Mouse USB pentru gaming – A4Tech Oscar Laser XL-750BK

A4Tech Oscar Laser XL 750BK Mouse USB pentru gaming  A4Tech Oscar Laser XL 750BK

Mouse USB pentru gaming – A4Tech Oscar Laser XL-750BK

Cândva am fost gamer înrăit, eram foarte bun la câteva jocuri (Counter Strike v1.5, apoi v1.6, Red Alert 2, etc), am participat inclusiv la câteva concursuri mai micuţe … Asta era însă, în urmă cu mulţi ani de zile, pe vremea când un AMD Athlon XP era “ultimul răcnet” în materie de procesoare pentru gaming, iar placa video ATI cu 128 MB RAM era tot “ultimul răcnet” şi costa aproape cât o jumate de Dacia 1300.

Încă de pe vremea aceea eram extraordinar de pretenţios la mouse, deşi nu existau decât modele de mouse cu bilă. Dar, conta enorm de mult din ce era construită aceea bilă, calitatea cauciucului cu care era acoperită bila, calitatea mosepad-ului, etc …
Şi cum anii au trecut de parcă nici nu-mi vine să cred, am trecut şi peste perioada mouseului optic, mouse care la aparaţia sa a însemnat pentru gameri, o adevărată revoluţie în materie de mouse-uri … Iată-ne aşadar ajunşi în “anul de graţie 2013″… Oferta pe piaţă este deosebit de bagată, mouseul a evoluat fantastic de mult şi ai posibilitatea de a alege dintr-o mulţime de tipuri şi modele de mouse. Cireaşa de pe tort o reprezintă bineînţeles mouseul cu laser, care a atins performanţe uimitoare, ajungând la rezoluţii de peste câteva mii de DPI.

Există bineînţeles şi aşa numitele modele “profesionale” de mouse, sunt câteva firme de renume care produc astfel de periferice (de exemplu RAZOR), produsele RAZOR sunt utilizate inclusiv în concursurile internaţionale de gaming, concursuri unde sunt puse la bătaie zeci sau chiar sute de mii de dolari. Nu oricine îşi permite însă un astfel de produs, care poate ajunge la sute de euro, drept urmare am să fac referire la un mouse cu laser care din punctul meu de vedere este (sau “a fost”) absolut senzaţional din punct de vedere al raportului performanţă/preţ!

Este vorba de mouse-ul cu fir (pe USB) pentru gaming, realizat de către cei de la A4Tech, respectiv A4Tech Oscar Laser XL-750BK.

A4Tech Oscar Laser XL 750BK Mouse USB pentru gaming  A4Tech Oscar Laser XL 750BK

Ţin să vă spun că, am avut şi am testat o mulţime de modele de mouse-uri, iar în final m-am oprit la acest model, care împreună cu mousepad-ul A4Tech X7 200-MP fac o treabă absolut senzaţională.

A4Tech Oscar Laser XL-750BK este un mouse cu laser, cu o rezoluţie de 3600 dpi, care se poate compara fără probleme cu gaming mouse-uri de renume de pe piaţă. Este un mouse cu un design plăcut, nu este nici prea mare nici prea mic, este perfect pentru aproape orice mână, este destul de solid, nu prea dă rateuri (cel puţin cele testate de mine până acum, n-au dat rateuri), sunt foarte fiabile şi sunt accesibile la preţ!!!

Chiar acum m-am uitat peste magazinul online Emag.ro (de unde am cumpărat acest mouse) şi am văzut că produsul acesta nu mai face parte din oferta lor … sincer, nu ştiu de ce. Dacă ar fi să-mi înlocuiesc actualul mouse, cel mai probabil aş cumpăra tot un A4Tech Oscar Laser XL-750BK.

Oare de ce dispar produsele bune de pe piaţă ?

Categorie articol [ Periferice ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Mouse USB pentru gaming – A4Tech Oscar Laser XL-750BK”

 • lee
  ... a scris la 2 iulie 2013, 17:31   [#1]

  Si eu sunt un gamer inrait (cs 4 ever) si pentru mine mousul inseamna 50% din PC
  Am avut si eu acest mouse si am dat vreo 70 lei. Am zis sa-l schimb si mi-am cumparat un Mouse Razer DeathAdder cu vreo 350 lei. Dupa o saptamana m-am intors la X7. Acum nu stiu ce mia venit si mi-am luat un R.A.T. Cyborg si am dat de 10 ori mai mult decat pe X7. Abia acum pot sa spun ca am …. acelasi mouse. Singurul lucru care ma face sa il folosesc este doar ca e R.A.T. si arata bine la aspect. Alta diferenta nu am gasit indiferent cum l-am reglat. Deci daca vrei un mouse bun se poate si cu 70 lei

 • ... a scris la 19 iulie 2013, 1:58   [#2]

  Cel mai bun raport calitate/pret la ora actuala!
  Razer? Nu merita pretul de 6-10 ori mai mare decat al lui XL :)

 • ... a scris la 27 august 2014, 12:40   [#3]

  Am achizitionat si eu un mouse pentru gaming laser de la gigabyte , dupa 3 luni nu a mai mers cum trebuie tb sa ai grija cu cele pe laser se strica repede nu stiu cauza exacta sper ca a fost limitata doar la modelul acela gigabyte force m7 acum am plecat inapoi pe optic .

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?