Neculai Onţanu, scăpat de acuzaţia că a luat mită!

Neculai Ontanu primind diploma de la PF Patriarh Daniel Biserica preot popi Neculai Onţanu, scăpat de acuzaţia că a luat mită!

Neculai Onţanu, scăpat de acuzaţia că a luat mită un teren de 1.4 milioane de euro!

Nu este prima dată când spun că, legea în România este făcută să-i apere pe ăia ce fură cel mai mult! Dacă eşti vreun “şoricar” fără importanţă, vin pe capul tău toţi, dar absolut fucking toţi: ANAF, poliţie, pompieri, executori, extratereştrii, mama lu’ Moş Crăciun, urşii polari şi ce mai vreţi voi! Toţi sunt călare pe tine, zi şi noapte, să ţi-o tragă în vreun fel: ori să-ţi dea o amendă usturătoare, ori să-şi încaseze şpaga, ori să-ţi închidă activitatea, ori, pur şi simplu să te şicaneze şi să-ţi dea de înţeles că eşti un prost şi un sclav fără importanţă care trebuie să plăteşti ceva şi cumva statului român!

Când vine vorba însă de dinozaurii ăştia mari (şi sunt destui, e plină România de ei, doar aruncaţi o privire în Parlament ori prin instituţiile statului român!), NIMENI, dar ABSOLUT FUCKING NIMENI nu le face vreodată ceva, decât în situaţii extrem de rare! Iar legea, de obicei tine cu ei!

Caz concret: Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, a făcut mai puţin de 3 şi a ieşit, e liber bine merci, prejudiciul de 60 de milioane de euro nu a fost recuperat, statul a rămas cu ţeapa!

Următorul dinozaur pe listă: Neculai Onţanu. Nenea ăsta a fost acuzat că a luat mită un teren de 1,4 milioane de euro.
Şi ghici ce? Dumnezeu l-a ajutat… Fapta s-a prescris, Onţanu a scăpat cu şpaga de care este acuzat!

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, ca efect al intervenirii prescripţiei, încetarea procesului pentru fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu, acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 1,4 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri…
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis încetarea procesului pentru Neculai Onţanu, acuzat de luare de mită, ca urmare a prescrierii faptelor.
Sursa: news.ro

Mă gândesc deja la ceva: încerc să găsesc o metodă să dau statului o ţeapă de vreo 1.4 milioane de euro, mă gândesc că şi în cazul meu, procesul ar trebui să ţină până se prescrie fapta. Altfel, ar fi inechitabil şi justiţia ar fi injustă. Şi “dacă nu prind prescripţia”, mă gândesc că ar trebui să existe ceva pârghii legislative, eventual la nivel european/internaţional prin care să pot contesta faptul că nu am fost “tratat” la fel ca Neculai Onţanu!? Că doar şi eu sunt cetăţean al acestei ţări şi am drepturi, nu? Printre care, dreptul de a fi tratat exact/fix la fel ca Neculai Onţanu!? Nu?
Numa’ zic…

P.S.: Poate că titlul articolului ar fost mai potrivit acesta: “Un martir în libertate“…

Categorie articol [ Legislaţie, Stiri ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Neculai Onţanu, scăpat de acuzaţia că a luat mită!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 iulie 2017, 23:44   [#1]

  Nicio șansă, Dane! Un simplu cetățean nu are cum să „țepuiască” statul nici măcar cu 10 mii, d’apăi cu 1,4 milioane. Dacă vrei să-l tragi în țeapă (la stat mă refer) atunci e musai să ajungi la conducerea lui, ceea ce e absolut imposibil. Nu vezi ce de „specialiști în arta politichiei” așteaptă să le vină rândul? (Nu, nu la mititica, ci la „pâine și cuțit”).

  România are în prezent cea mai mare densitate de „specialiști” (a se citi hoți, mincinoși, nesimțiți și parveniți) decât a avut vreodată. Poate că exagerez, dar eu cred că nici pe vremea „tovarășului” nu erau atât de mulți tupeiști.

