Mici, dar și mari, nedumeriri!…

StressedOutFace Mici, dar și mari, nedumeriri!...

De multă vreme aflăm, mai ales din mass media, că X sau Y persoană (individ, cetățean sau cum vreți să-i mai spuneți…) a fost cercetat sau în foarte multe cazuri arestat de DNA pentru ilegalitățile (citiți: faptele) comise, cu mari prejudicii aduse statului! Trist, dar adevărat! Asta-i acum realitatea în România postdecembristă!

Cei mai mulți dintre făptași, au fost – în urma cuvenitului act de justiție – arestați pe diferite termene. Un lucru mai mult decât normal, veți spune. Așa și este. Dar, trecând peste precizarea că în cele mai multe cazuri, sentința primită le este apoi (justificat sau nu) înjumătățita – și chiar mai și! – respectivii, din “beciul domnesc” sunt eliberați, rămân totuși câteva întrebări! Unde ajung fabuloasele sume de bani furate?! Cine și cum le mai recuperează? Prejudiciile materiale aduse de dumnealor (sic!), în ce mod mai pot fi remediate?
În ce mă privește, toate acestea au fost și sunt o mare nedumerire!

Ar mai fi una, complementară la respectivul subiect abordat. Este aceea referitoare la diminuarea pedepselor, în urma editării unei, vezi Doamne, … lucrări științifice!? Pur și simplu, rămâi perplex! Oameni care în viața lor n-au scris nici trei rânduri, odată ajunși în pușcărie le vine printr-un miracol, talentul de… scriitor!? Dar nu așa, de trei lulele (scuzați-mi expresia), ci de scriitor de lucrări științifice! Cine le apreciază astea și mai ales, cum pot ei, “marii scriitori” să le scrie tocmai în pușcărie (rimează, nu?) – sunt, iarăși, o mare nedumerire! Numai Gigi Becali, omul care știe și face de toate, a scris, se pare, 4 sau 5 asemenea lucrări!

gigi becali steaua Mici, dar și mari, nedumeriri!...

Și pentru că veni vorba de finanțatorul Stelei, vreau să vă mai spun (fără a fi o noutate) că, de când a revenit printre noi, tupeul dar și aroganța, sunt și mai și!
Nu mai departe, în urmă cu câteva zile, a fost invitat prin telefon la o emisuine a postului Sport.ro. De ce este mereu invitat și de ce nu-l ignora, știindu-i obiceiurile, asta-i treba respectivilor redactori de la postul TV amintit. Acești … gazetarii, sau complăcut însă în situație și au permis să li se vorbească urât, în zeflemea, total ne-civilizat! Comportament pe care sus amintitul domn (?) îl afișează mereu, și dezinvolt, la orice solicitare (deci, apariție) a oricărui post de radio-tv și bineînțeles, de presa scrisă!
Așa stând lucrurile, de ce-l mai bagă-n seamă?! Este și asta o nedumerire, nu?

În sfârșit, iată și ultima. Despre subictul ce urmează, am mai scris dar… știți povestea cu predicatorul din deșert! Vorbești (în cazul nostru, scrii), dar nu te ascultă nimeni!
Mă refeream atunci la rubrica de sport (rețineți, vă rog, de SPORT) de la jurnalul de știri al ProTV-ului. Mai exact, spuneam că din totalul “principalelor știri din sport de azi“, cum se precizează de fiecare dată, foarte puține au ceva în comun cu fenomenul sportiv! Sunt, e adevărat, din lumea mondenă, din domeniul curiozității sau al faptului divers, dar nu din sport!
Ca să exemplific, ce legătură are, spre exemplu, Mădălina Ghenea cu sportul? Sau unul care cade-n cap, sau alta, anonimă, care se mărită, cu nu știu ce scafandru, sub apă!? Vezi, te uiți (în fond, nu te obligă nimeni!) și te minunezi… în așteptarea, totuși, a unei cu adevărat, știri din sport!

Dar despre aceasta și despre multe alte asemenea nedumeriri, cu o alta, eventuala, ocazie… Acum, vă doresc o zi cât mai plăcută!

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

Madalina Ghenea Mici, dar și mari, nedumeriri!...

Categorie articol [ Guest Post, Sport, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Mici, dar și mari, nedumeriri!…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 septembrie 2015, 0:37   [#1]

  Micile (marile) dumneavoastă nedumeriri sunt de fapt imense, domnule Ciubotariu. Începând de la „politicienii-scriitori” și terminând cu „finanțatori” de genul lui Becali, toți se cred niște ”Mesia” ai neamului românesc pentru care nu mai contează nicio lege fiindcă ei sunt mai presus de ea. Iar noi, „plebea”, n-avem decât să-i aplaudăm sau să-i înjurăm, în funcție de anii petrecuți în școală…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 14 septembrie 2015, 12:13   [#2]

  Dle FRANCISC, De multisor timp doresc sa vorbesc (un fel a spune, desigur) cu Dvs! Deci, va rog daca se poate sa-mi comunicati ID-ul Dv.
  Astept si… va salut!

