Malaysia vs Costa Rica – Procesoare Intel

intel ivy bridge Malaysia vs Costa Rica  Procesoare Intel

Malaysia vs Costa Rica – Procesoare Intel

Un prieten foarte bun de-al meu este un pasionat “tester hardware” (dacă pot să-i spun aşa). Numele lui este Doru P. şi este cunoscut în mediul online românesc, aş putea spune chiar foarte cunoscut printre pasionaţii de overclocking. Este genul de persoană care de cele mai multe ori deţine ultimele modele de componente încă de dinainte că acestea să apară în România, nu de puţine ori a fost primul “client” din România care a cumpărat diverse componente înainte ca acestea să existe pe la vreun magazin online sau depozit/furnizor din România.

Ţinând astfel cont de pasiunea lui, nu trebuie să ne mire faptul că deja şi-a schimbat procesorul pe unul dintre calculatoarele pe care le are “în dotare”, în speţă este vorba despre un Intel i7-4770k, procesor care poate fi numit fără nici un fel de problema “procesorul momentului”, d.p.d.v al raportului performanta preţ.

Ei bine, respectivul amic de care vă spuneam, bineînţeles că a fost printre primii clienţi ai procesorului i7-4770K, l-a cumpărat aproape imediat cum a apărut pe piaţă. A nimerit ca la vremea respectivă, procesorul i7-4770K pe care l-a cumpărat, să fie unul “Made in Malaysia”. Era mulţumit de procesor, dar cum amicul meu este un tester înrăit … ar fi vrut “mai mult”.

În urmă cu doar câteva zile şi-a cumpărat alt procesor, tot un Intel i7-4770K, de data aceasta însă a cumpărat un procesor “Made in Costa Rica”. S-a apucat iarăşi de teste/overcklocking şi … surpriză: procesorul Intel “Made in Costa Rica” funcţiona fără probleme cu 200 MHz mai mult decât acelaşi procesor “Made in Malaysia” (overcklocat, bineînţeles…).
Ei bine, atât în urma acestui experiment cât şi un urma informaţiilor apărute până in acest moment, se pare că procesoarele Intel “Made in Costa Rica” sunt o idee mai bune decât procesoarele “Made in Malaysia”.

i7 4770K Made in Costa Rica Malaysia vs Costa Rica  Procesoare Intel

Eu nu am făcut încă “trecerea” la generaţia a 4-a, în acest moment am un Intel i7-3770K şi curiozitatea m-a împins să aflu ce fel de procesor am eu, daca este “Made in Malaysia” sau “Made in Costa Rica” ? Am căutat cutia în care a venit procesorul şi … am avut plăcuta surpriză să constat că şi procesorul meu este “Made in Costa Rica”. Am răsuflat uşurat … se pare că am avut noroc, deşi în momentul în care am cumpărat procesorul nu am ţinut cont de acest aspect.

Sunt convins că în utilizarea de zi cu zi, aceste mici diferenţe sunt complet isesizabile, de fapt aş putea spune chiar inexistente, pentru un pasionat de overcklocking însă, aceste mici diferenţe contează … atât în punctajele obţinute care sunt un fel de “barometru” al performanţei respectivului procesor, cât şi satisfacţia personală a posesorului că a avut noroc şi a făcut un “deal bun”.

Iată şi câteva imagini cu procesorul meu Intel i7-3770K (mai precis, cutia … pt. că procesorul e în PC):

Intel i7 3770k Made in Costa Rica 7 Malaysia vs Costa Rica  Procesoare Intel

Intel i7 3770k Made in Costa Rica 6 Malaysia vs Costa Rica  Procesoare Intel

Intel i7 3770k Made in Costa Rica 5 Malaysia vs Costa Rica  Procesoare Intel

Intel i7 3770k Made in Costa Rica 4 Malaysia vs Costa Rica  Procesoare Intel

Categorie articol [ Hardware ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Malaysia vs Costa Rica – Procesoare Intel”

 • Severus
  ... a scris la 29 decembrie 2013, 11:29   [#1]

  Interesant, nu stiam, dar teoretic procesoarele ar trebui sa fie la fel, cipurile fiind identice.La ce frecventa maxima functioneaza procesorul lui Doru fara sa dea rateuri?
  Din punct de vedere hardware, niciodata nu e bine sa sari repede pe ceva chiar dupa ce e lansat, surprizele pot fi negative. Desi nu m—am abţinut si am facut exact invers, cand am achiziționat un intel 2500K si o placa de baza aferentă, am nimerit bine, fara probleme dar am asteptat 2—3 săptămâni sa mi le aduca.Momentan astept urmatoarea generatie de procesoare de la intel, poate se merita sa fac trecerea la ceva care sa merite din punct de vedere performanţă/pret.

 • ... a scris la 29 decembrie 2013, 11:56   [#2]

  Deci, i7-4770K “Made in Malaysia” l-a dus in 4.5 GHz cu 1.35V (racire H80).
  Acelasi procesor i7-4770K dar “Made in Costa Rica”, merge la 4.7 GHZ tot cu 1.35V, sau merge la 4.6 GHz cu 1.33V si la temperaturi mai mici decat Malaesianul …

 • doru
  ... a scris la 29 decembrie 2013, 12:55   [#3]

  @severus in mod normal asa ar trebui sa fie , depinde mult de ce fel de procesor prinzi …adevarat este ca tot asa ai putea sa prinzi si-un malayezian bun …Unii au avut rabdare sa posteze mai multe cipuri gasite cum merg ; Vezi un ex: aici:
  http://forum.hwbot...hread.php?t=73933

  i7-4770K Overclock:
  i7 4770k P61586 vantage

 • ... a scris la 29 decembrie 2013, 13:51   [#4]

  am un i3. la care nu merge din fabrică overclocking…
  dar nu stiu unde-i facut, nu am cutia, mi-a venit sistemul “as is” dupa un upgrade la un prieten.

  cred că abia prin 2015 voi trece și eu la i5. i7-le pare foarte departe de mine momentan.

  da, am zis 2015, anul viitor îmi voi lua doar un alt hdd de 1 tera si inca 4 giga ram. sa am si eu 8, sa fiu in randul lumii

 • Severus
  ... a scris la 30 decembrie 2013, 12:07   [#5]

  Doru, placa video îţi este mai tare ca procesorul :-) Fain că ţii asa dinozauri pe lîngă tine :-)

 • ... a scris la 30 decembrie 2013, 14:03   [#6]

  Care placa, Severus ? Ca are 2 (identice) … in SLI :))

 • doru
  ... a scris la 5 ianuarie 2014, 13:29   [#7]

  Daca nu mai este concurenta si la varful procesoarelor …ce sa faci …trebuie sa ne multumim cu ce avem…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?