Negocieri între Orange, Vodafone, Telekom şi RCS-RDS, pentru folosirea în comun a reţelelor

Turn Antene GSM Negocieri între Orange, Vodafone, Telekom şi RCS RDS, pentru folosirea în comun a reţelelor

Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS, cei patru mari furnizori de servicii de telefonie mobilă în România s-au pus la masa negocierilor. După ani lungi de “lupte” pentru acapararea clienţilor şi probabil odată ce au realizat că, probabil nu prea mai există şanse să apară un număr semnificativ mai mare de clienţi decât există în acest moment (deoarece majoritatea populaţiei are deja un telefon mobil şi implicit un abonament sau o cartelă PrePay), cei patru “granzi” s-au pus la masa negocierilor.

Logica este relativ simplă. România are o populaţie de “x” milioane de locuitori, din care doar un anumit procent sunt ori ar putea fi clienţi ai companiilor care oferă servicii de telefonie mobilă. Este foarte probabil că, s-a ajuns deja undeva pe la “vârful de sus” şi companiile şi-au dat seama că ar fi cazul să-şi schimbe strategia astfel încât, în loc să mai încerce să acapareze clienţi noi (nu prea mai este de unde!?), să-şi concentreze eforturile pentru scăderea cheltuielilor şi pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite.

Iar scăderea cheltuielilor împreună cu îmbunătăţirea serviciilor se poate realiza oarecum în acest fel: “hai să ne punem la masă să discutăm, vedem ‘ce are’ fiecare până în acest moment, punem totul într-o ‘oală’ şi ne folosim cu toţii de ceea ce avem“. Adică, infrastructura în special (reţelele de antene) dar şi serviciile.
În acest fel, Orange şi Vodafone ar putea să-şi extindă serviciile fixe, iar RCS&RDS şi Telekom ar putea avea acces la reţelele 3G şi 4G existente, un parteneriat de acest gen i-ar scuti de investiţii de zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea individuală a infrastructurii iar cheltuielile de întreţinere ar fi mai uşor de suportat dacă ar fi împărţite …

Sunt extrem de curios cât o să dureze colaborarea (dacă va începe vreodată una…) şi în cât timp, noi clienţii, vom vedea “diferenţa” !?

antene gsm retele mobile Negocieri între Orange, Vodafone, Telekom şi RCS RDS, pentru folosirea în comun a reţelelor

Categorie articol [ Stiri si noutati GSM ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Negocieri între Orange, Vodafone, Telekom şi RCS-RDS, pentru folosirea în comun a reţelelor”

 • 1qlee
  ... a scris la 4 februarie 2015, 20:15   [#1]

  TAxa pe stalp?

 • ... a scris la 5 februarie 2015, 10:43   [#2]

  Foarte probabil … Caz în care, ar fi singurul “efect benefic” al acestei taxe, altminteri tot noi, clienţii, am fi plătit această taxa.

 • ... a scris la 5 februarie 2015, 21:40   [#3]

  Sunt prea orgoliosi ca sa realizeze ceva.

 • ... a scris la 5 februarie 2015, 22:43   [#4]

  Cred că ar trebui să rămână fiecare pe treaba lui, oricum nu va fi nicio diferenţă, mai ales referitor la taxe!

 • Severus
  ... a scris la 6 februarie 2015, 10:20   [#5]

  Ar fi prea tare sa unifice toata aparatura, si clar ca noi am avea de castigat.

 • ... a scris la 8 februarie 2015, 20:29   [#6]

  Ar fi o treabă, dar nu văd cum se vor înţelege.

 • Claudiu
  ... a scris la 9 februarie 2015, 8:27   [#7]

  RDS cu Vodafone au mai mare şanse de a se înţelege şi să-şi unească forţele. Nu ştiu, însă de Orange cu Telekom (care nu au semnal 3G în anumite localităţi).

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?