“Minuni”… pe bandă rulantă!

Mihai Tudose ministru economie guvern Grindeanu 2017 Minuni... pe bandă rulantă!

Din nou despre “minunile” din România: de această dată, “minuni”… pe bandă rulantă!

Dacă mai tot omul a auzit sau mai ştie câte ceva despre cele 7 minuni ale lumii, mai puţini sunt cei care pot să-ţi spună numărul “minunilor” ce se petrec (cam de multă vreme) aici, la noi, în România! Mai ales că, de la o vreme, “minunile” apar mai ceva ca ciupercile după ploaie! În orice domeniu şi oricând!

Într-adevăr e greu, chiar foarte greu să le mai ştii numărul! Totuşi, la o primă vedere, se pare că ponderea o deţin “minunile” din sfera politicului, acolo unde se face şi se desface totul (mai ceva ca pe vremea lui nea Nicu), inclusiv prezentul şi viitorul naţiei române. După ce într-un precedent articol, cu aceeaşi temă, vorbeam de recordul (fără şansa de a fi cândva întrecut!) stabilit de mai marii PSD-ului care-şi doborâseră propriul guvern(!), acum, ca o urmare pe aceeaşi temă, pot să spun că glorioşii câştigători ai alegerilor din toamna trecută, continuă, cu dezinvoltură, să… se facă de râs! Demisionarii (peste 20 la număr) de ieri, sunt… miniştrii de azi! Şi ce miniştri!? Toţi, unu’ şi unu”! Uitaţi-vă numai la Cultură, spre exemplu, acolo unde cândva era un Mihai Şora, un Andrei Pleşu şi alte asemenea nume, acum?! Asta ca să nu mai vorbim de celelalte ministere cu conducători de bază (dar şi de vază) între care, ca o pată de culoare, nu poţi să nu aminteşti pe… nea Petrică Daeea, cu trecutul său glorios!?!

Din câte am aflat din presă, audierea acestora, adică a noilor, vechi şi noi miniştri, a fost de fapt o nouă parodie sau “minune” marca PSD! Întregul Guvern a trecut fără nici cea mai mică emoţie de votul Parlamentului, cum s-a întâmplat şi-n comisiile de specialitate! A fost, se poate spune, o întreagă veselie din care, tot din mass-media aflăm, că n-a lipsit nici limbajul (nu, nu de lemn) de… mahala!

Şi iată aşa, noul executiv a intrat în drepturi depline! Din programul de guvernare în care (tot presa informează) nu se mai spune o vorbuliţă de cele 8 mari spitale (între care şi… grandiosul Spital municipal din Bucureşti, cel cu mii de salariaţi şi cu câte şi mai câte… minunăţii!), la prima vedere, apar noi taxe şi impozite, noi poveri pe spatele populaţiei! Aproape ca pe vremuri când se tot spunea (sper să vă reamintiţi!) de “relizărili noastre înfăptuite pe calea socialismului şi comunismului a tot biruitor“!
Biruitor era, spunea atunci “marele conducător” (cum pare a vrea să fie şi dl Blaga!) socialismul, acum noile taxe şi impozite sunt tot biruri, nu?! Birurile pe care trebuie să le suportăm noi, cu toţii, inclusiv fidelii votanţi ai… gloriosului partid (ce se tot vrea, unic!).

Dar, cum spuneam, “minunile” apar şi se manifestă şi-n alte domenii de activitate. Iată, în comuna Nokia din jud. Cluj, primarul de acolo s-a gândit să investească o avere, nu în canalizare şi iluminat de care localnicii duc lipsă, ci în două baze sportive lăsate de mult în paragină cvazi totală!
O altă “minune”, la Sfântu Gheorghe, unde hotelul-simbol, cum i se spunea, hotelul Bodoc, ridicat cu însemnate sacrificii financiare, stă de cca 14 ani în… aşteptarea unei degradări totale! La fel, din păcate, ca şi Bulevardul Liviu Rebreanu din Capitală, în care, cu mult timp în urmă s-au investit milioane de euro “pentru modernizare”(?!), este acum aproape distrus în întregime!

Cu riscul de a fi, din nou, acuzat de… talmeş-balmeş, doresc să vă mai spun câte ceva şi despre alte “minuni” apărute şi derulate pe bandă rulantă în… ţara tuturor posibilităţilor, cum pare să devină România noastră! În satul Bumbuia din Dâmboviţa a fost construită prin 2009 o bază soprtiva, cică, modernă, cu teren de fotbal, tribune şi… nocturnă (!?) cu un buget de peste 800.000 de lei. Marea şi penibila problemă constă însă-n faptul că n-a avut şi n-are cine s-o folosească! Toţi tinerii din sat sunt plecaţi în străinătate!

obs1ADk Minuni... pe bandă rulantă!
39AlvyE Minuni... pe bandă rulantă!

