Masina electrica cu autonomie de 600 de Km

Masina electrica cu autonomie de 600 de kilometri

audi a2 electric version 150 Masina electrica cu autonomie de 600 de Km

Masinile electrice par a fi una dintre alternativele actualelor masini dotate cu motoare cu combustie interna, una dintre alternativele viabile pentru rezolvarea problemelor de mediu care se agraveaza pe zi ce trece.

Masinile electrice realizate pana acum insa, pe langa lipsa performatelor “sportive” pe care le ofera motoarele clasice, aveau si un alt mare neajuns: autonomia. Automomia acestor tipuri de masini fiind pana acum de maxim 300 de km… Acest impediment insa pare sa aiba sanse de rezolvare, odata cu gasirea de catre niste producatori de baterii a unei solutii bune pentru bateriile cu care sa fie dotata o astfel de masina electrica: bateriile litiu-metal-polimer. Compania DBM Energy din Berlin, Germania, a realizat un set de baterii litiu-metal-polimer pe care l-a montat pe un Audi A2. Nu s-au facut nici un fel de modificari la masina, in afara de faptul ca motorul cu ardere interna al masinii a fost inlocuit cu un motor electric alimentat de la setul de baterii litiu-metal-polimer. Echipamentele masinii si spatiul au ramas aceleasi: 4 locuri, portbagaj incapator, aer conditionat, instalatie audio, airbag-uri, scaune incalzite, ABS, etc… Singura limitare a masinii este viteza, aceasta fiind limitata la 130 de Km/ora.

Masina a reusit sa parcurga 605 kilometri cu un singur “plin” de energie electrica, testul a fost efectuat pe un traseu intre Munchen si Berlin. De la aceasta autonomie in sus, masinile electrice pot fi deja luate in calcul ca o alternativa serioasa pentru actualele masini cu motoare cu ardere interna.

 Masina electrica cu autonomie de 600 de Km

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 28 octombrie 2010 in categoria Stiri Auto. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

6 comentarii la subiectul “Masina electrica cu autonomie de 600 de Km”

 1. Peter

  Sa observam ca testul a fost facut pe un traseu intre Munchen si Berlin! Cati kilometri ar fi in stare sa faca pe un traseu intre Oradea si Cluj?

 2. daniel rus

  banuiesc ca pe ceva autostrada si fara plan inclinat. la un drum bistrita-suceava (de ex) la ce dealuri si serpentine sunt, se cam duce bateria. stiu ca sunt niste date irelevante, dar un numar de persoane prezente in masina pe acest traseu la test si incarcarea masinii cu bagaje de ce nu se specifica. nu ma incalzeste cu nimic faptul ca pot merge singur 600 km cu o masina goala, daca fac 200 km cu 3 persoane si 50 kg de bagaje

 3. nimeni

  la tv au spus ca au incarcat acumulatorii in 20-30 min, daca am auzit bine. mi-ar conveni mult in oras ! si nu au spus pretul !

 4. tymu

  Tata meu e amator la audi are A4 )

RSS

Trackbacks

 1. Airpod – masina care merge cu aer comprimat
 2. Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro