Luaț’ PSD pe pâine!

Liviu Dragnea presedinte PSD Luaț PSD pe pâine!

Am spus de mai multe ori că în fiecare campanie electorală PSD-ul promitea măriri de pensii și mărirea salariilor bugetarilor. Ok, dacă e să credem ce spune PSD-ul – și anume că sunt partid socialist… pardon, partid social – pe undeva e de înțeles “politica” lor socialistă… pardon, “socială”. Doar că, potrivit legilor nescrise ale economiei, piața se reglează automat pe baza cererii și ofertei iar inflația face parte de asemenea din economie. Cu alte cuvinte, lucrurile funcționează oarecum asemănător principiului vaselor comunicante, dacă vă mai amintiți de prin anii de școală…

Asta înseamnă că, oricât de mult ai mări pensiile și salariile bugetarilor, într-un timp foarte scurt piața va reacționa și se va regla automat! În momentul în care sunt mai mulți bani în piață, crește cererea. Odată ce crește cererea, cresc prețurile! Odată ce cresc prețurile, crește inflația! Adică, dacă înainte de măririle de pensii și salarii, cu 10 RON puteai cumpăra aproximativ 26 de ouă, după măririle de pensii și salarii, cu aceeași 10 RON mai poți cumpăra doar 11 ouă!

Și v-am dat un exemplu cât se poate de actual și de concludent! Ba se vorbește că, încă va mai crește prețul ouălor! Și nu doar al ouălor! La începutul acestui an, puteam cumpăra un ou cu aproximativ 0.38~0.4 RON. Acum, în noiembrie 2017, un ou costă 0.9~1.0 RON! De asemenea, dacă vă uitați la prețul gazelor, al energiei electrice, al alimentelor și în principiu la prețul oricărui produs, prețul acestora a crescut, la unele mai mult la altele mai puțin.

Și-atunci, pensionarul (ori bugetarul) care a primit un 100~200 RON în plus la pensie, ajunge ca din pensia pe care o primește, să cumpere mai puține produse decât cumpăra înainte dintr-o pensie mai mică! Doar că, pentru electoratul PSD-ALDE, această “logică” este greu de înțeles! Adică nu greu, imposibil de înțeles! Drept urmare, la viitoarele alegeri vor vota tot PSD (și eventual ALDE), pentru că ăștia știu ei că, le-au mărit pensiile și salariile.

Iar în tot acest timp, povara este suportată de către privați: antreprenori și angajații de la privat! Și mă întreb, oare aceștia cât vor mai putea rezista?

Simt așa în aer, vânt de criză… Cam pe la anul, probabil. Când PSD și ALDE vor da România cu oiștea de gard…

Categorie articol [ Economie, Politica, Social ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Luaț’ PSD pe pâine!”

 • doru
  ... a scris la 14 noiembrie 2017, 17:38   [#1]

  https://caplimpede...zina-si-motorina/
  Urmarea: cresterea preturilor la majoritea produselor , fireste :(

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 noiembrie 2017, 22:10   [#2]

  De-atâta „luat” de „pesedeu” pe pâine m-am săturat, nea Dan! Știi de ce? Pentru că cu cât (mamă, ce formulare!) îl întinzi cu-atât se lățește. „Social-democrația” românească (asta reprezentată de indivizi ca Năstase, Ponta , Dragnea și toți înaintașiii lor) e perfectă. Întindem untul pe pâinea ce nu există.

  Da-i bine! Câtă vreme mai există niște „antreprenori” și niște „angajați” dispuși să împartă cu statul sudoarea muncii lor, nimic de zis. Las’ să dea românii cu ștampila pe buletinul de vot, dacă tot le „dă guvernu” ce și-au dorit.

 • ... a scris la 16 noiembrie 2017, 9:26   [#3]

  Povesteam zilele trecute cu un coleg, despre faptul că ăștia întind coarda tot mai tare și am ajuns să fim sclavii lor, practic muncim de ne spetim ca să-i ținem pe ei, bine merci, să aibă ei ce împarți… Și dacă mă uit oleacă înapoi în timp, scenariul îmi este cunoscut… Doar că, pe vremuri, când jugul asupririi apăsa prea greu, o puneau oamenii de-o răscoală și-l luau în furcă pe stăpânul asupritor. Între timp însă, românii au devenit un popor de mămăligă… Sau am mai spus asta?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2017, 19:52   [#4]

  E deja un clișeu cu mămăliga asta (ce doar bolborosește și nu explodează), Dane. S-a „revărsat” ea din ceaun în ‘89, da’ maeștrii făcălețului au știut să o amestece vârtos. Cu zâmbetul pe buze au adăugat toate ingredientele necesare pentru ca „mămăliga” să iasă exact pe gustul lor.

  Ei țin în mână „mălaiul” necesar pentru a fierbe „mămăliga”. La foc domol, desigur.

  Cod roșu de explozie: următorul „big-bang” al mămăligii va avea loc după sfârșitul lumii…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 noiembrie 2017, 20:25   [#5]

  Simt nevoia să revin cu câteva fraze, Dane. Nu prețul ouălor (unii ar spune „prețul ouălelor”) ne determină existența, ci prețul cu care ne „vindem” munca. Atâta vreme cât unora le curge sudoarea pe frunte și altora li se lasă cu dureri în fund, despre ce „democrație” discutăm?

  Constat că cei 28 de ani trecuți de la „marea rebeliune” nu sunt de-ajuns ca să pricepem ce-ar trebui înțeles: o societate sănătoasă se bazează pe munca celor pricepuți și nu pe vorbele mincinoase ale unor papagali. Suntem, din păcate, o societate bolnavă. Trăim (și cu voia noastră) într-o lume a impostorilor.

  Vrei argumente? Uită-te mai atent la cei ce ne reprezintă! Nu vreau să păcătuiesc condamnând social-democrația, da’ nici chiar așa: s-ajungă trântorii să-și bage „aripile” până la fundul borcanului.

  Am fost crescut în spiritul muncii și-i mulțumesc tatălui meu pentru asta. Am fost educat să cred că minciuna are picioare scurte și, ce să vezi, constat că le are mai lungi decât credeam…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?