Moartea „ultimei regine”…

regele mihai si regina ana Moartea „ultimei regine”...

Monarhia, regele Mihai, Ana de Bourbon și viitorul României…

Ca să evit orice dispute absolut inutile, precizez din capul locului că din 1989 (de la „revoluție”, cum s-ar spune) sunt adeptul monarhiei constituționale ca formă de stat. În anii 90 eram catalogat ca fiind „de-al lui Coposu”. În prezent sunt „sictirit”, de câte ori încerc să-mi dau cu părerea, cu „simpatica” frază: tu să taci, că habar n-ai pe ce lume trăiești, lumea a evoluat, viața merge înainte.

Fără să țin cont de „taberele” pe care le apără fiecare dintre noi, îndrăznesc să pun o întrebare: dacă poporul român s-a revoltat împotriva unui regim adus pe tancuri de tovarășul Stalin, nu era normal să abolim constituția comunistă și să o repunem în drepturi pe cea aflată în vigoare înainte de abdicarea cu pistolul la tâmplă a regelui Mihai? Cum care constituție? Cea făcută de regele Ferdinand în 1923 și „suspendată” de staliniști în 1947.

Atât de mediatizata trecere în neființă a „ultimei regine a României” e o revărsare de ipocrizie. Încă nu am reușit să deslușesc scopul acestei imense manipulări media. Tot ce constat e faptul că mi se face scârbă atunci când, schimbând canalele, dau de posturi TV ce nu demult aruncau cu bale în ideea monarhiei iar acum se întrec în a linge unde-au scuipat deunăzi. Românii cu caracter știu despre ce televiziuni vorbesc…

Regele Mihai nu și-a trădat și părăsit țara ca să o lase în mâna bolșevicilor, luând cu el o întreagă garnitură de tren plină de bogății, așa cum insinuează mulți. Instaurarea comunismului s-a făcut cu mitraliera. Asta trebuie înțeles. Dacă reușim să pricepem, atunci vom înțelege și desfășurarea ulterioară a „marii revoluții române din decembrie 1989”.

Să nu săriți pe mine pentru faptul că mă întorc mereu în trecut. Am acest drept și nu trebuie să explic de ce. Dar lăsați-mă să cred că trecutul e sămânța din care răsare viitorul și prezentul ne aparține. Contează doar ce facem cu el…

Vă invit cu deosebită plăcere la datul cu părerea, că ăsta e punctul nostru forte…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 15 august 2016 in categoria Guest Post, Istorie, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

7 comentarii la subiectul “Moartea „ultimei regine”…”

 1. Francisc întâiul

  Pare-se că nu mi-am găsit „clienții” dispuși să comenteze rândurile mele. Mă împac cu ideea. Nu-i nimic. La câte capete aplecate văd în jurul meu, nici nu e de mirare. Contraziceți-mă, înjurați-mă, fiți de acord cu mine, dar pentru Dumnezeu, spuneți-vă părerea!

  Uite de-aia suntem așa cum suntem: nimeni nu îndrăznește să spună ce crede…

 2. Dan

  Ba îndrăznim, numai că, tocmai ce-au fost nişte probleme tehnice şi a fost “căzut” blogul astăzi, drept urmare n-a apucat încă lumea să citească.

 3. Francisc întâiul

  Greșești, Dane. Peste 140 de cititori au apucat să citească inepțiile mele și niciunul dintre ei nu a avut vreo obiecție la ce am scris. Las’ că e bine așa: drobul de sare poate să ne cadă liniștit în cap că noi avem căpățâna mai tare decât Piatra Craiului…

 4. lenax

  Am citit acum si sunt de aceeasi parere.Astept sa ma dumiresc care este scopul acestei mari mediatizari. O fi pretul pt. legea care se pregateste a fi votata si care pune capat monarhiei in Romania ?

 5. ciubotaru marc

  Aveti perfecta dreptate,Dle Francisc Bouda!In absolut tot ce spuneti.Ce folos insa ca ,din pacate(sau din ignoranta si prea multa indoctrinare comunista),nu toti romanii gandesc la fel!Pacat!Nu poti,nici dupa mai mult de un sfert de secol,sa schimbi mentalitatea si optica multor concetateni!In ce priveste politica editoriala a multor televiziuni sau publicatii,ce sa mai vorbim!….Rusine!:peace:

 6. Francisc întâiul

  N-am stabilit de comun acord să nu ne mai „domnim”, Marc? Încercați, pardon, încearcă să respecți înțelegerea.
  Ar trebui să nu-și nu-ți fie prea greu din moment ce mă depășești la vârstă cu vreo 10 ani. Cel puțin eu așa cred, la 50 de toamne lăsate în urmă…

 7. Francisc întâiul

  „să nu-ți fie prea greu” (între ș și ț distanța pe tastatură e atât de mică)

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro