Noul PSD, ori chiar așa și e?!

Guvern PSD ALDE Dragnea Dancila Tariceanu Noul PSD, ori chiar așa și e?!

Ca orice în viață unde-i totul trecător, iată că și în PSD “Epoca Dragnea” s-a terminat. A trecut! Cu asta sunt de acord aproape mai toți membrii CEX, parlamentarii și liderii locali. PSD-ul se înnoiește, toată lumea ia distanță, aproape toți vor să revină la doctrina social-democrată, să închidă subiectul justiție și să se împace cu partenerii europeni. Pare a fi într-adevăr, o oarecare schimbare nu numai în “marele partid” dar, sperăm, că și-n țară…

Însă o schimbare de suprafață. Pentru că adevărata schimbare a României se va produce atunci când șefii jandarmeriei vor răspunde penal pentru violențele asupra manifestanților din 10 august 2018, când inspectorii șefi care au adus profesori și copii la mitingurile PSD vor zbura din funcții și de la catedră, când managerii de spitale care împingeau cadrele medicale să susțină camarila lui Liviu Dragnea la acțiuni politice vor fi înlocuiți cu administratori apolitici.

Deocamdată PSD-ul nu încercă să se reformeze. PSD încearcă doar să mai păcălească o dată poporul român. Dovadă elocventă este și faptul că nici nu s-au închis bine porțile de la Rahova, unde acel Duster negru cu geamuri fumurii l-a lăsat pe Dragnea după condamnarea la închisoare, că în PSD a început disputa, un adevărat măcel pentru putere. Doamna Viorica pare că stă acum în capul mesei! În topul reformiștilor, care se tot dau patrioți (poate că… patrihoti!) și europeni, s-a așezat la loc de cinste și Paul Stănescu, baronul de Olt. Prieten de o viață cu Liviu Dragnea, cum se laudă ‘mnealui pe latelevizor. La rându-i e și dl. Marian Oprișan, unul dintre cei pentru care s-a inventat termenul (conceptul ) acoperitor de… baron, vorbește acum despre un nou PSD, spunînd luni că recentele alegeri europarlamentare au fost pierdute de… PS Dragnea!

Cât de sincer și vertical este acest “politician” camaleonic, se poate vedea și auzi într-un alt oportunist dicurs din 16 dec 2018, atunci când îi cerea de la tribuna partidului premierului Viorica Dăncilă să dea “imediat o ordonanță pentru amnistie și grațiere.” Astăzi însă tot el spune că subiectul Justiție s-a terminat în PSD și că persoanele cu probleme penale nu vor mai primi funcții! Oare poți să-l (să-i) crezi!?

Până una, alta, haideți să continuăm organigrama “noului PSD”. În dreapta premierului Dăncilă, stă ministrul de la Finanțe “simpaticul” și… veșnic tinerelul E. Teodorovici, nimeni altul decât cel care-și sfida colegii de parlament numindu-i chiparoși, cel care a dinamitat mediul economic printr-un val de măsuri controversate, dar care acum are și el un cuvânt de spus în “marea reformă”.
Și tot pe acolo, în rândul… reformistilor de fațada se află și primărița Capitalei, doamna Gabriela Firea, revoluționara, dar și cea care tot acum, în… “noua eră”, a cam uitat se pare ce spunea, tot dumneaei în Piața Victoriei, pe 9 iunie 2018, când încă nu se certase cu tovarășul Liviu!

Pe cai mari a revenit și dl. Bădălău. Iată ce cânta acest domn la adresa diasporei, în urmă cu doar câteva luni: “Să vină diaspora / Ca să ne pișăm pe ea“.

Bravo, domnilor oportuniști! Cu așa… reformisti, va faceți și mai de ras! Vă dați, din nou, mari și tari, vă și înveseliți, spuneți și promiteți multe și mărunte, dar de loc crezute. Clipurile video de mai jos, vă vor da de gol! Ce spuneați nu cu mult timp în urmă și ce declarați acum! Așa că celor care vor să fie iarăși “un om mare”, pe lângă vise și dorințe le mai trebuie sinceritate și cumpătare.

Trebuie să mai spun, cu o oarecare reținere (pentru a nu fi interpretate greșit), că și cei din partidele care au înregistrat în europarlamentarele din duminca trecută rezultate mai mult decât îmbucurătoare, ar trebui să nu uite de ce spunea cândva un înțelept istoric și sociolog: “Cele mai grele zile pentru învingători, sunt chiar primele (zile) care urmează după victorie“!…
Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Noul PSD, ori chiar așa și e?!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 mai 2019, 12:15   [#1]

  Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă, Marc. Sau altfel spus „toate-s vechi și nouă toate”, vorba poetului.

