Moldovenii, mai proști ca românii

Republica Moldova Moldovenii, mai proști ca românii

Moldovenii, mai proști ca românii

… si aici, am refer la moldovenii din Republica Moldova. Cum sa-i votezi tot pe comunisti ? De neinteles … Cand toata lumea tinde catre democratie, cand in lume s-au purtat razboaie, au avut loc revolutii si s-a varsat mult sange pentru castigarea democratiei, pentru libertatea de exprimare si pentru dreptul de a circula liberi, cum se poate sa-i votezi pe comunisti ?

Nu pot sa-mi explic, si nu pot sa cred altceva decat ca, pur si simplu sunt mai prosti ca romanii. Romanii macar au avut o scuza: au fost pacaliti. Faptul ca Ion Iliescu si fostii comunisti din Romania dupa Revolutia din 1989 “pozau” in democrati, in luptatori pentru libertate si pentru democratie, ba chiar in anti-comunisti, a fost modalitatea prin care romanii au fost pacaliti … Daca Ion Iliescu s-ar fi declarat comunist si dupa Revolutia din “89 (inainte oricum era comunist convins si declarat), ar fi fost pur si simplu linsat de catre popor … Ori, in Republica Moldova, Partidul Comunist isi asuma fara nici o problema ideologia comunista, o spun in gura mare ca sunt comunisti, numele partidului este mai mult decat reprezentativ in acest sens, si moldovenii tot pe ei ii voteaza … Ori, abuzurile comunistilor din Republica Moldova sunt de notorietate publica … Moldovenii, ori sunt sado-masochisti, pur si simplu le place sa fie controlati, comandati, mintiti si furati, ori pur si simplu sunt … prosti. Ce s-au mai “desteptat” putin, sunt moldovenii care au reusit sa plece din Republica Moldova, in occident. De acolo, viata se vede cu alti ochi si valorile sociale se masoara cu o cu totul alta unitate de masura decat in Moldova… Asa se explica si faptul ca toti moldovenii din strainatate au votat cu partidele democratice din Republica Moldova, nu cu comunistii …

Categorie articol [ Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

17 comentarii la “Moldovenii, mai proști ca românii”

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 8:19   [#1]

  Poate au fost măsluite rezultatele alegerilor şi atunci nu sunt proşti, sunt doar fraieri :d

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 10:03   [#2]

  Chiar credeti ca democratia este o marfa, un fel de fita, care o luam sau n-o luam, dupa preferinte? Democratia este o stare , democrartia este un crez, democratia NU este o unealta a smecherasilor descurcareti.
  In fond, ce fel de democratie este aceea in care s-au putut aseza in fruntea bucatelor o clica de mediocrităti care, sfidand bunul simt si legile democratiei, au acaparat tot ce se putea acapara? Acesti mediocri au proclamat ca albul e negru şi negrul e alb.
  Ce fel de democratie este aceea in care cel care e pus in fruntea ei “delega” puterea cui vrea “muchii lui” nerespectand regulile elementare intr-un stat care se vrea democratic?
  Daca nu-si luau masurile de siguranta in ‘90 cand i-au interzis pe comunisti, cam cine credeti ca ar castiga acum alegerile din Romania, dupa dezastrul in care ne-a bagat asa zisa dreapta?
  Nu, democratia este cu totul altceva decat ceea ce se intampla in Romania, prin democratie se intelege puterea poporului, conducerea poporului de catre popor. Si pentru popor, nu pentru o gasca. Prin conceptul democratic nu-ti nenorocesti poporul in virtutea intereselor tale meschine.
  Si, la urma urmei, moldovenii nu au votat doctrine! Moldovenii au votat “apropieri conjuncturale”: U.E. sau Rusia!

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 13:25   [#3]

  @Peter -- Mda, cam ai dreptate…:-?

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 16:23   [#4]

  Moldovenii nu sunt prosti doar au fost fraieriti ca si noi bineintels

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 18:18   [#5]

  la urmatoarele alegeri o sa ii votam si noi pe comunisti…

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 20:02   [#6]

  Moldovenii de dincolo de Prut sunt romani. Si aceasta daca mai conteaza istoria romanilor. Dar, poate, in cartierul Colentina din Bucuresti, istoria nu face nici doua ruble.