 • Marand
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 10:20   [#3]

  @Marc Ciubotaru
  Deși intervenția mea este parțial off-topic, voi incepe printr-o remarcă referitoare la acțiunea scriitoricească. Administratorul acestui blog a avut ideea generoasă de a oferi posibilitatea celor ce îl frecventează de a posta aici articole pe diverse teme. Nu sunt sigur, însă, dacă administratorul a impus și folosirea corectă a limbii române. Și spun asta pentru că articolul scris de dvs. are atât de multe greșeli, (gramaticale, de topică, etc.), încât citind-ul am crezut, în unele locuri, că este o traducere, cu Google Translate, dintr-o limbă străină. Ca atare, referirea la „scriitorii” din ziua de azi, fie ei în libertate sau pușcărie, sau în lumea virtuală, vă include și pe dvs. Este inadmisibil, de exemplu, să pui virgulă înaintea unui verb; „Dar, trecând peste precizarea că în cele mai multe cazuri, sentința primită…”. Corect este: „Dar trecând peste precizarea că, în cele mai multe cazuri, sentința primită…”. Probabil că veți posta niște scuze de circumstanță…„scriitoricești”. Totuși….
  Cât privește coerența ideilor, rezultatul este un talmeș-balmeș, evident, consecință firească a gradului de „stăpânire” al limbii române.
  Referitor strict la subiectele abordate, ele sunt atât de comentate, (în diverse spații de comunicare), încât un comentariu în plus, fără să aducă nimic nou, nu-l văd ca fiind util.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 13:11   [#4]

  Dle. Marand, aveti dreptate in ce scrieti! Cu un amendament. Este, cred, la indemana oricui sa vaneze greselile altora (fie ele din graba, neglijenta sau nestiinta). Deatfel vreau sa va mai spun ca si din pertinentele (eu totusi asa le consider) Dv.observatii s-ar putea face, cu usurinta, un vertabil talmes-balmes! Dar ma-ntreb: la ce si cui foloseste?! Ca sa faci (ma refer la modul general) parada de nemaipomenita cultura sau, vezi Doamne, cat de intelectual sunt, e la fel de penibil!.. Cu deosebita stima si va promit ca voi fi mai atent si mai cenzurat in ale scrisului!…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 13:17   [#5]

  Vedeti, tot din graba sau, de ce, nu? “stimulat” de atatea obseratii, am mai facut (iarasi!) alte greseli! Acum aveti, din nou, camp de lucru!…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 13:19   [#6]

  Asa voi proceda si pe viitor!…

 • Marand
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 17:25   [#7]

  Răspunsurile dvs. mă distreză…la propriu! :))
  Și știu că orgoliul v-a fost vexat… se conoaște din faptul că ați postat trei! Nu una, nici două n-au fost de-ajuns, ci TREI replici!!! Și, așa cum anticipam, au apărul și scuzele de circumstanță…
  Însă distracția este deplină, atunci când citesc la sfârșitul primei replici… „vă promit că voi fi mai cenzurat în ale scrisului”, iar în a treia replică… „Așa voi proceda și pe viitor!”, (adică tot la fel ca în articolul al cărui autor sunteți). Bravo nenicule, halal națiune!, și la cât mai mulți Becali!!!
  Se spune că, în genere, ar trebui să respectăm părerile celor cu care comunicăm, indiferent de poziția exprimată. În acest caz, totuși, îmi permit să exprim, JUSTIFICAT, următoare negație; NU vă respect părerea!, pentru că NU meritați așa ceva! :-??

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 17:39   [#8]

  Stimate Dle Marand, din pura curiozitate am recitit observatiile Dv. Spre marea mea surprndere am dat, fara sa vreau, de doua greseli! Nu acuz pentru a motiva greslile mele, ci doar pt. a va aminti ca orice om este supus greselii, fara a fi blamat si denigrat! Concret: ati scris acolo, intre altele “(greseli de topica, gramatica, etc)” dar, din cate stiu, inainte de ETC. nu se pune virgula! Verificati, va rog! Apoi, tot pe acolo, ati mai scris: “incat CITIND-UL” …Nu era mai corect: “CITINDU-L“? Pai vedeti!?
  In sfarsit! Cred ca nu mai este cazul sau, mai exact, nu mai au rost asemenea dicutii si acuze. Contati, va rog, pe stima si onestitatea mea!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 septembrie 2015, 23:29   [#9]

  Și pe mine mă distrează (tot la propriu) încrâncenarea cu care combateți greșelile de ortografie din exprimarea domnului Ciubotariu. Încercați să înțelegeți (era cât pe ce să scriu înțelege-ți) ideile scrise de el fără să vă afișați în public (pseudo)cunoștințele de gramatică. Sper că nu v-am „vexat” orgoliul.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 martie 2016, 14:10   [#10]

  De ce vă credeți erudit, domnule Marand? Un om citit nu va scrie niciodată „citind-ul”. În loc să-i acuzați pe alții de agramatism, eu zic că e mai bine să puneți mâna pe DEX că nu strică…

 • Marand
  ... a scris la 12 martie 2016, 5:09   [#11]

  @Francisc „înt…Î…iul”…
  Bă, tu ești nărod? Ce dracu te-a apucat să te iei de mine într-un subiect încheiat acum un an? @-) , >:) Sau tu crezi că stau de vorbă cu toți :o) de pe net? Du-te bă și te tratează !!! x(

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?