Meciul nostru cel de toate serile…

minge fotbal teren gazon football Meciul nostru cel de toate serile...

Rândurile de mai jos au fost scrise la cald. Din păcate conexiunea la internet a picat taman când le-am terminat. S-au răcit între timp, da’ poate că Dan le va face publice cât de repede poate… Știu că n-are timp, da’ mai știi?

(am scris eu între timp niște comentarii de pe tabletă, dar unul ca mine se adaptează greu la tastatura aia minusculă fără ochelari)

Norvegia–România 4–0. Să zicem mulțam…

Ce mai rămâne de spus după un asemenea scor? Nici măcar să împarți sudalme nu mai are sens…

Și vine Rădoi cu un discurs de toată jena, de parcă nu el ar fi răspunzător! Nu spun că reprezentativa României trebuia să câștige, era iluzoriu să ne închipuim asta, zic doar că maniera în care am pierdut e o rușine. Cică nu am fost „capacitați” , vorba lu‘ Mirel.

Ultimele două jocuri „prestate” de națională ar trebui să ne aducă cu picioarele pe glie și să ne scoată din cap păsărica ce tot cântă că putem câștiga această grupă. Îmi pare rău de jucătorii convocați (că fotbaliști nu prea am motive să-i numesc) la echipă, dar cred că o mare parte din vina eșecului le aparține.

Cum să-ți „reprezinți” patria cu un joc leșinat în care nu ești în stare să legi mai mult de trei pase? Mulți l-au ridicat în slăvi pe selecționer, că cică a adus un suflu nou în țurca autohtonă pe care unii o numesc fotbal. Păi ce „strateg” e ăla când îl bagă în joc pe Alibec (un atacant de meserie) în minutul 88 la scorul de 4-0?

Jocul naționalei din seara asta nu se poate numi (nici cu toată indulgența de care sunt capabil în toată existența mea de suporter) fotbal. A fost cel mai slab meci la care am asistat în ultimii ani.

Înțeleg că poți pierde un meci la acest scor, că așa e fotbalul. Alergi ca nebunul, pasezi, driblezi, tragi șuturi în bară, joci fotbal adică. Dar când pasezi doar înapoi și în lateral și nu îți propui atacul la poarta adversarului, cum Dumnezeu să crezi în victorie?

Să zicem din toată inima mulțam că nordicii au fost milostivi. Au fost mai buni decât noi în toate fazele jocului…

- octombrie trist -

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Y8T5iA9 Meciul nostru cel de toate serile...

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

17 comentarii la “Meciul nostru cel de toate serile…”

 • marc
  ... a scris la 13 octombrie 2020, 16:56   [#1]

  Bine scris,la obiect, dar mai ales si la timp.Am scris si eu unul cu referire la intreg sportul romanesc pe care ,cine stie,poate ca pan’ la anu’ o sa-l publice Dan.Ca va avea vreun efect sau nu,ramane de vazut.S-ar putea chiar ca pana la publicarea (daca o sa fie)acestuia,adica a articolului,situatia dezastroasa din ceea ce se numeste sport,sa se mai amelioreze!Orice-i posibil….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 0:37   [#2]

  Iar am dat-o în bară, că de obicei. De data asta cică am avut “nu atitudine”…

  Austriecii erau o echipă de învins, da’ pentru asta mai trebuie și putință, adică știința jocului.

  Va mai curge multă apă pe Dâmbovița până vom învăța cum se joacă acest joc.

  Declarația unuia dintre jucători mi se pare de antologia umorului: “nu se poate să câștigi dacă nu dai gol”

  Eu zic că se poate: adversarul se bate singur…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 2:09   [#3]

  Mărturisesc că am vizionat această partidă cu sufletul la gura uscată (am destupat prima bere abia cu vreo două minute înainte de pauză), încercând să-mi fac iluzii că putem câștiga fiindcă avem (vorba comentatorilor Protv, băieții ăia care nu au habar de fotbal) atitudine… Și chiar am avut atitudine, dar ce folos dacă nu știm să punem piciorul pe minge în momentele cheie ale jocului?

  Pe oricâte fețe am întoarce rezultatul acestui meci, trebuie să ne recunoaștem norocul că nu am pierdut încă o dată la scor de neprezentare (spun asta deoarece austriecii au tras-o de două ori în bară, faze în care „defensiva” noastră a fost depășită în mod evident).

  Celor care mai cred că „selecționata lui Rădoi” e pe drumul cel bun le spun doar atât: ca să fii învingător trebuie să înveți cum se câștigă în echipă…

  Oricât de talentați ar fi componenții „orchestrei” (ceea ce nu e cazul; naționala noastră nu e o echipă de instrumentiști capabili să interpreteze o partitură, ci doar o trupă de lăutari în care fiecare cântă după ureche crezând că „muzica” lui încântă spectatorii), dacă cântă după bagheta unui dirijor nepriceput nu au cum să urce în top.

  La momentul tragerii la sorți pentru grupele Ligii Națiunilor comentam pe-aici că ar fi bine să prindem locul 3 în această grupă. Deocamdată suntem în grafic… E foarte probabil ca după meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord să terminăm pe ultimul loc…

 • marc
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 8:55   [#4]

  Ti-am spus Francisc,am si eu un articol despre același subiect,dar dupa cate-mi dau seama nimeni nu vrea să înțeleagă că totusi munca si bunele intenții ale omului ,nu trebuie ignorate!De ce,poate ca stii tu?!..

 • marc
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 8:57   [#5]

  Pana la anu ce vine,s-ar putea sa aflu si eu…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 9:52   [#6]

  Știu multe chestii, Marc, dar nu le știu pe toate. Dacă-mi permiți, îți dau un sfat: când ai inspirație și poftă de scris postează-ți „munca și bunele intenții” sub formă de comentariu…

  Fac asta de la o vreme și constat că scrierile mele (necitite de nimeni, e clar!) apar instantaneu pe blog. „Roboțelul” lui Dan nu e programat să ignore bunele intenții și „programatorul” nu are timp de pierdut cu aiurelile unora ca noi.

  Mă pune pe gânduri faptul că la vârsta ta mai vorbești despre muncă. Stai „pi pași”, Marcele! Lasă-i pe tineri să învețe ce e picătura de sudoare scurgându-se pe frunte…

  P.S.: Între noi fie vorba, prietene Dan. De ce nu „afișezi” la timp pe blogul ăsta părerile (articolele) lui Marcel? Scuza că ești în criză de timp nu ține… Bătrânii trebuie respectați.

 • marc
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 11:22   [#7]

  N-am cerut niciodata clementa sau favoare ,indiferent cui ..Apoi ,dragul meu,Francisc,timplul(viata)trece indiferent ca esti tanar sau batran.Nu crezi ca folosesti in exces acest concept?!Faptul ca am ajuns la o varsta pe care as dori s-o aiba orice traitor,nu insemna mila si nici toleranta.In ce ma priveste,te asigur ca nu-s grabit deloc.Absolut deloc.Sunt insa mahnit si nedumerit de ce se tergiverseaza niste lucruri ata de simple,indiferent ca-s facute dintr-un simplu hoby sau divertisment si nu din obligatie.Despre munca poate vorbi oricine.Teoretic sau practic.Din nefericire,la noi,in Romania,se pare ca munca-i o povara,un chin.De asta am ajuns unde suntem si,mai ales,unde vom ajunge!Asa ca,trebuie sa fii convins-si nu numai tu- ca niciodata nu voi fi un amortit(fizic sau intelactual)care sa starneasca mila celor din jur.Citeste,gandeste si daca ai chef ,inclusiv timp dar si maturitate, vei vedea ca am dreptate…Iti doresc spor la munca…tinerelule si te mai rog sa nu-mi mai pui pile.Pune-le,eventual,celor ce au nevoie de asa ceva…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 11:29   [#8]

  Comentariul de la ora 0,37 e scris pe tabletă. De-aia apare în loc de ca și un nu în plus la atitudine. Oricum aș scrie, sper că înțelegeți ce am vrut să spun, prietenii mei imaginari!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 12:07   [#9]

  Simți că ți-am cerut vreodată clemență, favoare, milă sau toleranță, nea Marc? Despre ce „concept” aduci vorbire? Ăla că viața trece?

  Păi acest adevăr îl știm cu toții din fragedă pruncie. Enigma e că unii (prea mulți după părerea mea) încă mai cred că banii aduc fericirea și fac pe dracu’n patru să-i aibă. Iar noi, în majoritate, îi „ajutăm” cu ștampila…

  Trăirea e o chestie finită, prietene Marc. Orice trăitor e conștient de acest adevăr indiscutabil. Baiul e că mulți dintre muritori se cred nemuritori. Nu dau nume, fiindcă nu are sens…

 • marc
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 13:30   [#10]

  Ma refeream la conceptul(termenul,cuvantul)de ,,batran”….Cine nu-i are sa-i cumpere,parca asa-i,nu?Iar cine,din ‘n motive si cauze,,,beneficiaza”,intr-un fel sau altul, de acesti numiti ,,balast social”,sa le urmeze exemplu ,macar sub aspectul longevitatii…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 13:51   [#11]

  Recitind comentariul tău, am dat de o frază ce trebuie băgată la index: „Despre muncă poate vorbi oricine. Teoretic sau practic”.

  Chestia nasoală e că despre munca pe bune vorbesc teoretic doar trântorii societății, lăsând „practica” în aripile albinelor culegătoare… Ce să mai explic? Furnicuțele au grijă ca cei ce trebuie să aibă grijă de furnicuțe să o poată face, că de-aia avem ștampila în mână o dată la patru ani…

  Idei „socialiste”, n-așa? Băga-mi-aș tot ce-mi rămâne de băgat în „aripioarele” lor… Nu-mi convine deloc social-democrația asta în care hoții își apără „cuceririle”. Băieții ăștia „deștepți” ar trebui să-și vadă de treabă prin tribunalele patriei!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 14:02   [#12]

  Oare mai contează „conceptul” la care faci aluzie, prietene Marc?

 • marc
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 14:27   [#13]

  Prea multă filosofie pentru un fleac!Spune-mi cum vrei,ca eu tot asta,,,batranul” sunt…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 octombrie 2020, 21:00   [#14]

  Ai dreptate, Marc! Prea multă filozofie pentru niște fleacuri…

  De ce naiba am îmbătrânit când viața noastră a fost un fleac? La ce bun mai scriem pe-aici dacă suntem doar niște flecari?

  Sănătate-ți doresc, bătrâne! Pune tu ghilimelele…

 • marcc
  ... a scris la 16 octombrie 2020, 6:44   [#15]

  Nu,nu-i nevoie.Asa sunt.De ce-as eluda un adevăr,o realitate evidență?!…

 • marc
  ... a scris la 16 octombrie 2020, 6:46   [#16]

  Nu e cazul.Ar insemna sa ma îmbăt cu apa chioară.Sa ma mint pe mine…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 octombrie 2020, 12:05   [#17]

  Bătrânețea nu e un defect, Marcele. E o realitate firească…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?