Meritoasa distincție conferită “Ținutului Zimbrului”

fx2LoFs Meritoasa distincție conferită Ținutului Zimbrului

În fiecare an, începând din 2018, în luna martie se organizează Green Destinations Awards în cadrul celui mai mare de târg de turism, cel puțin din Europa – ITB Berlin. În condițiile actuale, anul acesta gala a avut loc online. Pe data de 12 martie a.c., a fost transmisă live și pe pagina de Facebook a destinației Ținutul Zimbrului – ecoturism în Neamț.

Categoriile pentru care destinațiile din întreaga lume au fost nominalizate au fost: Mediu și climă, COVID și turism, Insule și plajă, Natură și ecoturism, Comunități și cultură. Iar anul acesta s-a inclus și a 6-a categorie: Votul publicului. Cred ca mai trebuie stiut ca acest Ținut al Zimbrului este inclus în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial, încă din anul 2017. Anul acesta, la inceput de martie, votul-publicului a plasat Tinutul Zimbrului pe locul 2 in lume, după Bitez – Bodrum, Turcia, ne informeaza, succint, www.ziartarguneamt.ro

Sprijinul și încrederea oferite de comunitatea noastră sau de turiști ne confirmă că suntem pe drumul cel bun în dezvoltarea și promovarea destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului. Am fost plăcut surprinsă de mobilizarea pe care am observat-o în cele cinci zile, de când am anunțat că se poate vota și până în momentul în care s-a spus Stop vot, sau chiar după acel moment. S-a putut vota timp de trei săptămâni, însă noi am făcut public doar cu câteva zile înainte. Și… să fim pe locul doi în lume în aceste condiții este o confirmare atât a vizibilității activității noastre, dar și a faptului că suntem o comunitate unită și că avem o zonă bogată din multe puncte de vedere. Mulțumim mult pentru sprijinul și încrederea acordate acum, precum și de-a lungul anilor!“, transmite, pentru presa, Viorela Chiper – manager destinația de ecoturism Ținutul Zimbrului. Includerea în acest top este evaluată de experți în turism din întreaga lume, la inițiativa Green Destinations.

Din aceeasi sursa mai aflam ca si acum criteriile care s-au luat si se iau în calcul, sunt atenția care se acordă mediului înconjurător, biodiversității, implicarea și promovarea comunității, culturii locale, a specificului locului, precum și atenția, respectul pentru aceste aspecte și nu numai. Se pune accent pe bunele practici. Se înțelege că nici o destinație nu este sustenabilă din toate punctele de vedere, dar se apreciază eforturile care se fac în această direcție.

În cazul microregiunii denumita și… Athosul României, unul din exemplele de bune practici este programul de repopulare a pădurilor nemțene cu zimbri in libertate. Programul a fost inițiat în 2005, de Administrația Parcului, fiind de fapt primul program din România de eliberare a celor mai mari mamifere de uscat ce traiesc in Europa. In prezent, prin aceste locuri legendare, de o neasemuita frumusete, se plimbă liberi peste 50 de zimbri. Ținutul Zimbrului este destinația ce se suprapune peste Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamt. În 2016 a fost certificată la nivel național, ca destinație de ecoturism. Merita, spun eu, sa fie vizitata…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Locuri si lucruri frumoase ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?