  Constat că tovărășeii nu vor să priceapă nici în ruptul capului că a sosit vremea să fie schimbați…

 • marc
  ... a scris la 30 mai 2019, 12:27   [#2]

  Se fac doar ca nu pricep! O pricep, sa stii, Francisc, dar inca n-o inteleg. S-au invatat cu binele si nu pot concepe ca gata, s-a cam terminat cu… legile justitiei, cu buiceala pe banii statului, cu mitingurile pline de naivi si prosti, cu tot “binele”pe care l-au facut inca de la venirea lor la putere! Sper, ba chiar se impune acum, sa-i ajutam noi, poporul, sa priceapa si sa intelega adevarul adevarat, pe care ani de-a randu’ l-au ocolit si negat!

 • EU, Rein Vent Atu'
  ... a scris la 31 mai 2019, 1:02   [#3]

  Pai, n-ar putea tot Johannis sa renumeasca si conducerea PSD-ului, ca daca tot a castigat “la referendum”, de ce nu? Ma gandesc ca daca alegerile, fie ele europarlamentare, sau referendumuri, sau parlamentare sunt totuna, ce ne facem daca in 2020 castiga iarasi PSD-ul, facem anticipate la europarlamentarele de-acum? Sau daca la presedintie iese Plesoianu, sa zicem, si face un referendum de consultare a poporului cu intrebarea “daca-i uda apa”, la care obtine un numar zdrobitor de voturi, refacem alegerile la europarlamentare pentru ca “s-a schimbat vointa poporului”? Oare nu-i mai simplu sa consideram ca daca electoratul a fost chemat la urne sa voteze reprezentantii in PE, chiar asta au si votat, adica “europarlamentari” si nu “ca sa cada Guvernul”? Pana la urma, eu ma mir ca Johannis nu a venit cu ideea ca sa nu mai facem alegeri prezidentiale, fiind concludent “rezultatul de la referendum”, pentru ca n-ar fi fost nicio diferenta fata de “poporul a votat(la europarlamentare), Guvernul trebuie sa plece”. A-rit-metica nu-i grea deloc(nu ca democratia)!

 • Asa-i domnule... Rein Vent Atu'!
  ... a scris la 31 mai 2019, 11:01   [#4]

  Asa-i d-le… Rein Vent Atu’! Aveti, partial, dreptate. E parerea dv iar noi, care o aflam, o si aprobam! Aegumentele sunt logice si frumos exprimate, totusi pe alocuri, ca o parere a mea, pot fi completate sau chiar, unele, schimbate! Va mai asteptam aici, langa noi!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 mai 2019, 15:02   [#5]

  Toate alegerile (PE, prezidențiale, parlamentare, locale) au un lucru în comun, domnule Reinventat: alegătorul. Adică cetățeanul pentru care s-a inventat democrația.

  La aceste alegeri pentru PE alegătorii au ales în majoritate (surpriză, nu-i așa?) alte partide decât PSD și, ce să vezi, coaliția PSD-ALDE-UDMR care conduce Parlamentul României a ieșit mototolită rău. Oare nu e firesc ca în această situație guvernul condus de doamna Dăncilă să-și prezinte demisia, în loc să se agațe ca scaiul de blana mioarei de putere?

  Ce e atât de greu de priceput?

 • EU, Rein Vent Atu'
  ... a scris la 1 iunie 2019, 2:22   [#6]

  Nu-i nimic de priceput, domnule Francisc, asa ca “ce sa fie atat greu”? Ce, dumneata daca alegi sa cumperi din piata un kil de rosii, te duci acasa si-arunci televizorul pe care ti l-ai cumparat saptamana trecuta, “pentru ca astazi ai facut o alta alegere”? Cand se deschide sezonul la crap, mergi si pescuiesti crap, iar ca sa pescuiesti stiuca, astepti sa se deschida sezonul la stiuca, pentru ca altfel “strici echilibru-n natura”! “Toate la timpul lor” spune-o vorba inteleapta din popor, ca poate pana la toamna se mai gandeste si alegatorul care o fi mai potrivit ca presedinte, iar pana la anul, poate apare vreun partid nou, ca doar n-o s-o ducem asa, “din anticipate-n anticipate”, cum o duc unii care-si tot refac viata, “din nunta-n divort”! Poporul alegator ar trebui sa-si acorde un minim de respect pentru propriul discernamant si pentru Constitutia Romaniei, ca nimeni si nimic nu a fost mai votat in tara asta ca “legea fundamentala”, daca e sa ne luam dupa numar de voturi. Citim acolo ce scrie si aflam ca “guverneaza cei care au castigat alegerile parlamentare”, nu cei cu voturile de la europarlamentare. Eu stiu ca pentru confuzii de genul asta, adica grave, ramaneai repetent in scoala, mai ales daca faceai confuzia “la fizica”, zicala “nu poti aduna mere cu pere” fiind cunoscuta pana si de cei cu patru clase primare. In fine…!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 iunie 2019, 14:41   [#7]

