Noul cod rutier – circulatia autovehiculelor pe timp de iarna

Circulatia autovehiculelor fara anvelope de iarna este interzisa

anvelope de iarna Noul cod rutier  circulatia autovehiculelor pe timp de iarna

Parlamentarii au introdus noi prevederi in proiectul legislativ de modificare a codului rutier ce vizeaza toate tipurile de autovehicule, atat masinile de mare tonaj care de multe ori generau probleme in trafic, in general pe drumurile aflate in zone muntoase cat si autoturismele obisnuite.

Daca de la data de 1 noiembrie 2010 intra in vigoare noile modificari ale codului rutier, atunci va trebui ca toate autoturismele sa fie dotate obligatoriu cu anvelope de iarna, lanturi si material antiderapant, in caz contrar av fi retras dreptul de circulatie pe drumurile publice a autovehiculului in cauza (suspendarea talonului).

Modificarile legislative in ceea ce-i priveste pe marii transportatori, vor intra in vigoare incepand cu 1 noiembrie 2010, iar in ceea ce-i priveste pe posesorii de autoturisme, urmeaza sa fie aprobate si promulgate pentru a fi incluse in codul rutier.

circulatia pe timp de iarna Noul cod rutier  circulatia autovehiculelor pe timp de iarna

UPDATE: – A fost anuntat deja oficial, pe mai multe posturi TV… Perioada in care autovehiculele vor trebui sa fie echipate cu anvelope de iarna, este 1 noiembrie – 31 martie. Amenda incepe de la 4000 RON (40 de milioane de lei vechi) pentru soferii care vor fi prinsi cu masinile neechipate cu cauciucuri de iarna.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 27 octombrie 2010 in categoria Stiri Auto. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Noul cod rutier – circulatia autovehiculelor pe timp de iarna”

 1. Bucur

  perfect de accord cu aceasta masura :)) si cauciucuri de iarna nu am…

 2. pekatonix

  ca de fiecare data parlamentarii arata cat pot fi de nesimtiti cu proprii alegatori. Proiectul de modificare a codului rutier se referea la autocamioane. Acestia sunt cei care provoaca ambuteiaje si blocaje de circulatie. Dar interesul e mai puternic la ’stimabili’

 3. daniel rus

  da, interesul de a se asigura ca mult mai multi raman in viata. cred ca e cea mai buna idee care le-a venit in ultimul timp

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale