Maşina care consumă 0,5 litri la suta de kilometri

masina care consuma 0.5 litri la suta Maşina care consumă 0,5 litri la suta de kilometri

Avem printre noi si oameni de nadejde, care dupa acumularea unei vaste experiente in timpul vietii, si-au pus in practica ideile si astfel a iesit ceva ce poate multi dintre noi isi doresc: o masina care consuma doar 0.5 litri la suta de kilometri.

Inventatorul minunatiei este un roman cu vârsta de 79 de ani din Prahova si se numeste Justin Capră. In atelierul sau personal din Filipeştii de Pădure, Justin Capră a creeat un prototip de maşină, care are un consum mediu de numai 0,5 litri la suta de kilometri şi care poate atinge viteza de 90 de kilometri pe oră.
Maşinuţa are o greutate de numai 150 de kilograme şi costă doar 2000 de euro. Justin Capră a parcurs distanta dintre Bucureşti si Iaşi, adica peste 400 de kilometri, cu doar 2 litri de benzina !
O particularitate deosebina a acestei masinute este si faptul ca ineditul automobil merge cu aproape orice, incepand de la benzina si pana la motorina sau ulei alimentar.

Inginerul de aviaţie Justin Capră nu este la prima inventie, el a acumulat numeroase premii naţionale şi internaţionale, a obtinut 60 de brevete de inventie, are in “palmares” peste 80 de minitursime (automobile de mici dimensiuni), 30 de motorete cu propulsie neconveţională, şi peste 130 de lucrări de specialitate, cărţi şi cursuri…

Din pacate pentru maşinuţa-minune si pentru noi, se pare ca nici un investitor nu este interesat sa produca in serie acest automobil, care ar putea fi cumparat cu doar 2000 de euro …

masina care consuma 0.5 litri la suta Maşina care consumă 0,5 litri la suta de kilometri

masina care consuma 0.5 litri la suta Maşina care consumă 0,5 litri la suta de kilometri

masina care consuma 0.5 litri la suta Maşina care consumă 0,5 litri la suta de kilometri

Categorie articol [ Auto / Moto ]
Tagged with: [ , , , , , , , ]
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comentarii la “Maşina care consumă 0,5 litri la suta de kilometri”

 • Florin

  Foarte tare! 8-}

 • sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga. si sper sa se gaseasca pana la urma un investitor.chiar daca e numai pt un loc, cred ca la banii astia ar fi multi care sa o cumpere. si tie dane, felicitari pt articol. :)

 • eu zic ca se merita sa dai pe ea 2000 de euro,e mult mai buna decat un motoscuter. :d

 • Mi se pare mie, sau e o bucata decupata dintr-un avion, caruia i-a pus 4 roti si-un motor ?

 • Frumoase realizari ale romanului! Pacat ca aceste idei nu se aplica pe scara larga. Explicatia americanului pe care i-a dat-o domnului Capra nu o vad indreptatita !

 • ioangeorgescu

  Ce este bun, ieftin si ROMANESC nu se doreste, ghiciti voi de ce si de catre cine!

 • Obrijanu Ricardo

  Eu sunt din Filipestii de Padure si pot sa spun ca am auzit de domnu Capra doar dupa net ca se pare ca oamenii de aici nici macar nu ii intereseaza despre nimic…

Adaugă un comentariu