Magazin cu marfă confiscată de ANAF

anaf antifrauda Magazin cu marfă confiscată de ANAF
Magazin cu marfă confiscată de ANAF

ANAF a devenit în ultima vreme, spaima comercianţilor. Vedem aproape zilnic ştiri despre activitatea celor de la ANAF. O bună parte dintre nemulţumirile micilor întreprinzători sunt cât se poate de întemeiate, este absolut innacceptabil să închizi o afacere pentru că s-au găsit 3 RON în plus, în casa de marcat. Iar asta trebuie să înceteze imediat!

Sunt convins însă de faptul că există şi multe nereguli prin magazinele ori depozitele din România şi că inspectorii ANAF sunt îndreptăţiţi să dea amenzi şi să confişte marfa. Asta însă nu se întâmplă doar acum, s-a întâmplat şi înainte numai că activitatea inspectorilor ANAF nu a fost atât de mediatizată. Iar mediatizarea de care “beneficiază” acum cei de la ANAF se datorează excesului de zel al inspectorilor ANAF …

Una peste alta, există tone de marfă confiscată de către cei de la ANAF. Ei bine, unde este aceea marfă? Ce se întâmplă cu ea?
Din câte ştiu, în câteva oraşe din ţară există magazine care vând marfa confiscată de ANAF, însă … care sunt acele magazine? Ale cui sunt acele magazine? Sunt chestiuni care ar trebui verificate la sânge! Pentru că până acum, am auzit o grămadă de lucruri despre cum funcţionează “vânzarea” bunurilor confiscate de către ANAF…
Ca de exemplu, marfa “de calitate” nu apare niciodată pe rafturi, aceasta este “cumpărată” de către rudele şi apropiaţii celor de la ANAF, la preţuri derizorii. Ei bine, NU! Nu este corect!

Corect ar fi ca la aceste bunuri cu preţ mic (uneori poate chiar derizoriu) să aibă toată lumea acces, iar banii încasaţi din vânzarea mărfurilor confiscate de către ANAF să ajungă la bugetul de stat! Şi totul să fie extrem de minuţios verificat, pentru că de multe ori, marfa “face picioare”, se “pierde” pe traseu !?
Ar trebui să existe un magazin online cu mărfuri confiscate de către ANAF, astfel încât toată lumea să aibă acces la aceste mărfuri cu preţ redus! Iar odată ce bunurile ar fi “expuse” la vânzare pe un site web, ar deveni totul mai transparent …
Ori, din toată “crema” aia de politicieni, de guvernanţi, nu-i trece prin cap nimănui să facă asta !?

anaf antifrauda 452 Magazin cu marfă confiscată de ANAF

Categorie articol [ Comert, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Magazin cu marfă confiscată de ANAF”

 • ... a scris la 9 aprilie 2015, 23:48   [#1]

  Niste marlani ANAF-ul asta.

 • ... a scris la 11 aprilie 2015, 0:28   [#2]

  Am găsit într-un magazinaș marfă ieftină pe care scris “marfă provenită din confiscări”. OChelari de soare și portofele la 5 lei. Ceea ce pe piață nu găseai sun 10 lei bucata.
  Mi-a spus un prieten că multă marfă este distrusă. a văzut acum 2 luni cum au călcat cu buldozerul peste vreo 200 de kilograme de telefoane confiscate. Numai iphone 6, note 4, d-astea de ultimă generație. Li se scurgeau ăstora ochii după ele, însă nu se puteau apropia, că erau șefii cu ochii pe ei. În loc să le scoată la vânzare, la prețuri mici, ei le distrug.
  Cică așa fac și cu mașinile confiscate. Unii (cei mai mari, desigur), pot lua o mașină confiscată pe numele lor. Și uite așa au unii bolizi de sute de mii de euro cu doar vreo 5000 eu șpagă.
  Asta pe lângă mașinile folosite la urmăriri, pe care le distrug. Dar deja spun prea multe…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »