Noul Cod Rutier 2011

cod rutier 2011 Noul Cod Rutier 2011

Noul Cod Rutier din 2011, mai putin restrictiv

Vesti bune pentru soferii din Romania … Noul Cod Rutier din 2011 va fi mai putin restrictiv decat pana acum, conform Noului Cod Rutier din 2011 soferii vor scapa de amenzi … In Senatul Romaniei, a fost aprobat un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier, astfel ca soferii care vor “calca pe bec” pentru “prima data”, vor fi tratati mai “cu blandete”, scapand astfel de amenzi.

Conform proiectului pentru Noul Cod Rutier, amenda pentru aceste contraventii se aplica doar dupa ce a fost acordat un avertisment scris. Daca timp de 6 luni nu mai faci nicio neregula, advertismentul se anuleaza in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei pentru care ai fost sanctionat.

Modificarile au fost cuprinse intr-un proiect de modificare a Legii 1995/2002 privind circulatia pe drumurile publice, deja aprobat de Senat.

Contraventiile pentru care prima data esti “iertat” si vei putea primi doar un advertisment scris, sunt urmatoarele:
- depasirea vitezei cu maximum 20 km/h;
- nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers;
- nerespectarea obligatiei pasagerilor de a purta centurile de siguranta;
- conducerea autovehicului fara o defectiune tehnica cu viteza cu cel putin 10 km/h sub limita permisa pe acel tronson de drum;
- neprezentarea actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de inmatriculare cand soferii nu au la ei acele acte din motive obiective;
- folosirea telefoanelor mobile in timpul condusului;
- nerespectarea obligatiei conducatorului auto de a lasa liber traseul tramvaiului cand drumul are o singura banda de circulatie.

Personal consider ca aceste masuri sunt bine venite, avand in vedere atitudinea politistilor care in majoritatea cazurilor faceau abuz de functie …

Categorie articol [ Stiri Auto ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Noul Cod Rutier 2011”

 • ... a scris la 25 martie 2011, 4:25   [#1]

  Multumesc pentru veste ! Intr-adevar bine venite masurile, dar banuiesc ca acel punct unde se spune despre neprezentarea actului de identitate, a permisului si a certificatului de inmatriculare, se refera doar la imposibilitatea de a prezenta cel mult unul dintre ele, ca daca nu ai nici un fel de act la tine cred ca e prea de tot.

 • ... a scris la 25 martie 2011, 7:31   [#2]

  @ pclaudiu: -- Ai grija, proiectul de modificare a trecut doar de Senat, trebuie sa treaca si de Camera Deputatilor care este camera decizionala.
  Proiectul de modificare nu are acordul Guvernului, asta inseamna ca nu are acordul PDL-ului, deci implicit, nu are acordul lui Zeus.

 • ... a scris la 25 martie 2011, 19:05   [#3]

  una dintre actiunile bune ale parlamentului de ceva timp, greu dar nu imposibil…

 • ... a scris la 27 martie 2011, 10:59   [#4]

  s-a aplicat acest cod ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?