!....

Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le-nţelegi!

Din nefericire, vorbele poetului au acum în România postrevoluționară, o amplă și diversă confirmare! Este, cred, suficient să vă ofer (sau să vă reamintesc) doar câteva exemple.

În Decembrie 2014, Guvernul Ponta emitea o Ordonanță de Urgență prin care s-a hotărât o nouă rundă de verificări în rândul “revoluționarilor” și instituirea unui nou tip de indemnizație. Ca urmare, aproape 3000 de așa-ziși revoluționari vor primi noi certificate cu titlu de “luptători cu rol determinant” în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, urmând să încaseze din bani publici, indemnizații lunare cuprinse între 2.600 și 4.500 de lei! Frumos, nu?! Aceasta, vă rog să rețineți, în condițiile în care un veteran de război este răsplătit cu doar 135 de lei (lunar), iar salariul unui profesor începător nu depășește, tot lunar, suma de 1.200 lei!!.

Pe parcurs, o comisie special stabilită a întocmit listele, s-au publicat, s-au și contestat, iar acum au rămas două. Una, cu 783 de revoluționari a fost, din câte se spune, trimisă spre Cotroceni în așteptarea ca președintele să confirme, prin decret, titlul de “luptători cu rol determinant“. A doua, cu 1.494 de persoane este în așteptarea avizului din partea Comisieri Parlamentare a Revoluționarilor.
Interesant că printre revoluționarii cu rol determinant se află și multe persoane care, atunci în Decembrie 1989, priveau desfășurarea evenimentelor … la televizor, iar alții, din localități în care nu s-a întâmplat mai nimic deosebit, au auzit de Revoluție de prin vecini sau de la radio!

Din noianul exemplelor, pentru a nu vă mai plictisi, mă voi rezuma la două.
La Craiova cât și la Drobeta Tr. Severin, până la plecarea soților Ceaușescu, a fost liniște deplină. Nu s-a tras nici măcar cu praștia! Și totuși în listele sus amintite, figurează și numele lui Radu Berceanu, fost (mult timp) ministru în Guverne de după 1989, cât și Eugen Nicolicea, fratele ginerului fostului prim-secretar P.C.R din Mehedinți, Iulian Ploștinaru!!
Iată, așadar, că foștii MARI comuniști au devenit, ca prin minune, luptători anti comuniști! Și nu așa, chiar ca… simpli revoluționari, ci… “cu rol determinant“!?

Eugen Nicolicea deputat UNPR Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le nţelegi!....

În altă zonă a țării, la Buzău, medicul pediatru Ion Vasile, fost deputat, a aflat de izbucnirea Revoluției doar de la televizor! Aceasta nu-l scutește însă de “merite” și, mai ales, de ceva bănuți în plus! De unde? Am mai spus: din banii publici, din munca noastră (a celor, considerați probabil, prosti – cum bine preciza, într-un precedent articol, colegul de blog, Dl.Francisc Bouda).

Pe aceeași linie, a “minunilor” ce se petrec de peste 25 de ani în România, se înscrie și “Un nou atac la buget: pensiile speciale pentru aleșii locali“, așa cum titra, într-un generic, ziarul Adevărul din 22 decembrie 2015. Deci, după ce și-au acordat pensii speciale, domnii parlamentari și-au votat acum și proiectul care prevede acordarea de… indemnizații speciale pentru aleșii locali ieșiți la pensie! Păi ce, și-au zis ei, la bătrânețe nu-i nevoie și de bani? Dar nu așa, cu țârâita, ci cu teancuri de bancnote!…
Ce înseamnă toate acestea? Noi cheltuieli, în plus, pentru bugetul țării!

Acum când, ar fi cazul (nu?) să ne apropiem de finalul celor scrise, iată, vă ofer încă un exemplu. Ceva mai singular, dar elocvent. Dl. Mircea Sandu, fostul președinte al federației de fotbal, solicită (și el!), din nou, să i se redea pachetul de beneficii la care, la un timp, renunțase de bunăvoie! Într-un cuvânt, cum titrează “Gazeta Sporturilor”, “Sandu își vrea renta” nesimțită “înapoi“. De ce “nesimțită “? Doar nu era, cum se spune, un capăt de țară!
Și totuși, pe scurt, iată ce cuprinde ea, renta! Adică beneficiile: 75.000 de euro – rentă viageră, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a F.R.F., orice intervenție chirurgicală sau recuperare medicală plătită de F.R.F., o limuzină tot dela F.R.F. și benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurși, telefon, personal angajat cu salarii în limita de 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naționale cu decontarea cazării la hotel de 5 stele și diurna de 500 de euro pe zi!

Mircea Sandu FRF Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le nţelegi!....

Ce spuneți, dragii mei, e cam puțin, nu?! Așa să tot trăiești! Propun totuși să ne întrebăm: oare banii aceștia de unde vin? Bogăția, fără margini, a unora, a celor care se cred “băieți deștepți”, a celor pe care-i votăm cu atâta dezinvoltură și naivitate, a căzut, așa, din cer?! Eu unul nu-nțeleg! Și, ceea ce-i mai important pentru mine, încă n-am inebunit!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

guvernul ponta 2 lista ministrilor Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le nţelegi!....

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Nu cerceta aceste legi, Căci eşti nebun să le-nţelegi!….”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 18 ianuarie 2016, 17:20   [#1]

  Permiteti-mi, va rog, sa adaug la cele mai sus scrise, inca un mic episod pe aceeasi tema. Mai exact, despre unele “minuni” si a hotararii luate in si dupa Revolutie. Era pe 24 Decembrie 1989, in acele zile fierbinti de dupa caderea comunismului, cand … aparusera (va reamintiti, nu?) “teroristii”! La Galati, unde ca si-n multe alte locuri din tara, nu se intampla aproape nimic deosebit, s-a primit insa un ordin ca imediat, mai multe taburi ale armatei sa se indrepte spre orasul vecin, Braila, unde cica… sunt grupuri de teroristi! In drum, taburile au trecut si prin localitatea Movileni, acolo unde, ca tot crestinul in prag de Craciun, cetateanul Dumitru Budescu, de 44 ani, numai ce terminase de taiat porcul! Infierbantat (sau, hai sa-i spunem -- stimulat!) de prea multa bautura a iesit, instantaneu, in strada ca sa strige “Armata e cu noi“! Din prea mult entuziasm (dar si de ghinion) a nimerit chiar sub rotile unui tab!! Sfarsitul, din pacate, a fost inevitabil!
  Imediat mai marii “revolutionarilor” din Galati au si raportat celor de la Bucuresti ca si-n judetul lor, a fost declarat “un Erou martir al Revoltiei romane“!!
  Iata, deci, ce buna oportunitate, intre multe altele, pentru unii profitori de profesie din acele zile (si nu numai), de a declara martiri o serie de victime ale unor accidente nefericite, stupide!
  Eventualele comentarii, va invit, sa le faceti Dumneavostra….

 • ... a scris la 19 ianuarie 2016, 10:04   [#2]

  dar intrebarea mea este cand hotii au incetat sa fie hoti? ei au avut fraiele, au tras spuza pe turta lor.. de ce sa nu ia si ei cateva sute de milioane pe an daca se poate?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 ianuarie 2016, 1:29   [#3]

  Cine crezi că te înțelege. domnule Ciubotaru? Ne amăgim amândoi cu iluzia că avem ceva de spus, dar nu ne-aude nimeni. Românii sunt prea ocupați cu enigmele politicii pentru a-și permite o clipă de gândire.

  Clasa politică a prezentului e doar o gașcă de impostori, începând cu Dragnea și terminând cu Johannis…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?