  Cu ce ne ajută libertatea cuvântului dacă nu ne aude nimeni? Ce folos că avem dreptul să ne alegem reprezentanții când nu am învățat încă să discernem între hoție și cinste? De 27 de ani ne lăsăm driblați de „fentele democratice” ale celor pe care noi înșine îi votăm.

  Democrația e cică egalitate în fața legii. Doar că unii sunt mai „egali” decât alții. Onțanu și Voiculescu sunt doar două exemple de „egalitate”…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 iulie 2017, 0:25   [#2]

  Cât pe ce să mă duc la culcare, da’ mi-a atras atenția o frază (citez):
  „Iar legea, de obicei ține cu ei!”

  Păi cum să nu țină (cu ei) dacă ei sunt autorii? Nu știai că cine-mparte, parte-și face?

  Democrația e o iluzie, Dane…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 28 iulie 2017, 11:42   [#3]

  Cu totii stim (si comentam) aceste crunte realitati, dar in rest?! Vorba ta, Francisc, Adica exact ce-i transmiti Dlui Dan, in comentariul tau: “Democratia e o iluzie”… Asa-i! Mai mult, ce sa mai spun?! Am tot spus-o!

 • ... a scris la 28 iulie 2017, 19:40   [#4]

  Aşteptăm următoarele liberări, NUP-uri şi SUP-uri şi, de asemenea, aşteptăm legalizarea hoţiei.
  Nu că n-am fi avut până acum legi care să sprijine hoţia şi impostura, da’ parcă totuşi nu sunt suficient de “clare”, aşa că… hai cu nişte legi CLARE şi EXPLICITE în favoarea hoţiei şi imposturii! Hai, că ştiu că puteţi!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 iulie 2017, 19:52   [#5]

  Legea hoției ar putea să aibă un singur articol, Dane:

  Art.1 Furați cât vă țin buzunarele, în „limitele” legii…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 iulie 2017, 21:35   [#6]

  Iarăși am reușit să „destup” două perechi de „conserve” de bere și iarăși mi-am dat liber la vorbă. Nu știu ce are gura mea, da’ când o ud cu spuma berii e tare vorbăreață.

  Ce bine e că „clănțănesc” degeaba. Riscam ca românii să se prindă de poantă și să voteze (doamne ferește) pe-altcineva…

 • Severus
  ... a scris la 29 iulie 2017, 10:39   [#7]

  Din pacate romanii nu se prind ca cel mai important vot este la alegerile parlamentare. De obicei cei care sunt de acord cu hotia, excrocheria, mita si multe altele, plus cei creduli in basmele politicienilor, vor vota in consecinta. PSD promite si da ceva, pe de alta parte ia mai mult de pe bietii oameni, si ei pot sa fure linistiti tara asta mare, ba mai fac si imprumuturi fara numar, si vand pamant romanesc la straini[cu titlu de proprietate]. Mai rau, se fura cu acordul autoritatilor, si aici ma refer la paduri, si nu numai. Datoriile mari catre stat sunt sterse tot in urma unor combinatii si asa mai departe.

  Iata ca si cei care sunt prinsi sunt iertati sau scapa cu putina puscarie, dar raman cu banii si averile aproape intacte. Smecheria in Romania este sa furi de la stat, nu de la banca !

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 iulie 2017, 11:25   [#8]

  Știi ce nu pot pricepe nici să mă bați cu parul, Severus: te-am ales și m-ai fentat, de ce te-aș vota din nou?

  (O mică observație amicală: se scrie escrocherie, nu excrocherie)

 • Severus
  ... a scris la 30 iulie 2017, 9:26   [#9]

  Multumesc si chiar apreciez observatia, Francisc. Mai trebuie sa fiu luminat cand este cazul :)

  Mare dreptate ai, cum dracu atatia romani s-au lasat prostiti din nou?
  Oare la cati politicieni le pasa cu devarat de noi?

  Cand mai sunt alegeri parlamentare ? ca nu mai am rabdare…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?