Nedumeriri (neclarităţi) ce-şi aşteaptă răspunsul!?

2GvmBfj Nedumeriri (neclarităţi) ce şi aşteaptă răspunsul!?

Din paleta larga de neclaritati oferite cu darnicie de timpul si societatea in care traim, doua (mai de data recenta) dar si o a treia, m-au obsedat si ma framanta mereu.

Prima, provine din mass-media care ne informeaza ca Laurentiu Cazan, conducatorul (regizorul) operatiunii jandarmilor de la acel neuitat 10 august 2018, numit si revocat din functie de mare sef la Prahova, constituie acum un prilej de scandal si rafuieli in actuala coalitie de guvernare!

Pai de ce, ma intreb?!! De ce, de moment ce respectivul “luptator pentru tara si… popor”, fie ca a demisionat, fie ca liberarii l-au dat jos?! Nedumerirea: dar cine oare l-a cocotat taman intr-o asemenea functie de conducere si de ce? Pentru actele sale de bravura din acea seara de adevarat macel indreptat impotriva manifestantilor pasnici, total nevinovati?! Se pare insa, nu sunt sigur, ca… neinfricatul Cazan a fost chiar si inaintat in grad! Astfel stand lucrurile, totu-mi este f. neclar. Cred ca si pentru multi dintre cei dintre dv. care au aflat “minunea”… .

A doua nedumerire este generata de actuala stare a tvr-ului care, prin… “surprizele” (surprize-surprize) sale este departe de a-si realiza misiunea sa publica. In acest adevarat mamut informational, subventionat de stat si din banii nostri, aproape nimic nu s-a schimbat de la Revolutie si pana-n prezent, de cand se tot vorbeste de poletizare! Dimpotriva, politicul e la ordinea zilei, mai cu seama in acea emisiune-fanion “Romania 9″, acolo unde “distinsul “sau realizator, impreuna cu… abonatii sai, “trei… crai”candva cu proveniente de la… rasarit, ne ofera seara de seara (de cateva zile se pare ca-i pauza!) “lectii de democratie”asortate cu barfa si evidente atacuri la persoana!
Si totusi, nimeni nu schimba nimic! De ce? Nu stiu, sunt un… neintelegator!

In sfarsit, a treia si ultima nedumerire, cu totul si cu totul din alt domeniu, are ca obiect un neaos salut. Un salut din lumea monahala, arhi cunoscut si grait de secole: “Doamne ajuta”! Da, fiecare dintre noi mai solicita, in divers situstii, ajutorul divinitatii, dar de aici si pana a ti se raspunde mereu, in loc de firescul “buna ziua”, “la revedere”, pa s. a. m. d. cu acest slogan bisericesc, distanta ( diferenta) cred ca-i mult prea mare! De ce banalizam numele Domnului?! De ce-l folosim asa, aiurea, ca un tipar ne la locu lui?
Adevarata credinta in D-zeu nu impune asemenea parade. Convingerile religioase se simt, se taiesc, nicicum nu se rostesc non-stop, ca o flasneta, prin piete, strazi sau carciumi, ori la orice fireasca despartire!

Sunt aproape sigur ca, la cele scrise de mine, vor veni eventuale comentarii pro sau contra. Eu chiar le astept, firesc, ca sa ma dumiresc…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Nedumeriri (neclarităţi) ce-şi aşteaptă răspunsul!?”

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 11 ianuarie 2021, 19:38   [#1]

  Încerc să înțeleg ce-ar putea să-nsemne “acel neuitat 10 august 2018″, pentru că dacă exprimă faptul că nu v-ați uitat la derularea evenimentului respectiv, atunci înțeleg de unde provine eroarea afirmației “adevărat măcel îndreptat împotriva manifestanților pașnici, total nevinovați”, adică “din neștiință”. În ceea ce privește soarta numitului Laurențiu Cazan, nedumerirea mea este că există preocupare pentru acest lucru. În privința TVR-ului, nedumerirea mea este dată de amploarea preocupării generată în spațiul public de atacul insului numit Bulai împotriva unei instituții publice, fie el chiar și președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților. Cât despre folosirea sintagmei “Doamne ajută” în orice-mprejurare, EU personal nu o vad ca pe o ducere în derizoriu a “numelui Domnului”, de vreme ce “adevărata credință” îți spune că și “ziua să fie bună” și “să ne revedem sănătoși” sunt după voia lui Dumnezeu, formula de răspuns “Doamne ajută”, sau “să dea Domnul” la salutul “bună ziua”, sau “să ne revedem cu bine” fiind des utilizată pe vremea copilăriei mele. Să dea domnul să aveți un an mai bun!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 ianuarie 2021, 17:10   [#2]

  Nu știu ce încercați dumneavoastră să înțelegeți despre 10 august 2018, domnule Lezatu’. Fiecare înțelege ce poate…

  Eu am înțeles că nu ai voie să-ți dai cu părerea când puterea ți-o interzice, dar ce rău au făcut omenirii cetățenii din Piața Victoriei de a fost nevoie de gaze lacrimogene și bastoane trântite pe creștet?

  Dumnezeu cu mila, Civi Lezatu’! Unii domni și-alții tovarăși, că așa e rânduiala…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 16 ianuarie 2021, 4:45   [#3]

  EU, domnule Francisc, mă refeream la sintagma “acel neuitat” pe care dvs. ați folosit-o, când am spus că-ncerc să-nțeleg ce-ar putea să-nsemne, nu la “10 august”, pentru că ziua respectivă o știu foarte bine cum a fost, și cu “mu_e”, și cu pungi cu urină și fecale aruncate spre jandarmi, și cu focurile aprinse pe Calea Victoriei și pe Ion Mihalache, și cu “călcatul în picioare a jandarmilor”, printre care și o femeie jandarm. Spuneam că probabil nu v-ați uitat la televizor în acea zi și noapte, sau poate nu vă uitați intr-acolo unde se puteau vedea aceste imagini, de spuneți chestia aia cu măcelul și cu demonstranții nevinovați. Marea majoritate dintre cei care au fost acolo, chiar dacă erau la un protest neasumat de nimeni, deci nelegal, vorbind despre cei care au stat într-un loc, nu au luat bastoane-n cap, nici palme după ceafa, nici nu au fost agresați în vreun fel. Chestia cu fumigenele este de-nțeles, pentru că dacă-i permiți unuia de lîngă tine să arunce cu obiecte în jandarmi, te poți aștepta să iei și tu vreo fumigenă-n nas. În fine!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 ianuarie 2021, 15:05   [#4]

  Pentru mine e clar, domnule Civi Lezat: ai voie să protestezi doar atunci când îți permite stăpânirea. Altcum ești numa’ bun de încasat bastoane și lacrimogene…

  Autoritățile au întotdeauna dreptate, nu-i așa?

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?