Metode de fraudare a alegerilor practicate de USL

usl Metode de fraudare a alegerilor practicate de USL

Metode de fraudare a alegerilor practicate de USL

Metode de fraudare a alegerilor practicate de USL. Cele mai cunoscute metode de fraudare a votului sunt “turismul electoral”, “suveica” sau “foto”. “Turismul electoral” reprezintă transportarea şi plata unor cetăţeni pentru a vota în alte localităţi decât cele de reşedinţă (pe listele suplimentare).

Metoda de fraudare este folosită de cei din USL, la referendum, alegeri europarlamentare si prezidenţiale, unde circrumscripţia este naţională, iar votul într-o anumită secţie nu este condiţionat de domiciliul pe raza secţiei de vot. Unele transporturi se organizează chiar în mai multe localităţi.

Într-o anumită proporţie, turismul electoral este folosit şi la locale şi la parlamentare, uneori în combinaţie cu o procedură demarată anterior, cu complicitatea autorităţilor, de realizare a cărţilor de identitate pentru o anumită localitate cu câteva zile înainte.

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Metode de fraudare a alegerilor practicate de USL”

 • doru
  ... a scris la 6 august 2012, 9:34   [#1]

  Si la referendumul asta pentru demiterea presedintelui sunt foarte curios cum unele localitati au obtinut 200% prezenta la vot

 • ... a scris la 7 august 2012, 18:54   [#2]

  Aia din localitatile unde s-a intamplat asa ceva, ar trebui batuti pana la alo comanda impreuna cu primarii si cu toti cei care au organizat aceste treburi,dupa care in parnaie cu ei cel putin 20 de ani!
  Gunoaiele dracu, nu mai scapam de comunisti niciodata!

 • ... a scris la 13 august 2012, 23:39   [#3]

  @ doru: Suntem in tara tuturor posibilitatilor!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?