Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare

electric car Mitsubishi i Miev masina electrica Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare

Dupa cum spuneam si intr-un articol mai vechi, taxa auto de prima inmatriculare va deveni obligatorie pentru orice autovehicul, singurele autovehicule scutite de taxa de prima inmatriculare vor fi masinile electrice sau cele “hibride”, adica masinile care au si propulsie bazata pe motoare electrice.

Incepand de la 1 ianuarie 2011, inclusiv masinile cu norma de poluare Euro 5, vor plati taxa de prima inmatriculare. Iata si un tabel informativ (cateva exemple) despre nevelurile taxei de prima inmatriculare:

taxa prima inmatriculare euro5 2011 Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare

Solutia viitorului in opinia mea este automobilul electric, pana acum pare cea mai viabila si concreta alternativa la actualele automobile cu propulsie asigurata de motoare cu combustie interna. Problema este… pretul foarte mare al acestora ! Ma uitam de exemplu la un Mitsubishi i-Miev, o masina electrica scoasa de cei de la Mitsubishi… Pretul este exorbitant, undeva la vreo 45.000 de dolari.

Mitsubishi i Miev masina electrica Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare

Masina este totusi o masina mica, “de oras”, ori la banii astia iti poti cumpara o ditamai limuzina sau chiar o masina “sport”. Un alt mare dezavantaj este autonomia acestui Mitsubishi i-Miev, de numai 160 de kilometri iar incarcarea bateriilor de la o sursa de curent de 220 de volti, necesita 7 ore. Mai ramane de vazut si durata de viata a acumulatorilor Li-Ion, si cat ar costa inlocuirea acestora in caz de .. probleme.

Sunt tot mai hotarat sa fac acest pas, catre automobilul electric insa nicidecum la pretul acesta. O masina electrica de clasa mica, “de oras” ar trebui sa fie undeva pe la vreo 10.000 de euro (cea mai ieftina).

Categorie articol [ Stiri Auto ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare”

 • ... a scris la 10 noiembrie 2010, 15:37   [#1]

  In mod categoric automobilele electrice au un pret prohibitiv. Acestea sunt mai degraba, niste masini de foarte mica serie pentru expozitii!
  Iar in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare pentru acestea, putintica rabdare! La cat de infometat e guvernul, se rezolva asta rapid.

 • ... a scris la 11 noiembrie 2010, 21:28   [#2]

  cu prima ocazie i-mi cumpar una electrica :))

 • ... a scris la 14 noiembrie 2010, 12:06   [#3]

  la cat costa ar trebui scutite de orice tip de taxe… pentru a se incuraja cumpararea…

 • ... a scris la 1 decembrie 2010, 17:17   [#4]

  Mama vrea asa masina _:d

 • Kronstadt
  ... a scris la 11 februarie 2011, 19:39   [#5]

  @ Peter, good point. Astia ar fi in stare sa ne taxeze si pentru numarul turelor de volan facute pe 1000 m. :d

 • Andrei
  ... a scris la 24 februarie 2012, 0:31   [#6]

  O mare prostie masinuta asta.. arata exact ca un matiz, doar ca matizul valoreaza 2-3 mii de euro, cu restul, ai bani de benzina pentru el (pentru Matiz) tot restul vietii.. ganditi un pic.

 • AutoTim
  ... a scris la 20 iunie 2014, 23:13   [#7]

  Se aude ca sar scoate aceasta taxa, taxa de prima inmatriculare a stricat toata piata auto din Romania, e absurd daca se schimba proprietarul sa platesti taxa pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, daca nu o vinde nu polueaza? doar daca o vinde noul proprietar trebuie sa o plateasca. Total absurda legea taxei de poluare.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?