Niște rânduri de weekend…

democratie Niște rânduri de weekend...

Cum vă place…

Trec anotimpurile peste noi și ne scutură de frunze. Cu fiecare zi ce o lăsăm în urmă rămânem tot mai săraci în speranță. Mugurii viitorului înfloresc doar pe alte meleaguri, nu și pe la noi.

Nouă ne place aplecatul cu cușma în mână. Din când în când (foarte rar, cam o dată la juma‘ de secol) mai schimbăm între ei stăpânii, ca să nu bată la ochi. Ce vrei, maică, să vină iar burghezo-moșierimea să ne pună botnițe la gură?

Leacul minune numit democrație nu are niciun efect împotriva bolii de care suferim. Suntem contaminați de minciună, impostură și hoție și prea multora le place situația. Păi cum să nu le placă dacă spuza e pe turta lor?

Nu cred că exagerez afirmând că România are în prezent cei mai incompetenți conducători din suta de ani pe care am aniversat-o cu atâta fast. Și ne place…

Suntem dresați să ne fie frică de orice schimbare. Cum, maică, să vină un tânăr fără „experiență” în arta furatului ca să ne conducă? Las‘ că-i bine așa cum e!

„Social-democrații” ăștia de ne tot prostesc de 30 de ani au parvenit pe seama neimplicării noastre. Personal, mă astup când văd o țoapă în fruntea guvernului ce are pretenții să devină președintele României.

Dacă marele Will („șeicspir” pentru prieteni) era contemporanul nostru, cred că piesa lui s-ar numi „cum dracu‘ vă place”…

Autor: Francisc Bouda, 3 august 2019 – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Niște rânduri de weekend…”

  • ... a scris la 3 august 2019, 13:35   [#1]

    Vezi tu, Francisc, care este “ironia sorții”? E aia că democrația presupune ca până și țoapele să poată ajunge la guvernare la fel cum până și infractorii au dreptul să conducă o țară.
    Am trăit-o în ultimele decenii pe propria noastra piele, deci nu povestim povești, e realitate.

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 3 august 2019, 14:13   [#2]

    „Democrația” e puterea celor mulți, Dane. Iar când celor mulți nu le pasă de adevăr și cinste, la ce te aștepți? E „normal” ca doamna Dăncilă să conducă un guvern la fel de incompetent precum domnia sa…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?