O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr

Joseph Goebbels Ministrul Propagandei Publice in timpul regimului nazist 1933 1945 O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr

O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr

Paul Joseph Goebbels a fost Ministrul Propagandei Publice în timpul regimului nazist din Germania, începând din anul 1933 și până în 1945, iar printre multe altele, a lăsat umanității moștenire o frază ce a devenit celebră și cărei principiu se aplică cu succes până și în zilele noastre.
Joseph Goebbels spunea că:

O minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.

Acest gen de manipulare a maselor a fost și este aplicat cu succes în România, atât în perioada de dinainte de 1989 cât și după Revoluție. Metoda nu este nicidecum inventată de către români, însă este aplicată cu succes de către o bună parte dintre posturile de televiziune așa zise “de știri” din România. Televiziuni private, înființate de “oameni de afaceri” controversați, din nimeni nu știe ce bani(!?) și care au rol de “ciocane politice” și intrumente de șantaj, în avantajul patronului ori al grupului de interese aflat în spatele acelei televiziuni. Telespectatorii cu mai mult de doi neuroni au înțeles asta și încearcă să filtreze informațiile pe care aceste posturi de televiziune le transmit. Cei cărora, în schimb, le curg balele din colțul gurii, iau de bună și cred toate prostiile pe care respectivele posturi de televiziune le prezintă în așa numitele “dezbateri publice libere”,… dezbateri în care se vede de la o poștă că, până și invitații, în cea mai mare parte, sunt pe statele de plată ale patronului televiziunii în a cărui emisiune sunt invitați. Sunt plătiți cu mii de euro pe lună, ca să toarne lături în capul celor care-i deranjează în vreun fel sau altul, a celor care stau în calea intereselor personale și/sau de grup.

Începând cu decembrie 2016, avem o nouă putere politică în România. Mulți dintre cei ajunși la putere, au probleme grave cu legea – ori au deja condamnări la activ, ori au dosare în lucru.
În această perioadă, pe posturile TV private de știri din România, în toate emisiunile, atât moderatorii emisiunilor cât și invitații spun la unison un singur lucru: “Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România este o instituție abuzivă“.

Și, uitați-vă la “invitații” acestor emisiuni! Nu contează din ce partid fac parte, toți spun același lucru: “DNA este abuziv!
Întâmplător sau nu(?), toți cei cei care afirmă asta, au avut în trecut sau au probleme cu legea. Ori – în cazul avocaților – clienții lor, au probleme cu legea. Și nu pentru șofat sub influența alcoolului, nu pentru că au trecut pe roșu la semafor și nici pentru crimă … ci pentru CORUPȚIE, MITĂ, FURT DIN BANUL PUBLIC, DEVALIZARE!

Cu alte cuvinte, o adunătură de infractori penali și de apărători ai acestor infractori (moderatori TV și alți “jurnaliști”, avocați invitați în emisiuni, foști sau actuali parlamentari invitați, etc), strigă în gura mare, 24 de ore din 24: “DNA este abuziv!

Romania TV emisiune O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr
Antena 3 emisiune TV O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr

Categorie articol [ Politica, Televiziune, Radio, Presă ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr”

 • ... a scris la 11 ianuarie 2017, 9:06   [#1]

  Romania tv si antena 3. Alea nu-s televiziuni. Nu stiu cum plm le mai lasa sa emita. Otv l-au inchis. Pe astea de ce le lasa? Pentru ca indoctrineaza poporul cu ele. Pupa in cur psd-ul si lumea se uita la aceste “emisiuni politice”.

 • ... a scris la 11 ianuarie 2017, 10:53   [#2]

  Mai e și aia cu moderatorul emisiunii care începe să vorbească peste invitat (ca să-l “acopere” cu vocea), atunci când invitatul “o ia razna” și începe să spună lucruri care contravin fișei postului televiziunii, după care moderatorul anunță o scurtă “pauză de publicitate” și spune că “revenim la discuție, după publicitate…“. Iar după pauza de publicitate, evident, deja se discută despre cu totul altceva.
  Foarte des se practică și metoda asta pe la posturile noastre de televiziune …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 ianuarie 2017, 15:35   [#3]

  Eu sper că românii nu pot fi „tembelizați” la infinit și cred în proverbul referitor la picioarele scurte ale minciunii. Ar fi trist să sper în zadar…

  Despre România TV și Antena 3 am la îndemână numai cuvinte de „laudă” (nu dau exemple, că mă acuză colegul Marc de vulgaritate), dar e „democrație”, nu-i așa tizule Francisc?

  Ei bine, eu cred că aceste televiziuni sunt demonstrația perfectă a faptului că în România nu se poate vorbi despre democrație, pentru că într-o societate normală ele nu ar exista din simplul motiv al lipsei de audiență.

  Da´ la noi ca la nimenea!

 • ... a scris la 12 ianuarie 2017, 22:19   [#4]

  Eheee … se pare că mai există și români care nu pot fi manipulați atât de ușor. Și totuși, deși protestatarii au strigat “Huoo Antena 3!“, până la urma i-au ajutat elegant pe cei de la A3 să iasă din mocirlă … ăăă, pardon, din zăpadă.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?