În altă zonă a ţării, la Reşita, străzile oraşului au fost asfaltate într-o batjocoră jenantă, asfaltul de tip “foiţă” plătit cu 12 milioane de euro, se desprinde acum cu… mâna!

iRlaLkr Minuni... pe bandă rulantă!

La Piatra Neamţ, în perioada “de glorie” a guvernării PDL, au ajuns zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea unei suprastructuri necesare practicării sporturilor de iarnă. Superficialitatea proiectării a transformat planul într-un… eşec lamentabil şi extrem de costisitor! Orientarea spre soare a pârtiilor de schi, a făcut ca amenajările costisitoare să nu poată a fi folosite cum trebuie. Schiorii şi zăpada ocolind pârtia Cozla!

byKCFTn Minuni... pe bandă rulantă!
d8tiiRI Minuni... pe bandă rulantă!

Din acelaşi domeniu, al sporturilor, o altă “minune”, cu o altă conotaţie. Cu ceva zile-n urmă la Bucureşti, pe bătrâna arenă a Rapidului, s-a desfăşurat un patrulater al amintirilor. Nostalgic şi frumos, nu? Dar cine credeţi că a dat lovitura de începere? Nimeni altul decât “revoluţionarul” Miron Cozma!? Chiar dacă individul, cu un deosebit tupeu (puternic huiduit de public), a fost trimis, nu de mult, în judecată, în Dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii!…

Pun punct aici, nu înainte însă de a vă sugera să citiţi şi versurile unor autori anonimi, cu trimitere la ceea ce se întâmplă acum în ţara în care ne-am născut şi vieţuim! În ţara… minunilor!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

ZkfLxBb Minuni... pe bandă rulantă!
QcqjWh8 Minuni... pe bandă rulantă!

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la ““Minuni”… pe bandă rulantă!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 iulie 2017, 19:22   [#1]

  Ca să nu las articolul necomentat, las și eu o vorbă, Marcele: trăim în țara „minunilor” și nu mai trebuie să ne mirăm că ele se întâmplă. Dragnea a ajuns să țină hățurile României și cu voia noastră.

  Mă rog, a unora dintre noi…

 • ... a scris la 5 iulie 2017, 22:51   [#2]

  Mă gândesc că proiecte de genul pârtiei la soare şi a bazei sportive construite într-un sat cu bătrâni, au existat nişte “minţi luminate” care-au luat decizia investiţiilor, nu? Personajele astea, n-ar trebui să răspundă în faţa legii pentru felul în care au fost investiţi banii noştrii, ai contribuabililor? Nu există nici o instituţie în ţara asta, care să verifice aceste investiţii, să verifice cum au fost cheltuiţi banii contribuabililor?

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 6 iulie 2017, 10:44   [#3]

  Da, Francisc, in tara “minunilor” (merge si asa: … minunilor!) traim! Si, vorba lui Basescu, traim bine!! De atata bine, am ajuns unde suntem, nu?! Noi ce facem?! Sau ce putem sa mai facem? Comentam! Si nu toti! Tu, dl Dan si, de aceasta data, vorba lui Iliescu, ultimul pe lista, eu! Atat. Sanatatea (daca e!) ce ne-a mai ramas si… anii ce-i avem de trait. Restul, ce va vrea Domnul!…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 6 iulie 2017, 11:03   [#4]

  Dle Dan,institutii sunt!Si chiar multe la numar!Dar ce folos,daca, practic,nu fac mai nimic sau,intr-un caz fericit,se fac ,ca… fac!Atat!Chiar si cei(ghinionistii!) care au mai fost luati la bani marunti,cum se mai spune,cei de prin,,beciul domnesc”,au stat sau stau pe acolo cateva luni sau anisori,dupa care,liberi ca pasarea cerului,fac iarasi ce-au facut!Mai mult,devin parlamentari,ministri si mai stiu eu ce!Fara insa sa returneze averile si banii furati!Exemplele pe care le-am dat eu,sunt doar cateva,la intamplare.Daca ar fi sa intocmim un total al investitiilor facute aiurea,din banisorii nostri,am avea nevoie de zeci de pagini!Asa ca,noi le contabilizam,le dam de exemplu,iar ei, ,,investitorii”,cat si factorii de raspundere indrituiti prin lege,isi vad de treaba lor.Nestingheriti!Asta-i situatia!Deocamdata…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?