Masina electrica cu autonomie de 600 de Km

Masina electrica cu autonomie de 600 de kilometri

audi a2 electric version 150 Masina electrica cu autonomie de 600 de Km

Masinile electrice par a fi una dintre alternativele actualelor masini dotate cu motoare cu combustie interna, una dintre alternativele viabile pentru rezolvarea problemelor de mediu care se agraveaza pe zi ce trece.

Masinile electrice realizate pana acum insa, pe langa lipsa performatelor “sportive” pe care le ofera motoarele clasice, aveau si un alt mare neajuns: autonomia. Automomia acestor tipuri de masini fiind pana acum de maxim 300 de km… Acest impediment insa pare sa aiba sanse de rezolvare, odata cu gasirea de catre niste producatori de baterii a unei solutii bune pentru bateriile cu care sa fie dotata o astfel de masina electrica: bateriile litiu-metal-polimer. Compania DBM Energy din Berlin, Germania, a realizat un set de baterii litiu-metal-polimer pe care l-a montat pe un Audi A2. Nu s-au facut nici un fel de modificari la masina, in afara de faptul ca motorul cu ardere interna al masinii a fost inlocuit cu un motor electric alimentat de la setul de baterii litiu-metal-polimer. Echipamentele masinii si spatiul au ramas aceleasi: 4 locuri, portbagaj incapator, aer conditionat, instalatie audio, airbag-uri, scaune incalzite, ABS, etc… Singura limitare a masinii este viteza, aceasta fiind limitata la 130 de Km/ora.

Masina a reusit sa parcurga 605 kilometri cu un singur “plin” de energie electrica, testul a fost efectuat pe un traseu intre Munchen si Berlin. De la aceasta autonomie in sus, masinile electrice pot fi deja luate in calcul ca o alternativa serioasa pentru actualele masini cu motoare cu ardere interna.

 Masina electrica cu autonomie de 600 de Km

Categorie articol [ Stiri Auto ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Masina electrica cu autonomie de 600 de Km”

 • ... a scris la 28 octombrie 2010, 18:34   [#1]

  Sa observam ca testul a fost facut pe un traseu intre Munchen si Berlin! Cati kilometri ar fi in stare sa faca pe un traseu intre Oradea si Cluj?

 • ... a scris la 28 octombrie 2010, 20:33   [#2]

  banuiesc ca pe ceva autostrada si fara plan inclinat. la un drum bistrita-suceava (de ex) la ce dealuri si serpentine sunt, se cam duce bateria. stiu ca sunt niste date irelevante, dar un numar de persoane prezente in masina pe acest traseu la test si incarcarea masinii cu bagaje de ce nu se specifica. nu ma incalzeste cu nimic faptul ca pot merge singur 600 km cu o masina goala, daca fac 200 km cu 3 persoane si 50 kg de bagaje

 • nimeni
  ... a scris la 28 octombrie 2010, 23:03   [#3]

  la tv au spus ca au incarcat acumulatorii in 20-30 min, daca am auzit bine. mi-ar conveni mult in oras ! si nu au spus pretul !

 • ... a scris la 1 decembrie 2010, 17:16   [#6]

  Tata meu e amator la audi are A4 )

Trackbacks

 1. Airpod – masina care merge cu aer comprimat
 2. Masinile electrice, scutite de taxa de inmatriculare

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?