NASA va trimite oameni pe planeta Marte

NASA vrea sa trimita astronauti pe planeta Marte

marte NASA va trimite oameni pe planeta Marte

Agentia Spatiala Americana (NASA) a anuntat ca in urmatorii 20 de ani urmeaza sa trimita oameni pe planeta Marte. Proiectul se numeste “100 Years Starship” iar scopul acestui proiect este colonizarea altor planete.

Ames este unul dintre cele mai importante centre de cercetare de la NASA, directorul Ames, Pete Worden a anuntat ca centrul de cercetare a primit deja o finantare de peste 1.5 milioane de dolari pentru inceperea acestui proiect. Misiunea spatiala va costa in final 11 miliarde de dolari, insa doar… dus. Distanta dintre Pamant si Marte variaza intre 249.000.000 si 390.000.000 de kilometri iar timpul in care o naveta spatiala ar ajunge de la Pamant la Marte variaza intre 6 luni si 9 luni.

Oamenii (astronautii) trimisi pe planeta Marte, vor fi lasati acolo, intoarcerea lor pe Pamant ar presupune cheltuieli mult prea mari, insa periodic le vor fi trimise provizii astronautilor care vor alege sa-si continue viata pe Marte. Acesta ar fi primul mare pas facut de omenire in colonizarea altor planete… Iata asadar ca ceea ce vedeam pana acum doar in filme, ar putea deveni realitate in urmatorii 20 de ani.

astronaut pe planeta marte NASA va trimite oameni pe planeta Marte

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 29 octombrie 2010 in categoria Proiecte si cercetari. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

9 comentarii la subiectul “NASA va trimite oameni pe planeta Marte”

 1. Bucur

  cat timp dureaza calatoria… :o

 2. florin

  e departe, breeee … cateva sute de milioane de km l-)

 3. Peter

  Arata destul de portocaliu? Sigur e Marte ?!!!

 4. Dan

  Este Marte … A doua imagine este bineinteles “simulata”, avand in vedere ca deocamdata omul n-a ajuns inca pe Marte, nu aveau cum sa faca o fotografie “reala”. Iar legat de “portocaliu”: nu, nu e planeta PDL-ului … :))

 5. Andrei

  Frumos articol. Multumesc pentru “share button“.

 6. Dan

  @ Andrei: -- Cu placere.

 7. Alex

  Misto articol Dane, chiar sper sa vad la tv lansarea rachetei!:dancing: :dancing:

 8. Adyanna

  as vrea sa se poata intampla asta … :-? dar de ce o sa fie lasati oamenii astea … .akolo … pe marte :-" ;) [-( [-( :peace: :) :dancing: :(( in fine

 9. Alexandra

  tareeeeeeeeeeee:d poate fi adevarat???????????????????????

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite