“Minunile” României contemporane!

liviu dragnea psd dinti zambet Minunile României contemporane!

Nu, nu-i vorba de frumusețile naturale ale țării și nici de adevăratele minuni cu o conotație pozitivă, benefică așa cum se poate vedea și admira în videoclipul de mai jos. Ci, după cum veți afla, mă voi referi acum doar la câteva “minuni” din noianul celor generate (înfăptuite) din belșug de către cei aflați acum la mare putere! Acestea, departe de a fi benefice, ne-au adus și ne aduc, nouă, românilor, pe lângă o multitudine de neajunsuri, și o pată neagră-n optica tuturor străinilor, a întregii lumi civilizate.
Cu ce să încep? Zău, îmi este tare greu să le aleg și, mai ales, să le nominalizez într-o anumită ordine! Așa că, vi le voi oferi doar la întâmplare, întrucât toate-s la fel de… curioase, nocive și trăsnite, deci dăunătoare.

Prima, se referă la acel “vast și a tot cuprinzător” Program de guvernare al partidului-stat, PSD. Din multitudinea “minunilor” promise pe acolo, s-a realizat ceva? Categoric, nu! Nici nu se putea de moment ce de atunci și până-n prezent s-au schimbat vreo trei guverne, o întreagă echipă de premieri și zeci de miniștri! Toți având ca primă și însemnată sarcină, modificarea și schimbarea legilor țării, cu predilecție cele ale justiției.
În astfel de condiții, oare mai poți să ai timp și de altceva?!
Eu zic, tot că o “minune” (realizare-record) a acestui “grandios partid” a fost (și este)… înlăturarea Executivelor alese (propuse) taman de ei, cei ce conduc partidul (inclusiv, țara)! “Minunea” această oricând poate fi inclusă chiar și-n Cartea recordurilor!

Acum, dacă tot am amintit de justiție, zic să continuăm cu încă un exemplu de… minune justițiabilă! Cu atât mai mult cu cât în acest domeniu, “minunile”-s la ordinea zilei. Nu cu mult timp în urmă aflasem cu toții (din presă și tv) de acele cutremurătoare cazuri de veritabilă sclavie umană petrecute-n văzul lumii într-o comună argeșeană, pare-mi-se Berevoesti. Acolo unde, o șatră de rromi, cu porniri barbare și puși pe câștig, au răpit din plină stradă, zeci de indivizi sărmani, unii cu hanicap neuro sau de motricitate, pe care i-au chinuit ani întregi, maltratându-i și explotându-i în fel și chip! Trecem peste întrebarea și mirarea firească: cum de a fost posibil așa ceva în sec. 21, amintindu-vă în schimb că după ce, din întâmplare, s-a aflat până la urmă de ceea ce se petrecea în infernul din Berevoesti, “liderii” acelor tâlhari și criminali au fost totuși arestați, judecați și condamati (pe bună dreptate) la ani grei de pușcărie.
Dar, nu după mult timp,… minunea! Din spirit, cică… umanitar, justiția (a treia putere-n stat!), condusă și îndrumată de “partidul cel mai mare și mai tare”, fie că pe unii i-a eliberat, iar altora le-au redus (în mare parte) pedeapsa! Grija față de “om” și-a spus cuvântul, nu?! Și nu numai cu cei implicați în cazul inimaginabil, succint relatat, ci și-n alte locuri (penitenciare) unde cei de la putere fac și pe dracu’-n patru pentru a le asigura infractorilor notorii condiții optime de trai neneacă, pe banii statului! După care, din același “spirit umanitar”, tâlharii, criminalii, bandiții și corupții sunt eliberați pentru continuarea nestingherită a “activităților” specializate, după (eventual) anii de… facultate!

Și câte alte “minuni” nu s-ar mai putea nota într-un răboj al “corectitudinii” fără frontiere! Apropo, ați mai auzit cumva, ceva despre dosarele alea, ale Revoluției (deschise, redeschise dar, mereu, omise!), sau de finalizarea sutelor de anchete și para-anchete de la Tribunalul Militar privind maltratarea de către Jandarmeria Română a manifestanților de la Mitingul din 10 august a.c.?! Poate doar că, tot ca o “minune”, acel colonel, Paraschiv, “omul ăla, în alb”, șeful mardeiasilor, a fost propus, pt “meritele sale” spre avansare, general! Iar jandarmii, cei fără suflet de om, fără remușcări și minte, adevărate bestii în uniformă, prin “minune” și metamorfoză, au devenit mielușei, nevinovați! Altfel fie spus, făptuitorii acelor incredibile bătăi, sunt considerați și apreciați drept… victime! Batutii? Vinovați! Ce s-a întâmplat cu dosarele, cum s-au soluționat zecile de plângeri ale celor gazați, udați și plini de sânge, nimeni nu știe. Totul, sau aproape totul, s-a diluat (după principiul – boală lungă, moarte sigură) și s-a… evaporat. Prin minune!

Dar, cum vă spuneam, “minuni” din astea-s peste tot. Bunăoară, aflu (și nu numai eu) că acum, la noi, în România, salariul minim a crescut, dar statul “papă” aproape jumătate din el!? Adică angajatul primește “în mâna” mai puțin, spre deosebire de colegii lui din țările învecinate, potrivit unei analize Deloite România. În alte domenii, precum învățământul/educația și sănătatea, după “modernizările” și eternele modificări, s-a ajuns ca mulți copii să urască școala! Școala ce încă-i tratează ca pe niște roboți puși să tocească pentru discilpine inadecvate, în timp ce materiile care stimulează creativitatea și gândirea productivă, lipsec cu desăvârșire!

Cât despre celalt domeniu vital, cel al sănătății, ce să mai spun!? Doar o minune, dar adevărată, care să asigure condiții elementare de tratare a suferinzilor, inclusiv o altă mentalitate a medicilor, plini de emfază, dar cu salarii astronomice și șpăgi (categorice!) pe măsură, ne mai poate garanta o eventuală supravetuire, nu moarte sigură! Cum, deocamdată, minunile adevărate – și mult așteptate – lipsesc din peisajul actual al României, iată, suntem nevoiți să “admirăm”, acum și-n viitor, “minunile” trucate și mincinoase, dar mult lăudate de autorii lor. De cei ce se mândresc mereu și le folosesc în propriul interes, de partid, dar și de stat (de pomană)!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »