Medicii i-au spus Mihaelei Moise că mai are doar câteva ore de trăit

mihaela moise Medicii i au spus Mihaelei Moise că mai are doar câteva ore de trăit

Medicii din România

Nu este prima dată când incompetenţa medicilor din România aproape că face victime, cazul Mihaelei Moise a fost, se poate spune, unul fericit, pentru simplul motiv că “pacientul” a avut suficient curaj să spună “NU”, medicilor care vroiau să o măcelărească. În majoritatea cazurilor însă, incompetenţa medicilor din România a generat adevărate drame, multe dintre ele soldându-se cu decesul pacientului.
Nu degeaba există celebra zicală: “Operaţia a reuşit, însă pacientul a murit“. Ghinion, nu?

De fiecare dată când am avut vreo problemă mai serioasă de sănătate (în urmă cu ceva vreme am trecut şi eu printr-o operaţie), am ales unul dintre extrem de puţinele oraşe din România un există totuşi medici foarte buni, unde eşti tratat cu respect şi cu multă atenţie… Pentru că, medici buni există în: Cluj Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş şi … hai să mai zicem Timişoara şi Iaşi, care ar ocupa ultimele locuri din “clasament”. În rest, medicii nu sunt nimic altceva decât nişte “părerologi” ajunşi în posturile respective pe “linie de partid”, nepotisme ori alte astfel de “căi”.
Medicii din spitalele de provincie sunt efectiv nişte simpli “funcţionari” ai sistemului de sănătate românesc, buni cel mult să completeze nişte hârtii şi … să ia spăgi, lucru la care se pricep cel mai bine. Cu mici excepţii, bineînţeles … Dacă vrei medici buni, mergi la Cluj Napoca, la Bucureşti sau la Târgu Mureş. Acolo, da, există foarte buni profesionişti, există medici foarte buni, fiecare pe specializările lui. În spitalele din provincie însă, e un adevărat dezastru cu medicii, în materie de profesionalism şi competenţă …

La fel şi medicii de familie, buni doar pentru a completa nişte hârtii. O spun din proprie experienţă şi din experienţa prietenilor, a cunoscuţilor, care la rândul lor s-au plâns de faptul că medicul de familie este de o incompetenţă crasă. Deci, pot să generalizez fără nici un fel de problemă …

mihaela moise 1 Medicii i au spus Mihaelei Moise că mai are doar câteva ore de trăit

mihaela moise 2 Medicii i au spus Mihaelei Moise că mai are doar câteva ore de trăit

Cazul Mihaelei Moise a devenit “celebru” pentru simplul motiv că Mihaela Moise este o persoană cunoscută în showbiz-ul din România, însă ce se întâmplă în cazul oamenilor “obişnuiţi”? Nimic! Pacienţii mor şi cu asta basta … Se constituie o comisie care, cică, investighează cazul, după care basta… Cum se spune de altfel, orice “comisie” este făcută cu scopul de a muşamaliza cazul …


Categorie articol [ Sanatate / Familie ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Medicii i-au spus Mihaelei Moise că mai are doar câteva ore de trăit”

 • munteanu
  ... a scris la 21 aprilie 2015, 9:01   [#1]

  Va citesc blogul aproape in fiecare zi. Sunt de acord cu ceea ce citesc, dar de data asta nu pot sa fiu de acord cu dv. Eu cunosc doctori f.buni si in Craiova. Un barbat de 80 de ani, f.bolnav a fost operat de acesti doctori, acum e sanatos, vioi, isi conduce masina proprie pe distante destul de lungi. Eu am doctor de familie din comuna Carcea, jud.Dolj, persoana extrem de competenta, interesata de pacienti. Asa ca nu mai generalizati, fiind in necunostinta de cauza. Mentionez ca nu sunt cadru medical. Cu respect, T.Munteanu.

 • ... a scris la 21 aprilie 2015, 10:26   [#2]

  Am spus că mai există şi excepţii, însă din păcate în majoritatea oraşelor din provincie situaţia este dezastruoasă. Cred că ar trebui conceput un sistem modern de evaluare individuală a competentelor fiecărui medic iar medicii să fie numiţi în posturi în funcţie de compentenţe … iar asta pentru a obţine o mai bună distribuire a medicilor buni în spitale, astfel încât fiecare spital din provincie să aibă măcar câţiva medici buni, iar ceilalţi (mai puţin experimentaţi) ar avea oportunitatea să “înveţe” meserie de la cei buni.

 • ... a scris la 21 aprilie 2015, 12:40   [#3]

  Dude, cine e Mihaela Moise, FFS?

 • ... a scris la 21 aprilie 2015, 15:39   [#4]

  E cucoana din poze şi din video … băgătoare de seamă, dar asta n-are importanţă, cucoana s-a “lipit” de orice nume cunoscut pentru a-şi creşte notorietatea.

 • ... a scris la 23 aprilie 2015, 10:29   [#5]

  Si poate vezi ca nu are nimic,e doar asa cum ai spus si tu ” sa isi creasca notoritatea” :))

 • Jojo
  ... a scris la 2 octombrie 2018, 16:18   [#6]

  Nu doar in provincie situatia este dezastruoasa.Vad ca s-au gasit multi care sa comenteze aiurea.Eu o cred.O prietena de-a mea a fost la un pas de fi “terminata” de un medic ginecolog din Bucuresti.A vrut sa-i scoata ovarele pentru ca el a crezut ca are cancer ! Ce sa vezi? Avea doar un fibrom uterin!

  :o

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?