  În actuala situație nu e vorba de adunatul merelor cu perele, ci de aruncatul fructelor stricate la coșul de gunoi, domnule EU. Comparația dumneavoastră între cumpăratul unui kil de roșii și aruncatul televizorului e absolut aiurea și nu are nimic în comun cu subiectul despre care comentăm.

  Dumneavoastră chiar nu sesizați că PSD (acest „partid” pe care îl susțineți printre rânduri) nu e nici pe departe ceea ce susține că ar fi? Uitați-vă la componența actualului guvern și la majoritatea parlamentară care îl susține și încercați să înțelegeți…

  „Căsătoria” dintre alegători și aleși nu se încheie pentru veșnicie. Când „nevasta e curvă” (vorba unui fost ministru PSD) e firesc să căutăm altă mireasă. Nu poate garanta nimeni găsirea fecioarei la care visăm de 30 de ani, da’ încercarea moarte n-are!

  Spuneți-mi, vă rog: de ce am aștepta încă un an și jumătate pentru a constata eșecul actualei guvernări? Ce garanții credibile pentru un viitor palpabil ne mai poate da un „partid” care ne-a „pricopsit” cu premierul Dăncilă și al cărui președinte se spală pe dinți în baia comună de la Rahova ?

  A! Stai că se întoarce Năstase cu ouăle numărate…

 • EU, Rein Vent Atu'
  ... a scris la 6 iunie 2019, 1:51   [#8]

  Domnule Francisc, “firescul” tine de “normalitate”, subiect pe care l-am dezbatut de curand, la initiativa dvs. si pe care l-am legat de “norma morala”, ori potrivit moralei noastre, cea crestina, nevasta ne-o iuam “pana ce moartea ne va desparti”, asa cum suna juramantul de la cununie. Divortul este legal in virtutea art. 29 “Libertatea constiintei” din Constitutie si este rezultatul dreptului de a te abate de la norma morala crestina. In ceea ce priveste “anticipatele la parlamentare”, procedura prevazuta-n Constitutie este pentru situatia exceptionala in care structura adunarii parlamentare nu permite constituirea unei majoritati care sa sustina un guvern, fiind “o solutie” de rezolvare a unei crize politice, nu “un instrument” in mana presedintelui de a crea una, Astfel, dupa cum ziceam, “toate la timpul lor” si alegerile parlamentare, si cele prezidentiale, si cele la europarlamentare, la fel ca in casatorie, bineinteles cu termene de valabilitate diferite. Cat despre “mere si pere”, intr-adevar daca am cumparat mere de la o taraba si-apoi am cumparat pere de la o alta, asta nu-nseamna ca o sa-i duc aluia merele inapoi ca sa le cumpar de la aceeasi taraba cu perele, ci pur si simplu inseamna ca mi-au placut merele unuia si perele altuia. La urma urmei, nici omul n-ar trebui sa-si ia nevasta din acelasi mediu cu amanta, pentru ca nevasta si-o ia ca sa-i fie fidela, iar amanta si-o face tocmai pentru faptul ca nu e, iar cine nu-ntelege lucrul asta e sortit sa-si tot refaca viata, sau sa-si faca copiii si sa si-i creasca “cu amanta altuia”! Astfel, esecul nu este nici al nevestii si nici al guvernarii, ci “al alegerilor facute” si daca cine a facut alegerea este responsabil, si-o asuma, iar cine nu si-o asuma inseamna ca este iresponsabil, ori caracteristic iresponsabililor este ca “nu li se recunoaste aptitudinea de a face alegeri”! Eu tin la faptul ca poporul roman este “popor responsabil”, aceasta fiind si imaginea pe care s-o prezinte in lume, pentru ca doar asa isi poate impune idependenta si suveranitatea in vremurile actuale, iresponsabilii fiind cei care, neputandu-si purta singuri de grija, au nevoie de stapani care sa le conduca destinele. Se-ntoarce Nastase? Adica, de pe-o parte pe alta, sau cum altfel? Sa fim seriosi!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?