Naivi ca noi, mai rar…

Nicolae Tismanariu primar Girnic 150x150 Naivi ca noi, mai rar...

Domnul primar ne crede proști…

Motto:
Banii noștri, banii mei
Ce-ai făcut dom´le cu ei?

Chiar că suntem niște proști, devreme ce acceptăm cu nepăsare atitudinea de stăpân pe destinele noastre a acestui impostor.
În ultimii patru ani Consiliul Local s-a „întrunit” numai „de îndată”, presat de „importanța și necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru bunul mers al activităților de pe raza comunei Gârnic” (citat din dispoziția primarului nr. 112/12.11.2015 referitoare la convocarea C.L.).

Hai să zicem că, într-adevăr, așa este: arde comuna și e urgentă nevoie de intervenție. Nu, nu cu măsuri pompieristice (Doamne ferește), ci cu un studiu de fezabilitate. Iar ca intervenția să fie „fezabilă”, hai să mai „reactualizăm” un studiu expirat între timp…

Încă nu am aflat cum au decurs „dezbaterile” și votul din Consiliul Local pe marginea acestui subiect, dar bănuiesc (ce naiba scriu, știu sigur!) că proiectele inițiate „de îndată” de domnul primar au fost aprobate. Cum să se „pună” niște amărâți de consilieri cu ditamai primarul?

Așadar, comuna noastră (prin reprezentanții ei) își permite să plătească 50.000 de lei (fără TVA) pentru un studiu de fezabilitate referitor la „modernizarea și dotarea” celor două Case Culturale aflate în „dotare” și încă 60.000 de lei (tot fără TVA) pentru reactualizarea unui studiu denumit „modernizare străzi în comuna Gârnic”.

Nu mai spun că ambele „studii” se fac prin achiziționare directă. Ceva de genul: n-ai cumva un studiu de vânzare, prietene? Îți dau vreo en´șpe mii de euro pe el, că nu-s banii mei, ci ai fraierilor care m-au ales…

Nu mi-au plăcut niciodată generalizările, dar sunt și ele bune la ceva. Realitatea pe care o trăiesc în satul în care m-am născut e aidoma cu ceea ce se-ntâmplă peste tot în România: niște „aleși” își bat joc de viețile noastre.

Iar noi îi tot alegem, ascunzându-ne în spatele scuzei că asta e și n-ai ce-i face. Pe banii noștri, desigur…

P.S.: Cei interesați se pot „informa” pe www.primariagarnic.ro

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Nicolae Tismanariu primar Girnic Naivi ca noi, mai rar...

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Naivi ca noi, mai rar…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2015, 21:28   [#1]

  Ce naiba! Chiar ne place atât de mult berea încât nu vedem ce e de văzut? Se pare că ne place să fim mințiți. „Domnul” Tismănariu are toate șansele să spună ce are de spus, în regim de urgență… Gata, iarăși am băut prea mult…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 noiembrie 2015, 16:35   [#2]

  Vă rog să mă iertați, stimați cititori ai acestui blog, pentru articolele și comentariile pe care le scriu. Am luat-o razna crezând că am dreptate și uitând că cei mulți se impun prin vot. Rămân cu gustul amar al întrebării retorice: noi, minoritarii, chiar trebuie să acceptăm dictatura minciunii?

  Sau e mai util pentru noi să luăm atitudine și să dăm cu mincinoșii de pământ? Sună a lozincă, știu…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?