Mercedes S 300 CDI

Mercedes S Class este prin excelenţă o limuzină mare, cu motoare mari V6, V8 sau V12. Dar efectele crizei financiare şi summit-ul COP15 i-au făcut pe managerii de produs să revizuiască strategia şi astfel a apărut Mercedes S 300 CDI, primul S Class din istorie cu motor în patru cilindri. Ca să fim mai exacţi este vorba de motorul diesel de 2.2 litri biturbo care se regăseşte şi pe E 250 CDI, propulsor ce dezvoltă 204 CP şi un cuplu de 500 Nm.

Cuplat la cutia automată 7G-Tronic, acest motor a fost, aşa cum spuneam şi mai sus, introdus din raţionamente economice şi ecologice. În primul rând această limuzină produce CO2 în cantitatea de 159 g/km şi ar trebui să aibă un consum sub 6 litri la 100 km/h. Iar pentru că vorbim de o limuzină elegantă, în ciuda motorizării mici, performanţele ar trebui să fie mulţumitoare, cu un sprint până la 100 km/h, peste 8 secunde. Nu ştim deocamdată cu cât va fi mai ieftin S 300 CDI, decât S 350 CDI, dar cu siguranţă nu se va adresa altor categorii de clienţi, preţul fiind în continuare prohibitiv, doar consumul urmând să fie mai pământean.

Totuşi în lupta prestigiului, Mercedes face o mişcare îndrăzneaţă, din trio-ul celor trei mărci de prestigiu germane, fiind singurul constructor care sacrifică doi cilindri de la versiunea de bază , atât BMW Seria 7 cât şi Audi A8 pornind cu motoare cu cel puţin 6 cilindri. Dar judecând raţional, pentru o maşină de companie cei 204 CP sunt mai mult decât suficienţi pentru deplasarea din punctul A în punctul B şi luxul este cel care contează, iar la acest capitol S Class se ţine încă bine.

2iha2cn Mercedes S 300 CDI

Categorie articol [ Stiri Auto ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?