Noul cod rutier – circulatia autovehiculelor pe timp de iarna

Circulatia autovehiculelor fara anvelope de iarna este interzisa

anvelope de iarna Noul cod rutier  circulatia autovehiculelor pe timp de iarna

Parlamentarii au introdus noi prevederi in proiectul legislativ de modificare a codului rutier ce vizeaza toate tipurile de autovehicule, atat masinile de mare tonaj care de multe ori generau probleme in trafic, in general pe drumurile aflate in zone muntoase cat si autoturismele obisnuite.

Daca de la data de 1 noiembrie 2010 intra in vigoare noile modificari ale codului rutier, atunci va trebui ca toate autoturismele sa fie dotate obligatoriu cu anvelope de iarna, lanturi si material antiderapant, in caz contrar av fi retras dreptul de circulatie pe drumurile publice a autovehiculului in cauza (suspendarea talonului).

Modificarile legislative in ceea ce-i priveste pe marii transportatori, vor intra in vigoare incepand cu 1 noiembrie 2010, iar in ceea ce-i priveste pe posesorii de autoturisme, urmeaza sa fie aprobate si promulgate pentru a fi incluse in codul rutier.

circulatia pe timp de iarna Noul cod rutier  circulatia autovehiculelor pe timp de iarna

UPDATE: – A fost anuntat deja oficial, pe mai multe posturi TV… Perioada in care autovehiculele vor trebui sa fie echipate cu anvelope de iarna, este 1 noiembrie – 31 martie. Amenda incepe de la 4000 RON (40 de milioane de lei vechi) pentru soferii care vor fi prinsi cu masinile neechipate cu cauciucuri de iarna.

Categorie articol [ Stiri Auto ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Noul cod rutier – circulatia autovehiculelor pe timp de iarna”

 • ... a scris la 27 octombrie 2010, 14:33   [#1]

  perfect de accord cu aceasta masura :)) si cauciucuri de iarna nu am…

 • ... a scris la 27 octombrie 2010, 18:47   [#2]

  ca de fiecare data parlamentarii arata cat pot fi de nesimtiti cu proprii alegatori. Proiectul de modificare a codului rutier se referea la autocamioane. Acestia sunt cei care provoaca ambuteiaje si blocaje de circulatie. Dar interesul e mai puternic la ’stimabili’

 • ... a scris la 28 octombrie 2010, 6:35   [#3]

  da, interesul de a se asigura ca mult mai multi raman in viata. cred ca e cea mai buna idee care le-a venit in ultimul timp

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?