Newton Mail (CloudMagic) – alternative

Newton Mail CloudMagic Newton Mail (CloudMagic)  alternative

CloudMagic (Newton Mail) alternatives

Cauţi un client de email pentru Android, cu ajutorul căruia să te poţi conecta la contul tău de email de pe un domeniu personal/privat (.ro, .com, etc)? Ei bine, în acest articol am să vă prezint două soluţii. Pentru că, nu orice client de email pe Android, poate fi utilizat pentru a te conecta fără prea multe bătăi de cap şi fără probleme, la un cont de email găzduit pe domeniu propriu, sub forma “adresa_ta@domeniul-tau.ro” …

Ani de zile, am folosit aplicaţia CloudMagic, despre care am scris aici. Cel puţin la vremea respectivă, nu am găsit nici o altă aplicaţie pentru Android, cu care să mă pot conecta la conturile de email create în CPanel.
Ei bine, între timp, pare-se că aplicaţia CloudMagic a fost cumpărată de un dezvoltator sau companie care i-a schimbat numele în Newton Mail şi cere bani pentru utilizarea ei! Şi nu puţini bani! Adică, nu e ca în cazul altor aplicaţii, unde plăteşti o singură dată aplicaţia, după care o poţi utiliza. Nu! Utilizarea aplicaţiei Newton Mail se poate face doar pe bază de abonament anual, iar acest abonament anual costă ~50 de euro! Adică, aproximativ 230 RON/an. Înjurăturile şi dumnezeii coborâţi de prin ceruri au umplut comentariile de pe pagina aplicaţiei.
Aşa că, m-am pus pe căutat alternative pentru Newton Mail (CloudMagic). Şi am să vă prezint două dintre soluţiile pe care le-am găsit.

Web@Mail – mobile Mail !

Web@Mail – mobile Mail !, este o aplicaţie extrem de simplă dar care face exact ce trebuie: citeşte mesajele din contul de email şi trimite mesajele de pe contul de email. Are o interfaţă simplă, fără vreun design sofisticat. Instalarea Web@Mail – mobile Mail şi adăugarea unui cont de email de pe propriul domeniu web (de genul “adresa_ta@domeniul-tau.ro“) este extrem de simplă: pur şi simplu, scrii adresa ta de email şi parola, după care apeşi pe butonul “Login” şi eşti în cont, fără bătăi de cap şi fără alte setări!

Web Mail mobile Mail 01 Newton Mail (CloudMagic)  alternative

Aplicaţia poate fi descărcată de aici şi costă 55 RON, însă, măcar plătiţi o singură dată suma asta (cel puţin deocamdată, să sperăm ca pe viitor să nu-i prostească foamea şi pe ăştia!) şi nu plătiţi un abonament anual de peste 200 RON, ca în cazul Newton Mail (CloudMagic).
Există şi versiune gratuită, dacă doriţi atunci o puteţi descărca de aici, însă este limitată la 30 de zile de funcţionare, motiv pentru care vă recomand să instalaţi direct versiunea “Pro” (plătită).

Roundcube Webmail

A doua alternativă (de data aceasta, gratuită!) la Newton Mail / CloudMagic, este aplicaţia Roundcube Webmail care poate fi descărcată de aici.
Aplicaţia este gratuită, însă conţine reclame. În partea de jos a aplicaţiei, apare un banner dreptunghiular, destul de enervant pentru că acoperă parţial zona de jos a aplicaţiei … Dar, ţinând cont că e gratis şi că e o chestie care funcţionează, se poate trăi cu asta.

Aplicaţia pe Android însă, va funcţiona doar dacă pe server este instalat clientul de mail Roundcube.
Pe CPanel, acesta de obicei vine instalat “default”, trebuie doar să căutaţi URL-ul de autentificare în Roundcube.
Pe Virtualmin de exemplu, acesta trebuie instalat. Una dintre metodele de instalare pe Virtualmin/Webmin, este să alegeţi metoda de instalare “individuală” pe fiecare domeniu (virtual server) în parte. Pentru asta, intraţi în Virtualmin, selectaţi domeniul (virtual-serverul), selectaţi “Install Scripts“, apoi daţi click pe tab-ul “Available Scripts“. Aici, în secţiunea “Email” ar trebui să apară “RoundCube” şi “SquirrelMail“. Pentru PHP5.3.7 sau mai mare, selectaţi 1.0.9, 1.2.2, etc. Dacă pe server aveţi o versiune mai veche de PHP5.3.7 (de exemplu PHP5.3.3 sau mai mic), atunci selectaţi opţiunea 0.8.7. Apoi, click pe săgeata verde (butonul “Play“) pentru instalare.

În funcţie de folderul în care aţi ales să fie instalat Roundcube pe domeniul propriu, URL-ul necesar autentificării în contul de email pentru aplicaţia de Android “Roundcube Webmail“, poate să difere! Dacă nu aţi modificat nimic şi aţi lăsat instalarea pe “default”, atunci URL-ul clientului de email Roundcube va fi sub forma: http://siteul-tau.ro/roundcube/
Veţi avea nevoie de acest URL în momentul în care adăugaţi contul de email în aplicaţia de Android. De asemenea, în câmpul “Server“, adăugaţi IP-ul serverului.

Setările în aplicaţia de Android, trebuiesc făcute astfel:

Roundcube Webmail Android 01 Newton Mail (CloudMagic)  alternative

Dacă mai aveţi cunoştinţe de alte aplicaţii de Android care funcţionează fără probleme pe conturile de email găzduite pe domenii proprii, aştept sugestiile voastre la rubrica de comentarii de mai jos …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Newton Mail (CloudMagic) – alternative”

 • Severus
  ... a scris la 26 octombrie 2016, 15:46   [#1]

  Interesant.

  Foarte greu merge blogul in ultimele zile m-a chinuit grozav. Se incarca tare greu.

 • ... a scris la 4 noiembrie 2016, 8:57   [#2]

  Faza cu încărcatul blogului s-a rezolvat până la urmă: problema era din conexiunea de internet a lui Severus. Un simplu restart la routerul de acasă, a făcut realmente minuni … :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?