 • ... a scris la 3 decembrie 2010, 3:49   [#7]

  @ Dumitru Caruntu: -- in legatura cu faptul ca am scris ceva de genul: “romani vs moldoveni”, ma refeream la cetatenii Romaniei si cetatenii Republicii Moldova, nicidecum la etnie.

 • ... a scris la 3 decembrie 2010, 12:48   [#8]

  De indobitociti ce-s ! Au primit si ei 1 kil de ulei, unul de zahar si gata, votul comunistilor. Cred ca isi merita soarta. 8-|

 • ... a scris la 3 decembrie 2010, 13:10   [#9]

  Sa nu uitam ca, si in Romania cei care au introdus acest gen de mita electorala (litrul de ulei, kilogramul de zahar si galeata colorata) au fost PSD-istii, adica “fostii” comunisti din Romania …

  Sa nu-l uitam nici pe Marian Vanghelie, primarul PSD al sectorului 5 din Bucuresti, care organiza tot felul de “sarbatori” in care dadea mici si bere bucurestenilor din sectorul 5… Mega-Revelioanele organizate de Marian Vanghelie in Bucuresti, numite si “VANGHELIOANE”, unde atragea pensionarii …

  De 1 decembrie cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, am vazut la stiri, ca Partidul Socialist din Romania a dat bere si mici pe gratis …

  Comportament caracteristic comunistilor, indiferent cum se numesc ei in ziua de azi in Romania: ca se numesc Partidul Socialist Roman, ca se numesc Partidul Social Democrat (PSD), ca se numesc Partidul Comunist Roman (PCR) sau PC …

 • ... a scris la 3 decembrie 2010, 15:31   [#10]

  Nu ascultă de altii, sa vină la democratie! Nu vor sa inteleagă!

 • anda
  ... a scris la 4 decembrie 2010, 9:54   [#11]

  parerea mea e k au votat asa pt k pe de o parte era mai bine, lumea avea locuri de munca si erau mai putine crime, era un pic mai bine ;)

 • Flavia
  ... a scris la 12 decembrie 2010, 23:06   [#12]

  Moldovenii put de prostie! :)

 • lokyta
  ... a scris la 5 iunie 2011, 23:57   [#13]

  da’ tu Flavia, esti parfumata? :)) taranco :)) von v dveri von nahui :))

 • Mircea
  ... a scris la 30 decembrie 2011, 15:20   [#14]

  Daca n-ai idee de Moldova -- nu te baga.

 • ... a scris la 30 decembrie 2011, 16:07   [#15]

  @ Mircea: -- Din cate am observat, esti din Republica Moldova … Scuza-ma, dar “din afara” lucrurile se vad cu totul altfel … mult mai clar, as spune eu.
  Vezi situatia din Coreea de Nord: http://dan-blog.ro...reea-de-nord.html … Probabil ca in Coreea de Nord situatia pare a fi una normala, din afara insa, lucrurile se vad cu totul altfel. Romanii au experienta dictaturii comuniste, stim “cu ce se mananca” comunismul …
  Altminteri, singura explicatie pentru comentariul tau ar putea fi faptul ca probabil, ori si tu esti comunist ori tragi anumite foloase de pe urma comunistilor …

 • Catalin
  ... a scris la 20 mai 2012, 15:07   [#16]

  In Moldova comunistii sint sustinuti masiv de minoritatile rusofone (30 % din populatie) si de nostalgicii timpurilor sovietice (pensionari) care trebuie sa supravietuiasca cu 70 $ pe luna. Nu suntem nici masochisti, nici prosti..incearca sa-i explici unui batrin venit prin anii ‘60 din Rusia care a trait pe gratis toata viata ca democratia inseamna uneori lipsuri si sacrificii.

 • Marius
  ... a scris la 7 aprilie 2014, 14:55   [#17]

  Moldovenii au votat pe comunisti deoarece nu stiau cum sint comunistii deoarece comunistii sint mincinosi si duc o politica camuflata.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?