Netbook sau Tableta PC ?

Tableta PC Netbook Dell Inspiron DUO Netbook sau Tableta PC ?

Laptop tableta sau tableta laptop ?

Asa oare vor arata noile laptop-uri, netbook-uri sau tablete PC ? In ultima perioada asistam la diverse incercari de a veni cu “ceva nou”, ale companiilor producatoare de gadget-uri, batalia a devenit puternica pe acest segment … Parca vechiul concept de “notebook” (laptop) a ajuns sa fie oarecum “invechit”. Ce poti sa-i mai faci unui laptop sau netbook, in afara de faptul ca poti sa-i pui un procesor mai puternic, un hard disk de capacitat mai amre si ceva mai multa memorie ? Sa-i schimbi culoarea la carcasa si sa inclini putin tastele ?

Nu stiu daca urmatorul concept este sau nu inventia celor de la DELL, dar in mod sigur mi se pare o idee foarte buna: un laptop pe care sa-l poti folosi atat ca laptop cat si ca tableta PC.

Este vorba de netbook-ul Dell Inspiron DUO

 Netbook sau Tableta PC ?

Tableta PC Netbook Dell Inspiron DUO Netbook sau Tableta PC ?

Cred ca aceasta ar fi una dintre tendintele/ideile care ar trebui sa prinda radacini serioase in planurile companiilor producatoare de notebook-uri si netbookuri. Pe langa faptul ca ar mai trebui lucrat serios la capitolul “autonomie”, unde sunt inca lipsuri serioase, indiferent de modelul de notebook, netbook sau tableta PC. Achizitionarea unui astfel de notebook sau netbook ar satisface foarte multi clienti care pe langa un laptop, si-ar dori sa aiba la un moment dat si o tableta PC pe care sa o poata utiliza “pe genunchi” in situatiile in care nu ai posibilitatea sa pui un laptop undeva pe o masa si sa-l deschizi …

Categorie articol [ Calculatoare ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Netbook sau Tableta PC ?”

 • ... a scris la 8 mai 2011, 8:26   [#1]

  Pe genunchi, pe genunchi, da’ dacă vrei un ecran cât mai mare, ce iei ? Care e laptopul cu ecranul cel mai mare ?

 • ... a scris la 9 mai 2011, 21:07   [#2]

  Ce-a vazut la noi prin magazine, sunt laptop-uri cu diagonala de 18.4 inch, dar sunt scumpe …

 • ... a scris la 2 noiembrie 2011, 17:33   [#3]

  Cred ca cea mai potrivita diagonala pentru un laptop este undeva la 15.6 -- 17 inch. Netbook-urile sunt foarte greu de folosit datorita tastelor mici si dimensiunii display-ului.

 • ... a scris la 6 august 2012, 9:19   [#4]

  Intodeauna parerile sunt impartite insa laptop-ul o sa ramana cel mai practic si cel mai usor de folosit pentru bloggerii care scriu articole.

  Tableta inca nu a prins atat de mult, de fapt a prins insa cei care si-au achizitionat o tableta acum o tin in vitrina.

  Despre notebook nu am ce comenta pentru ca nu intra in nici o categorie.

 • ... a scris la 24 august 2012, 17:06   [#5]

  Tot laptop-ul ramane in topul preferintelor, cel putin pentru moment.

 • ... a scris la 4 august 2014, 5:25   [#6]

  Un laptop e mult mai ok decât o tableta… dupa părerea mea.

 • ... a scris la 27 august 2014, 13:14   [#7]

  Pentru moment o tableta nu rezista la fel ca un laptop plus cu o tableta nu faci decat sa vezi filme in termeni de functionalitate tot un laptop este mai bun, nu am o problema cu touch screen doar ca sunt mult mai utile cand vin in forma de masa e bucatarie :P adica foarte mari , mai ales daca esti arhitect sau lucrezi in design te ajuta foarte mult dar ce cost are asa ceva ? Decat sa vina cu un “telefon mobil”(tableta) cat o caramida, este un viitor destul de progresiv in domeniul militar , medical , ganditiva ca lucrezi cu drone si este mult mai intuitiv sa faci totul pe o masa mai mare si doar din maini la fel si in medicina unde vom ajunge sa lucreze numai cu laseri si sa directionezi toata operatia dintr-ul loc separat cu pacientul unde va fi un mediu mult mai steril si fara factori externi(vine un doctor bolnav sau scapa o furculita in tine :P ) nu stiu cat mai avem pana acolo dar nu cred ca este chiar asa de departe cat de mult am avansat doar in 10 ani , acum cu libertatea de informare nu cred ca va dura mult pana vom ajunge si pe marte .

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?