Aimp – Mp3 Player, alternativa la Winamp

AIMP free mp3 player Aimp  Mp3 Player, alternativa la Winamp

Player mp3, alternativa la Winamp

Cel mai cunoscut si cel mai utilizat player mp3 gratuit, este fara indoiala Winamp. Cu o bogata “istorie” in spate, Winamp este de departe cel mai polpular program utilizat pentru a asculta muzica pe calculator.

A fost modificat de mai multe ori in ultimii ani, versiunile noi de Winamp putand deja sa redea filme, stream-uri, si multe altele …

Problema este ca, odata cu versiunile de Winamp nou aparute, au crescut si “pretentiile” programului, acesta incepand sa consume tot mai multe resurse din calculator. Multa lume inca detine calculatoare vechi, cu o configuratie modesta sau laptop-uri, netbook-uri care de obicei au o configuratie slaba, procesoarele cu care sunt echipate laptop-urile sunt mai “modeste”, memoria RAM mai putina, etc …

Cel mai bine se observa atunci cand deschizi pentru prima data Winampul: – daca se deschide greu, inseamna ca este de preferat sa utilizezi un alt player mp3 care sa consume mai putine resurse din calculator.

Un program foarte asemanator cu Winamp-ul este Aimp. Recomand tuturor sa utilizati acest player mp3 in locul Winamp-ului, chiar si in situatia in care aveti calculatoare mai performante … Aimp este mult mai stabil decat Winamp, se deschide mult mai repede, are multe optiuni interesante pe care nu le gasiti in Winamp, consuma mult mai putine resurse decat Winamp-ul, etc…

Iata cum arata Aimp:

AIMP free mp3 player Aimp  Mp3 Player, alternativa la Winamp

Aimp este o aplicatie GRATUITA, si poate fi descarcata direct de pe siteul oficial, de aici.

Daca doriti versiunea “portabila”, care poate fi instalata direct pe un stick USB, iar mai apoi puteti utiliza Aimp pe orice calculator, direct de pe stickul vostru USB, fara sa mai fie necesara instalarea lui, puteti descarca Aimp versiunea portabila, de aici.

Have fun.

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Aimp – Mp3 Player, alternativa la Winamp”

 • ... a scris la 23 noiembrie 2010, 20:17   [#1]

  Multumesc de pont, nu am mai incercat de mult timp sa caut o alternativa winamp… probabil din prea multa obisnuinta.
  Cu ultimele versiuni de instaler de la winamp era mai agreabil prin posibilitatea de a elimina din start tot ce nu prezinta interes pentru un mp3 player (video/cdrip/etc).
  Dupa cateva minute prin setarile AIMP (are chiar si DSP inclus) am fost convins totusi ca e timpul sa renunt la batranul winamp :) De altfel recomand skinul Black Glass, foarte compact si arata bine.

 • gogu
  ... a scris la 25 noiembrie 2010, 14:56   [#2]

  foobar 2000 mai tare ca ambele.

 • ... a scris la 25 noiembrie 2010, 16:11   [#3]

  tot winamp ramane mai tare… defapt m-am obisnuit cu el

 • ... a scris la 26 noiembrie 2010, 12:53   [#4]

  de fapt “winamp” nu este deloc cel mai tare, este doar cel mai popular, adica cel mai cunoscut! La fel poti spune ca Internet Exploret e cel mai tare, ceea ce este cu totul fals.
  Daca vrei o unealta total gratuita (este open source) si are incluse absolut toate codec-urile de care ai nevoie, poti alege vlc de exemplu. E cu multe clase peste winamp!

 • ... a scris la 27 noiembrie 2010, 15:01   [#5]

  Da, acesta este mai bun decit winamp, este mai usor si comod MS :)

 • Mihai
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 17:56   [#6]

  Ptr toti fanii Winamp recomand StereoTool, un plugin DSP senzational. Are multe reglaje, daca nu stii ce faci poti sa strici sunetul mai mult decat sa i limbunatatesti, consuma mult din resurse, are streaming, e pe 32 si 64 biti, gratuit ptr Winamp si standalone, etc. Se pare ca merge si cu AIMP, inca n-am incercat, dar … urmeaza.
  Download: https://www.stereo...ool.com/download/

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?