Mini drona Nixie

mini drona nixie Mini drona Nixie

Proiectul acesta cred că are foarte mari șanse de succes, însă în anumite condiții.

Care ar fi aceste condiții? Iată câteva:
– să fie un produs suficient de ieftin încât să și-l permită cât mai multă lume (în special tinerii, care știm bine că de obicei stau mai prost la capitolul “bani”);
– să fie fiabil;
– acumulatorul/acumulatorii dronei să permită o autonomie decentă (minim 10 minute, zic eu);
– să aibă un sistem inteligent de “back home”, în funcție de nivelul de încărcare al acumulatorilor și de distanța la care se afla față de telefon (care telefon presupunem că-l avem asupra noastră atunci când drona filmează). Cu alte cuvinte, dacă se afla la 200m distanță și mai are doar 10%~20% energie în acumulatori, să “vină singură acasă”, pentru a evita “prăbușirea” acesteia prin cine știe ce râu, lac, etc.
– software-ul să permită un mod de “tracking automat” al posesorului, un sistem automat gen “play and forget”, adică, lansez drona și eu îmi văd de treabă, drona mă urmărește automat și mă filmează fără să fiu nevoit să coordonez manual drona de pe telefonul mobil (stanga-dreapta, sus-jos, etc);

Drona de care vă spuneam se numește “Nixie” și este un mini aparat de zbor ce poate fi purtat la încheietura mâinii, asemenea unui ceas de mână.

Camera de pe mini-drona Nixie filmează la o rezoluție de 1080p și se sincronizează cu telefonul mobil sau tableta, prin intermediul unei aplicații ce poate fi instalată pe telefon sau tabletă.

Suportul monopied telescopic pentru selfie-uri a devenit extrem de popular în ultima vreme, pentru amatorii de selfie-uri. Ei bine, mini-drona Nixie cred că înseamnă pasul următor, firesc, în evoluția “selfie-urilor”.

maner telescopic monopied cu suport telefon mobil pentru selfie Mini drona Nixie

Categorie articol [ Stiri IT ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Mini drona Nixie”

  • ... a scris la 7 martie 2016, 2:14   [#1]

    hai ma da-o dracu… serios exista asa ceva pe piata? cum o controlezi? sau ea doar isi ia zborul, filmeaza si face poze apoi vine inapoi. cum vine inapoi? ii faci cu mana, ii faci cu ochiul? cum pisici stai cu mana libera, ca sa prinzi dracia cand esti cocotat pe stanca? Da, trebuie sa ai 3 puncte de sprijin, dar presupun ca atunci cand te cateri nu stai sa admiri privelistea, sa dai scoll pe facebook sau sa ai grija la drona de mana cand vine indarat.
    in rest, e chiar genial conceptul.

  • ... a scris la 7 martie 2016, 9:29   [#2]

    Dumnezeule cat e de mica.. ce sa zic, era exact ce ne lipsea :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?