Noi nu mai existăm?!…

canalul bastroe Noi nu mai existăm?!...

Deunazi, in emisiunea „Punctul culminant” de la România TV, actorul Florin Zamfirescu a intervenit energic si cu o vadita amaraciune în glas, exprimandu-si nedumerirea:

Oare noi, romaniii, nu mai suntem luaţi în seamă, nu mai există acorduri, acte semnate?! Mă tem că România a dispărut! “Rabufnirea sa a fost generata, in special, de scandalul Bâstroe, subiect la ordinea zilei pentru intreaga presa autohtona. Faptul că poporul român nu mai valorează aproape nimic, provine si apartine chiar românilor, care „şi-au pierdut calităţile. Cum să vină străinii peste tine şi să-ţi spună că nu ai dreptul la ţara ta?!” – precizeaza si se intreaba bine cunoscutul actor.

Eu sunt şocat că România din ce în ce parcă nu mai exisă, nu mai e luată în seamă, e călcată în picioare. Magazine în ruină, fabrici, case, pământuri nelucrate, e o nenorocire. România e pierdută. Eu mă tem că de fapt România a dispărut. Eu sunt în vârstă, nu mai pot decât să fiu spectator, dar ca spectator aş fi vrut să aplaud. E o ruşine ce se întâmplă acum. Eu cred că era mai linişte când noi aveam vecini URSS-ul. Nu ne luau terenuri, cum să vină ei peste tine? OMV face ce vrea în România. Cozile noastre de topor au prăduit totul. Noi am stat, am crezut. Unii au furat. S-a furat mult din ţara asta. Ne-au închis în case când cu pandemia ca să poată fura în linişte. Eu mă bucur că sunt bătrân. Noi nu gândim la fel. Singura dată când ne-am unit intr-o singură directie a fost in prima saptamana dupa cutremurul din 1977. Atunci ne-am îmbrăţişat, ne întrebam unii pe alţii ce nevoi avem. Dar uşor, uşor am revenit la anormalitatea noastră de oameni duşmănoşi, bârfitori.
Calităţile poporului român au dispărut. Să vină străinii peste tine şi să-ţi spună că nu ai dreptul la ţara ta?! Românul nu a atacat pe nimeni în istorie. Cum să vină ăia să facă un canal acolo, în Bâstroe! Nu mai există nici acte semnate, nici acorduri, nu mai există nimic. Lumea e praf si pulbere!
“…

Intrutotul adevarat, zic eu. Dar dumneavoastra, eventualii cititori, ce parere aveti? Mai precizez totusi ca Proiectul Bâstroe a fost demarat de Kiev în 2004 și trebuia finalizat în 2011, însă lucrările au fost întrerupte. Proiectul ucrainean privind construcția canalului a pus probleme în relațiile dintre România și Ucraina încă de acum 19 ani…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

bastore canal Noi nu mai existăm?!...

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Noi nu mai existăm?!…”

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 14 martie 2023, 19:49   [#1]

    Noi încă mai existăm, bătrâne prieten. Până când, cine știe?

    Nu te lua după „șopârlele” de la România TV…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?