“Ne-am înțeles cu aproape toate partidele”

Ludovic Orban PNL Ne am înțeles cu aproape toate partidele

Asa a declarat, dl. Ludovic Orban, marți, la finalul unei noi runde de negocieri cu ALDE, PMP, UDMR și USR. Liberalii sunt pe un drum bun-spunea dumnealui- și este încrezător că șansele învestirii noului guvern sunt foarte mari. El a mai afirmat că acordurile de colaborare urmează să fie validate de conducerile partidelor și că speră ca și PMP să susțină viitorul guvern. (poza)

Am avut discuții cu ALDE, PMP, UDMR și USR. Negocierile au decurs bine, ne-am înțeles aproape în toate punctele cu aproape fiecare formațiune și am convenit cadrul de colaborare. Suntem practic pe drum bun și am făcut pași serioși înainte. Sunt încrezător că șansele de a reuși învestirea guvernului sunt foarte mari”, a mai precizat Premierul desemnat, L. Orban. El susține că în urma negocierilor a ajuns la un acord politic cu toate formațiunile din opoziție și consideră că noul guvern va trece de votul din Parlament. Negocierile au decurs bine, ne-am înțeles bine și cu aproape fiecare formațiune politică am convenit un cadru de colaborare politică. Sunt foarte optimist și încrezător că va trece acest guvern. Am avut, în mod evident, câteva puncte în care nu am putut ajunge la un acord. Nu am putut accepta un minister pentru Republica Moldova, dar suntem de acord cu înființarea unui departament în subordinea premierului.

Dar despre ce se va schimba, eventual, in viata intregii natiuni, despre cum va mai trai romanul de rand si cand se va termina odata pentru totdeauna cu aceasta coruptie cvasi generalizata, de n-ati spus nimic dle Orban? Poporul asteapta cu adevarat o schimbare, dar nu numai de scaunele Puterii! Pe cand si despre toate acestea cat si despre multe, multe alte innoiri ale vietii social-economice si politice?!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la ““Ne-am înțeles cu aproape toate partidele””

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 octombrie 2019, 19:00   [#1]

  Domnul Ludovic Orban nu mi-a trezit niciodată feblețe, Marc, da’ cu declarația asta parcă începe să-mi fie simpatic. Eu am priceput-o cam așa:

  „Am avut tocmeli cu ALDE, PMP, UDMR și USR. Târguielile au decurs bine, ne-am pogodit aproape în toate punctele cu aproximativ fiecare formațiune și am prins în cuie cadrul de colaborare.”

  Baiul e că oricâte „cadre de colaborare” ar conveni cu partidele amintite, fără voturile Pro România instalarea acestui guvern e improbabilă. Și uite-așa a ajuns tovarășul Ponta să devină din nou important…

  Trăim încă o dată vremuri mărețe, la fel ca de fiecare dată în anii electorali când, subit, „marile partide” (la PSD și PNL mă refer) strigă în gura mare că vor bunăstarea țării și că sunt pregătite să se „sacrifice” pentru binele obștesc.

  Îmi poate răspunde cineva la o întrebare pertinentă? Cine e de vină că nu trăim mai bine: noi sau aleșii noștri?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 octombrie 2019, 22:01   [#2]

  Văz că iarăși comentez de unul singur. Nu-i nimic, se mai întâmplă…

  Peste două săptămâni ne alegem în mod absolut „democratic” pentru a șaptea oară după rebeliune președintele. Cine să fie? Tăcutul Iohannis și pașii lui mărunți în edificarea unei Românii normale? Neavenita doamnă Dăncilă ce încă mai crede că e „lumina” PSD-ului? Actorașul Diaconu, care speră că „celebritatea” câștigată în filmele cu ardelenii îi poate aduce victoria? Cireașa de pe tort e Cumpănașu…

  Dan Barna e candidatul pe care îl aleg în primul tur, indiferent de mizeriile ce îi sunt puse în cârcă. Nu mă supăr dacă aveți alte opțiuni. E democrație, nene!

 • EU, Barna din ochiul alegatorului
  ... a scris la 27 octombrie 2019, 21:06   [#3]

  Peste doua saptamani urmeaza ca poporul sa-si desemneze “sambelanul”, sau “postelnicul”, cel insarcinat sa vegheze la tihna suveranului. A nu fi confundat cu “majordomul”, cel care administreaza domeniul si care la noi se numeste “prim ministru”. Unii fac confuzie intre “presedinte” si “rege”, considerand ca ar fi functii similare in doua oranduiri sociale diferite, eroarea fiind una substantiala, nu formala. Potrivit art. 2 din Constitutie, “suveranitatea nationala apartine poporului roman”, suveranitate care, in oranduirea monarhica, apartine regelui si deci iata de ce presedintelui nu-i este permis sa se comporte ca si un rege adica, nu-i este permis, bunaoara, “sa aiba guvernul lui”, sau “sa legifereze”, sau sa impiedice “Parlamentul de a legifera”, “Guvernul de a guverna”, “Justitia de a judeca” si pe maturatorii de strada sa mature strada. Probabil ca, asa cum romanii isi tot aleg presedintele, la fel sunt alese si firmele care sa faca autostrazi, de nu le avem nici in ziua de azi, desi de platit, am platit inzecit. Incepand cu 2004, de cand romanii au ales sa aiba un presedinte care emana duhoare chiar si din numele sau, tot ce se intampla in aceasta privinta imbraca forma de “umor negru”.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?