Moise Guran renunţă la emisiunea Biziday pe TV!

Moise Guran jurnalist emisiune BiziDay Digi24 Moise Guran renunţă la emisiunea Biziday pe TV!

Moise Guran renunţă la emisiunea Biziday pe TV! Din păcate …

Ştirea a venit ca o “bombă” pentru acea parte dintre telespectatorii care urmăreau Biziday, emisiunea lui Moise Guran difuzată pe mai multe posturi de televiziune, ultima dată emisiunea Biziday fiind prezentată pe postul de televiziune Digi24. Eu, eram unul dintre telespectatorii acestei emisiuni. Şi-mi pare rău, extrem de rău, pentru decizia pe care a luat-o Moise Guran. Pentru că, televizorul era “la îndemână”, pentru ca emisiunea era difuzată la o oră la care îmi permiteam să o urmăresc.

Potrivit afirmaţiilor lui Moise Guran, acesta doreşte să “mute” emisiunea … în “online”. Este adevărat că, targetul acestei emisiuni era unul mai … “special”, să zicem, respectiv se întâmplă ca acest “target” să fie şi foarte bun prieten cu “online-ul”. Însă, cel puţin pentru mine, pe TV era parcă mai … “comod”. De asemenea, este adevărat şi că, acum se poate urmări conţinut “online” şi pe televizoare, însă … nu pe toate televizoarele, iar din păcate, genul acela de public care chiar avea nevoie de emisiuni gen “Biziday”, probabil nu va mai “ajunge” la “conţinut”.

Eu urmăream emisiunea deoarece îmi dădea senzaţia că … nu sunt singur, că mai sunt şi alţi oameni în ţara asta care gândesc într-un anumit fel, că simt într-un anumit fel! Îmi confirma într-o oarecare măsură faptul că, nu sunt un “ciudat”, că ceea ce simt eu este cât se poate de “normal”. Pentru că, dacă 100 de persoane din jurul tău îţi spun că apa are culoarea albastră, tu susţii cu tărie că apa nu are culoarea albastră iar ceilalţi, toţi cei 100, încep să se uite ciudat la tine, după o vreme ai senzaţia că, probabil nu eşti “în regulă”, probabil eşti un … neadaptat al societăţii în care trăieşti. Moise Guran era un punct de sprijin, era o confirmare a faptului că, nu sunt singurul care crede că … apa nu are culoarea albastră.

Însă o bună parte dintre telespectatori, chiar aveau nevoie de o astfel de emisiune. Într-o ţară în care majoritatea posturilor de televiziune au în spate partide politice şi companii cu diverse interese, emisiunea Biziday a lui Moise Guran era ca o gură de aer proaspăt, era o bucăţică de educaţie civică de care, mulţi dintre români au nevoie. Pentru că, una dintre primele şi poate cea mai importantă sarcină pe care ar trebui să o aibe televiziunea – pe lângă aceea de a informa corect cetăţenii – este aceea de a face educaţie civică în masă!

Categorie articol [ Stiri, Televiziune, Radio, Presă ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Moise Guran renunţă la emisiunea Biziday pe TV!”

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 22 iunie 2016, 18:35   [#1]

    Televiziunile fac orice altceva în afară de informarea corectă a cetățenilor și educația civică a maselor, Dane. E mare păcat că Moise Guran s-a recunoscut învins. Suntem și noi în tabăra învinșilor, odată cu el. Impostura a pus definitiv stăpânire pe țara în care trăim…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?