Munca peste orele de program

Munca peste orele de program cauzeaza probleme grave de sanatate

muncitor muncitori Munca peste orele de program

Aproape ca nici nu ma mai mira, faptul ca apar tot mai des asemenea cazuri, majoritatea patronilor din Romania au inteles foarte prost criza.

Am vazut deja al doilea caz prezentat la Realitatea TV, in care o persoana are probleme de sanatate din cauza numarului prea mare de ore de munca. Am mai vazut inainte cu catava vreme, un alt caz prezentat de catre jurnalisti, in care o alta femeie pur si simplu a murit din cauza surmenajului, a oboselii acumulate in urma orelor de munca efectuate suplimentar la firma la care lucrau …

Astazi am vazut un alt caz, prezentat dupa cum spuneam de Realitatea TV: o alta femeie a facut un stop cardiorespirator si a intrat in coma, la ora aceasta ea inca se afla in coma profunda, iar medicii sunt foarte sceptici in privinta ei. Femeia facea ore suplimentare de munca, ba mai erau situatii cand isi lua de lucru si acasa, pentru a-si putea “face planul” (cum se zicea mai demult, pe vremea lui nea Nicu’…). Toti colegii de munca ai femeii afirma ca aceasta muncea peste orele de program. Directoarea firmei bineinteles ca a afirmat ca s-a respectat programul de munca legal, adica 8 ore pe zi. Miroase de la o posta a minciuna, si nu este singurul caz din Romania. Personal, cunosc situatia la o multime de firme (as putea chiar afirma ca la majoritatea firmelor private din Romania se intampla asta…), unde orele legale de program de munca de 8 ore, sunt doar o chestie buna de scris pe hartii, in realitate in majoritatea firmelor private se munceste peste program.
Cine ar trebui sa ia masuri ? Celor care indraznesc sa spuna ceva, li se arata usa … E criza, si sunt altii 100 care asteapta la poarta … Asta ti se spune ! Iar romanii, de frica “disponibilizarilor”, nu mai tin cont de sanatatea lor in primul rand, de drepturile legale pe care le au, etc, si … se conformeaza … Stiti cum se numeste asta ? SCLAVAGISM MODERN ! Asta este !!!! Probabil ca va fi nevoie de o “rascoala moderna”, pentru a-i aduce cu picioarele pe pamant (sau cu capul, daca e cazul si altfel nu inteleg) pe “boierii moderni” !

Categorie articol [ Social ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?